The Michael J. Fox Show

6.4 / 10
23 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
anonymous geeft "The Michael J. Fox Show - Eerste twee afleveringen" een 6.5.
Geschreven door anonymous op 28 september 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Michael J. Fox Show - Eerste twee afleveringen

Michael J. Fox. Wie kent hem niet? Hij is waarschijnlijk het meest bekend van de Back to the Future trilogie, maar daarnaast heeft hij ook vele (romantische) komedies gemaakt, zoals The Secret of My Success, en heeft hij in verschillende series gespeeld, waaronder Spin City. In 1999 maakte Fox bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft, en, hoewel hij wel een aantal gastrollen in series heeft gespeeld en stemmen heeft ingesproken, doet hij het sindsdien iets rustiger aan qua acteren. Maar nu is hij weer helemaal terug met zijn eigen tv serie: The Michael J. Fox Show, geïnspireerd op zijn eigen leven. NBC had zoveel vertrouwen in deze serie, dat ze zonder ook maar een pilot gezien te hebben, een compleet seizoen van 22 afleveringen bestelden. Of dit volkomen terecht was, weet ik niet helemaal zeker. Want hoewel het een aardige komedie is, is het bij lange na niet de beste die op dit moment op tv is.

In The Michael J. Fox Show speelt Fox een populaire nieuwsman genaamd Mike Henry, die met pensioen is gegaan nadat hij de ziekte van Parkinson kreeg en zich sindsdien helemaal op zijn familie heeft toegelegd. Vijf jaar later besluit hij toch weer aan het werk te gaan, waar zijn familie, die ondertussen een beetje gek van hem geworden is, zeer dankbaar voor is. Het personage van Mike Henry is natuurlijk flink gebaseerd op Fox zelf; niet alleen heeft hij Parkinson, dit is ook gewoon hoe ik mij Michael J. Fox voorstel: als een sympathieke, optimistische man. Dan hebben we nog zijn vrouw Annie (Betsy Brandt, Breaking Bad), een lerares Engels met weinig waardering voor de dichtkunsten van haar leerlingen; Mike’s zus Leigh (Katie Finneran, The Inside), een single dertiger die zich niet gewaardeerd voelt; en Mike en Annie’s drie kinderen: Ian, Eve en Graham. Ian (Conor Romero) is de oudste van het stel en hij wordt door niemand serieus genomen, aangezien hij meer woorden dan daden is. Eve (Juliette Goglia, Easy A), is de middelste van het stel en ze is een slimme tiener, die school niet al te serieus neemt. En de jongste van het stel is de eigenwijze, energieke Graham (Jack Gore). Alle acteurs zijn goed gecast en passen goed bij hun rol.

De opzet van de show is dat het narratief af en toe onderbroken wordt door momenten waarin de personages rechtstreeks tegen de camera praten, en hun inzichten en leermomenten delen. In de eerste aflevering zijn dit momenten uit Eve’s film over haar familie, maar in de tweede aflevering is het Mike zelf, en ik neem aan dat dit ook de rest van het seizoen zo zal zijn. Ik vind dit wel sympathieke momenten, alhoewel de vorm niet helemaal binnen de show past. Het is meer iets voor in een voice-over, zoals in How I Met Your Mother, alleen is hier geen voice-over. In Modern Family heb je ook zulke momenten, maar daar is het meer opgezet als mensen die geïnterviewd worden voor een documentaire, en dat is hier ook niet het geval; Eve’s momenten kwamen wel uit een film, maar Mike maakt voor zover ik weet geen documentaire over zijn comeback. Toch binden deze inzichten de afleveringen wel samen en zorgt het voor een warme emotionele toon in de serie.

En daarom zijn deze momenten ook wel nodig in de serie, want dat miste ik nog wel wat. Je leeft als kijker niet meteen mee met de personages, en ook al was iedereen best leuk, het is niet alsof ik niet kan wachten tot de volgende aflevering. Ook de humor was wel aardig, maar niet zo fantastisch dat je je rot lacht. Het aspect van Parkinson is wat de serie uniek kan maken, maar tot nu toe zijn de grapjes daarover eigenlijk ook een beetje flauw. Wel vond ik de tweede aflevering al aardiger dan de eerste, dus misschien komt de serie gewoon langzaam op gang en duurt het even tot je er helemaal in zit. Ik zou ook graag meer van Mike op zijn werk willen zien; het stuk waarin hij de reportage over de alarmcentrale maakt in de eerste aflevering, vond ik het interessantste moment en hier wil ik meer van. Maar doordat de andere gezinsleden ook veel aandacht krijgen, is er eigenlijk maar relatief weinig focus op Mike zelf. En zijn hele verhaallijn in de tweede aflevering had niets met werk te maken, terwijl dat het afsteekpunt van de show is; dat hij weer aan het werk gaat.

