Delen op social media
Trailer

The L Word

8,1
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Looptijd:2004 - ..
Duur:
Netwerk:Showtime
Genres:DramaRomantiek
The L Word is een Amerikaanse romantische dramaserie van de zender Showtime. De serie ging in première op 18 januari 2004.

The L Word volgt het leven van een groep lesbische vriendinnen in West Hollywood. De serie focust op hun liefdesleven en hun onderlinge vriendschap en lijkt in die zin op series als Friends en Sex and the City. Het is echter de eerste televisieserie met zo veel vaste lesbische personages wier seksleven bovendien nietsverhullend in beeld wordt gebracht.

De verschillende hoofdpersonages vertegenwoordigen elk een bepaald ‘type’ lesbienne. Bette Porter (Beals) en Tina Kennard (Holloman) hebben een vaste relatie en proberen via KI een kind te krijgen. Bette is directeur van een museum en zorgt voor het gezinsinkomen, terwijl Tina haar baan heeft opgezegd en zich voorbereid op het moederschap. Shane McCutcheon (Moennig) is een echte 'womanizer': een androgyne schoonheid die vele vrouwen het hoofd op hol brengt en evenveel harten breekt, omdat ze zich niet durft te binden. Dana Fairbanks (Daniels) is een toptennisster die nog geen publiekelijke coming out heeft gehad uit angst haar sponsors te verliezen. Ze heeft weinig ervaring met relaties en is daarin erg onhandig. Alice Pieszecki (Hailey) is biseksueel, journalist en de spil van de groep. Tot slot heeft Jenny Schecter (Kirshner) pas ontdekt dat ze ook iets voor vrouwen voelt en twijfelt over haar geaardheid.

Acteurs

Nieuws (5)

Populaire reacties (1)

avatar_anonymous
28 jan 2017 13:01 -
Gekocht op een rommelmarkt,zonder veel verwachtingen beginnen kijken.
Wat een mooie serie,alhoewel het over een groep lesbische vrouwen gaat,is het ook een mooie serie voor hetero's. Een unieke kijk in de wereld van holebi's . En de chemie tussen Jennifer Beals en Laurel Holloman.Is het mooiste dat ooit op tv is verschenen.Een aanrader.
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.
06x06
22 februari 2009
06x07
1 maart 2009
06x08
8 maart 2009
Seizoen 4
0/12
Seizoen 5
0/12
Seizoen 6
0/8

Recensies (0)

Nog geen reviews aanwezig

Video's (1)

The L Word- Season 1 Promo
Geplaatst op 24 januari 2014, 09:49
The L Word- Season 1 Promo

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.