Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Emile Goessens geeft "The Order - Seizoen 1" een 6.
Geschreven door Emile Goessens op 16 april 2019.
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

The Order - Seizoen 1

Sinds 7 maart kunnen de liefhebbers van horrorseries hun hart weer ophalen. Een nieuwe serie genaamd The Order verscheen destijds online. Niet een aflevering per week (zoals bij veel series nog wel het geval is), maar meteen het hele seizoen welke uit tien afleveringen bestaat.

In The Order volgen we het verhaal van Jack Morton (Jake Manley, Heroes Reborn). Zijn moeder heeft zelfmoord gepleegd toen hij nog jong was, maar het zou de schuld van zijn vader zijn. Samen met zijn opa (die nogal obsessief is) heeft hij informatie verzameld over een geheime organisatie die ook wel de orde of hermetische orde van de blauwe roos wordt genoemd. Deze organisatie zou zich -volgens de ingewonnen informatie- schuilhouden bij Belgrave University. Niet geheel toevallig gaat Jack daar binnenkort naar school.

Naast naar school gaan zal hij ook proberen om lid te worden van de orde. Hij denkt namelijk dat de orde (bestaande uit magiërs) meer informatie heeft die tot zijn vader kan leiden en hij zijn missie kan voltooien: wraak nemen. Via een omweg weet Jack toch een eigen plek te bemachtigen binnen de orde. Ondertussen leerde Jack ook nog Alyssa Drake (Sarah Grey, Legends of Tomorrow) kennen op wie hij verliefd wordt, hoewel dit niet de bedoeling was. Alyssa wordt zijn mentor om Jack (als nieuw lid zijnde) wegwijs te maken binnen de orde. En (heel voorspelbaar) wordt zij ook verliefd op hem.

Toch bevindt Jack zich al snel in tweestrijd. Hij komt er namelijk achter dat hij een weerwolf is. Helaas voor hem zijn ze bij de order geen fans van weerwolven. Toch heeft hij ‘geluk’ en kan hij zich (door zichzelf eerst te bewijzen) aansluiten bij de zogenaamde Ridders van Sint-Christoffel die bestaan uit weerwolven. En zoals je al kunt raden is de vijand van de groep huilende wolven de order. Voor wie moet hij kiezen? Alyssa en de order of voor de ridders van Sint-Christoffel?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet voor elkaar heb gekregen om het hele seizoen af te kijken. Het verhaal leek me wel interessant toen ik het las en de trailer heb ik niet gezien. Helaas kwam ik van een koude kermis thuis. Naar mijn mening is dit meer een serie voor vrouwen en adolescenten. Ik ben dus geen van beide. Het verhaal wist me absoluut niet te boeien, de acteerprestaties waren zwaar onder de maat, het mooie mensen gehalte was ook erg hoog (iets wat je vaker terugziet bij series zoals ook bij bijvoorbeeld Quantico het geval is), het was behoorlijk voorspelbaar en ik vond dat grappen vaak op totaal verkeerde momenten werden gemaakt. Het eigenlijk enige positieve vond ik de tweestrijd waarin Jack verwikkeld raakte. Dat maakte het wel interessanter. Helaas niet interessant genoeg voor mij om te blijven kijken.

Goed nieuws voor de liefhebbers van The Order. Het tweede seizoen is bevestigd en komt ergens in 2020.
Volg The Order
Vorige aflevering
New World Order, Part 2
New World Order, Part 2
02x10
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_renzoroy
16 apr 2019 16:31 -
Ik snap niet echt hoe je een negatieve recensie kan schrijven over het hele seizoen, als je niet eens het hele seizoen gezien hebt.... :/
Reageer
avatar_Solis
16 apr 2019 22:04
Ik heb toch het grootste gedeelte gezien? Veel beter gaat het toch niet worden.
Reageer
avatar_renzoroy
17 apr 2019 00:10
Ja hoor, goed excuus. Het laat maar weer zien dat je sommige recensies op mijnserie.nl niet echt serieus kan nemen.
Reageer
avatar_Solis
17 apr 2019 00:59
Dat mag je natuurlijk vinden! Heb duidelijk uitgelegd waarom ik gestopt ben met kijken. En ben er ook gewoon eerlijk over. Vrees dat het cijfer nog lager zou liggen als ik 'm helemaal had afgekeken. Denk je het overigens zelf beter te kunnen, dan zou ik zeggen: schrijf ook eens een recensie! Je bent van harte welkom bij het team. :)
Reageer
avatar_anonymous
17 apr 2019 09:08
Bijgewerkt op: 17 apr 2019 09:09
Ik denk dat renzoroy, en ik ook, het vreemd vindt dat je schrijft over een heel seizoen terwijl je dat niet hebt gekeken, maar ja kritiek mag je hier niet geven want dan komt het bekende riedeltje van 'dan meld je zelf toch aan als schrijver'. Ze zitten schijnbaar alleen te wachten op positieve reacties.
Reageer
avatar_Solis
17 apr 2019 10:44
Kritiek geven mag best! En is al vaak genoeg geweest op een (door mij geschreven) recensie hoor.
Reageer
avatar_Olga2000
17 apr 2019 12:31 -
Beste Solis, als je in titel had aangegeven ‘seizoen 1, afleveringen 1-...7’ (of zo) i.p.v. alleen seizoen 1, dan zou het beter zijn. Dan kan je ook goed beargumenteren waarom je bent gestopt met kijken. De hele seizoen beoordelen zonder laatste afleveringen gezien te hebben klopt niet. Je geeft zelf aan dat zou je alles afkijken wellicht zou cijfer lager zijn.
Reageer
avatar_Hangmat
17 apr 2019 23:06 -
Ik denk eerlijk gezegd dat door de enorme plottwist aan het einde van seizoen 1, veel mensen, die van dit genre houden, absoluut uit zullen kijken naar seizoen twee. Wat mij betreft cruciale informatie voor een recensie. Verder prima geschreven, alleen begrijp ik de reacties hier wel...
Reageer
The Order