Er zijn dus nog veel dingen die ik verbeterd zou willen zien in The Michael J. Fox Show. Op dit moment is Michael J. Fox zelf de grootste reden om de serie te kijken. Niet omdat zijn acteerprestaties hierin nou zo geweldig zijn, maar omdat het een sympathieke man is waar veel mensen waarschijnlijk goede (jeugd-)herinneringen aan hebben en die je daarom succes toewenst. Dat is in ieder geval wel de reden waarom ik uitkeek naar deze serie, en op dit moment zou dat ook de voornaamste reden zijn waarom ik verder zou kijken. Er zit wel potentie in de serie, maar tot nog toe is het een middelmatige komedie die wel aardig is, maar meer ook niet. Als je je verveelt, een nieuwe serie zoekt, en goede herinneringen aan het werk van Michael J. Fox hebt, zet de serie een keer op. Het is leuk om Fox weer aan het werk te zien, maar verwacht er verder niet al te veel van.
Volg The Michael J. Fox Show
Vorige aflevering
Changes
01x22
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_anonymous
29 sep 2013 19:35 -
Een goede recensie, Eveline! Misschien iets minder de ik-vind boodschap gebruiken en iets algemener je recensies schrijven zodat het wat objectiever oogt, maar je bent duidelijk een van de betere schrijvers op deze site. Goede argumentatie, kritisch ook en geen beschouwing van een aflevering zoals hier vaak gebeurt. Ga zo door!
Reageer
avatar_anonymous
29 sep 2013 22:19 -
Hey Vevie,
Bedankt voor het compliment! En ook voor de tip, zal er in de toekomst aan denken.
Reageer
avatar_TheShepherd
30 sep 2013 15:13 -
"Want hoewel het een aardige komedie is, is het bij lange na niet de beste die op dit moment op tv is."
Mijn persoonlijke mening is dat het qua komedies op de tv zoiezo niet zo bar geweldig gesteld staat. Ook van de nieuwe series van dit 2013-2014 seizoen zit er niet één echter uitspringer tussen.
Wat vind jij op dit moment (al lopend of nieuw) wel echt top qua komedie?
Reageer
avatar_anonymous
30 sep 2013 18:09 -
Na flink hebben moeten nadenken om te bedenken welke komedies ik nou echt goed vind, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het eigenlijk helemaal met je eens bent. Qua komedies die net zijn begonnen, heb ik verder nog de pilots van Trophy Wife en The Crazy Ones gezien. Daarvan vond ik Trophy Wife het leukst, en ik vond ze beiden aardiger dan The Michael J. Fox Show. Op zich zou ik van beide series wel verdere afleveringen kijken, maar zoals je zegt, ze zijn niet zó goed dat ze er echt uitspringen, gewoon wel okay. Ik vond The Goodwin Games wel een leuke nieuwe komedie, maar die is helaas alweer gecanceld. Van komedies die al wat langer lopen, vind ik Psych denk ik het leukst, die serie heeft gewoon een hele goede, droge toon, en om Modern Family moet ik ook altijd wel lachen. The IT Crowd is ook erg grappig, maar daarvan is het laatste seizoen ook alweer een tijdje geleden verschenen... En verder zijn het eigenlijk meer oude series zoals Absolutely Fabulous, The Vicar of Dibley en (nog veel ouder) Some mothers do 'ave 'em die ik echt goed vind. Weet niet of je het echt een komedie zou noemen, maar was laatst weer de serie van The Addams Family uit de jaren 60 aan het kijken, en daar moet ik toch ook wel echt om lachen.
Maar afgezien van Psych, is dat dus allemaal niet echt recent.
Reageer
avatar_TheShepherd
02 okt 2013 20:55 -
Wat ik van dit nieuwe seizoen gezien heb qua komedies met bijbehorende (voorlopige) beoordeling:
Trophy Wife (6)
We Are Men (4)
Dads (2)
Mom (5)
The Michael J. Fox Show (6)
Brooklyn Nine-Nine (6)
The Crazy Ones (6)

De enige die er tot nu toe voor mij uitspringt is The Goldbergs (2013). Een totale verassing voor mij want het concept vond ik nogal geforceerd klinken: Volg een standaard gezin in de jaren 80 en hilariteit volgt. Los van dat er uiteraard wel gebruik wordt gemaakt van de setting, is de familieband in deze serie juist wat het boeiend maakt. Absolute aanrader.

Over jou eigen voorkeur:
Psych heb ik ook wel tijdje gevolgd, maar begint toch behoorlijk repetitief te worden vind ik. Kan me niet voorstellen dat nu het dit seizoen beter wordt nu Maggie Lawson zelf lead is geworden in Back in the Game. (Gus is wel hilarisch trouwens!)
De rest van die series heb ik nog niet gezien, maar zal zeker eens wat afleveringen gaan bekijken.

Andere suggesties van oudere series:
8 Simple Rules (for Dating My Teenage Daughter)
Community
Last Man Standing (overvloed aan familiewaarden, maar wel grappig)
Friends (maar gok dat je daar wel eens wat van gezien hebt ;) )
Reageer
avatar_anonymous
04 okt 2013 09:11 -
Had eerlijk gezegd nog niets over The Goldbergs gehoord, maar na hoe je het beschrijft, moet ik het toch maar even gaan kijken. Ben er erg benieuwd naar.
8 Simple Rules was ik al helemaal weer vergeten, maar ik keek daar vroeger altijd naar. Inderdaad een erg leuke serie! En Friends heb ik inderdaad ook wel eens wat van gezien ;).
Community ken ik ook wel, maar daar verschilt het bij mij heel erg per aflevering wat ik ervan vind. Sommige zijn echt hilarisch, en andere vind ik onnodig flauw. Datzelfde heb ik met Parks and Rec en 30 Rock. Maar Troy and Abed in the mooorning blijft geniaal.
En van Last Man Standing had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar zal het binnenkort eens opzoeken.
Reageer

Nieuwste recensies

The Nest - Eerste aflevering

8

The Letter for the King - Eerste aflevering

7.5

Criminal Minds - Seizoen 15

7.5

The Plot Against America - Eerste aflevering

9.5

The Pale Horse - Seizoen 1

6.5

Dirty John - Seizoen 1

6.5