The L Word

8.1 / 10
44 min
Drama, Romantiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.1 / 10
6seizoenen/71afleveringen/2004 - heden
NetwerkShowtime
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:44 min2004 - heden
Genres:DramaRomantiek
Netwerk:Showtime
The L Word is een Amerikaanse romantische dramaserie van de zender Showtime. De serie ging in première op 18 januari 2004.

The L Word volgt het leven van een groep lesbische vriendinnen in West Hollywood. De serie focust op hun liefdesleven en hun onderlinge vriendschap en lijkt in die zin op series als Friends en Sex and the City. Het is echter de eerste televisieserie met zo veel vaste lesbische personages wier seksleven bovendien nietsverhullend in beeld wordt gebracht.

De verschillende hoofdpersonages vertegenwoordigen elk een bepaald ‘type’ lesbienne. Bette Porter (Beals) en Tina Kennard (Holloman) hebben een vaste relatie en proberen via KI een kind te krijgen. Bette is directeur van een museum en zorgt voor het gezinsinkomen, terwijl Tina haar baan heeft opgezegd en zich voorbereid op het moederschap. Shane McCutcheon (Moennig) is een echte 'womanizer': een androgyne schoonheid die vele vrouwen het hoofd op hol brengt en evenveel harten breekt, omdat ze zich niet durft te binden. Dana Fairbanks (Daniels) is een toptennisster die nog geen publiekelijke coming out heeft gehad uit angst haar sponsors te verliezen. Ze heeft weinig ervaring met relaties en is daarin erg onhandig. Alice Pieszecki (Hailey) is biseksueel, journalist en de spil van de groep. Tot slot heeft Jenny Schecter (Kirshner) pas ontdekt dat ze ook iets voor vrouwen voelt en twijfelt over haar geaardheid.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 14
Seizoen 2
0 / 13
Seizoen 3
0 / 12
Seizoen 4
0 / 12
Seizoen 5
0 / 12
Seizoen 6
0 / 8

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie The L Word.

Nieuws (5)

Showtime gaat een vervolg maken op de baanbrekende serie The L Word, die van 2004 tot en met 2009 werd uitgezonden.
3 feb 2019
2
Kari Skogland is aangenomen om de Showtime miniserie The Loudest Voice in the Room, over het leven van Roger Ailes, te gaan regisseren.
25 aug 2018
Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood, MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 10 tot en met 16 juli verzameld. Weetjes: Het was de bedoeling om een derde en...
17 jul 2017

Populaire reacties (1)

-
28 jan 2017
Gekocht op een rommelmarkt,zonder veel verwachtingen beginnen kijken.
Wat een mooie serie,alhoewel het over een groep lesbische vrouwen gaat,is het ook een mooie serie voor hetero's. Een unieke kijk in de wereld van holebi's . En de chemie tussen Jennifer Beals en Laurel Holloman.Is het mooiste dat ooit op tv is verschenen.Een aanrader.

Vergelijkbare series

Prison Break
2 stemmen
Dexter
1 stem
Lost
1 stem