The Undoing

7.9 / 10
56 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Lucas Verbunt geeft "The Undoing - Miniserie (DVD)" een 8.
Geschreven door Lucas Verbunt op 28 Mei 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Undoing - Miniserie (DVD)

Deze prachtig vormgegeven miniserie van HBO heeft een ijzersterke cast en een bijna even goed plot. Het laat je snakken naar meer series van dit niveau.

Het komt steeds vaker voor dat er een miniserie gemaakt wordt met een A-list cast. Vaak is dit het werk van HBO. Eind vorig jaar verscheen The Undoing. Een psychologische thriller die in zes afleveringen de kijker meezuigt in een wereld van verraad, leugens en moord. Een heerlijke serie van hoge kwaliteit.

Het acteerwerk en de prachtige beelden maken het ietwat voorspelbare plot meer dan goed.

Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat je met hoge verwachtingen The Undoing ingaat. Met een indrukwekkende cast, geleid door Nicole Kidman (Big Little Lies) en Hugh Grant (A Very English Scandal) verwacht je kwaliteit. The Undoing levert deze kwaliteit. De rest van de cast bestaat uit onder andere Lily Rabe (American Horror Story), Noah Jupe (The Night Manager), Édgar Ramirez (American Crime Story), Matilda De Angelis en Donald Sutherland (Trust).

The Undoing vertelt het verhaal van Grace Fraser (Kidman) en haar man Jonathan (Grant). Zij leven een luxueus en succesvol leven in Manhattan. De zoon van het koppel (Jupe) gaat naar de prestigieuze Reardon-school en Grace ontmoet in een veiling comité de moeder van een van de minder vanzelfsprekende studenten, Elena Alves (De Angelis). Elena lijkt opeens overal op te duiken en heeft een paar vreemde ontmoetingen met Grace. Een dag later wordt Elena dood gevonden, op gruwelijke wijze vermoordt. Grace en Jonathan belanden midden in het moordonderzoek; een onderzoek dat meer geheimen op tafel brengt dan Grace had verwacht.

© HBO


Ten eerste is The Undoing een lust voor het oog. De cinematografie is schitterend, de styling is ontzettend goed vormgegeven en de beelden van New York zijn zoals gewoonlijk indrukwekkend.

Ten tweede is het acteerwerk fenomenaal. Elk optreden is geloofwaardig en overtuigend, iets dat zeer belangrijk is in een verhaal als dit. Het plot van The Undoing is misschien wel een tikkeltje voorspelbaar. Het is meeslepend genoeg en houd je tot op het einde op het puntje van je stoel, maar als alles uiteindelijk op z'n plaats valt, dan is dat niet onverwacht. Dit maakt de serie in mijn ogen niet slecht, maar het kost wel een paar punten.

Al met al vind ik The Undoing een zeer geslaagde thriller. Het acteerwerk en de prachtige beelden maken het ietwat voorspelbare plot meer dan goed. Ik kan dan ook niet wachten op meer series van dit niveau, met net zo'n sterke cast. The Undoing krijgt van mij een 8,0.
Video on youtube
Volg The Undoing
Vorige aflevering
The Bloody Truth
The Bloody Truth
01x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_sophis
08 jan 2022 17:53 -
Sterke acteerprestaties, mooie locaties maar het scenario is niet echt onverwacht, iets te langdradig en niet echt spannend. Voor mij een 6.
Reageer
The Undoing