Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
4
Emile Goessens geeft "Obliterated - Seizoen 1" een 4.
Geschreven door Emile Goessens op 9 februari 2024.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Obliterated - Seizoen 1

Obliterated is een serie over elitesoldaten die Las Vegas moeten redden van een bom. Ondanks het succesvolle team achter Cobra Kai, valt de serie enorm tegen om zijn flauwe humor, overdreven actie, eendimensionale personages en onlogische plot.

Obliterated is een actiecomedy die het verhaal volgt van een team van Amerikaanse elitesoldaten die Las Vegas moeten redden van een nucleaire bom, terwijl ze allemaal onder invloed zijn van alcohol, drugs en andere middelen. De serie is gemaakt door hetzelfde team dat verantwoordelijk is voor Cobra Kai, de populaire spin-off van The Karate Kid. Maar waar Cobra Kai een charmante en slimme satire was op de nostalgie van de jaren 80, is Obliterated een flauwe en onnozele poging om de actiefilms van de jaren 90 te parodiëren.

De serie bestaat uit acht afleveringen van ongeveer 45 minuten elk, die zich allemaal afspelen in één lange nacht. De hoofdpersonages zijn Ava Winters (Shelley Hennig, Unfriended), een CIA-agente die de leiding heeft over de operatie, Chad McKnight (Nick Zano, The Final Destination), een arrogante Navy Seal die een oogje heeft op Ava, Trunk (Terrence Terrell, B Positive), de grappige sidekick van Chad, Angela Gomez (Paola Lázaro, The Walking Dead), een scherpschutter die niet bang is om te schieten, Maya Lerner (Kimi Rutledge, Half Sisters), een NSA-hacker die verliefd is op Chad, Paul Yung (Eugene Kim, General Hospital), een luchtmachtpiloot die per ongeluk een hallucinogene guacamole eet, en Haggerty (C. Thomas Howell, SEAL Team), een bomexpert die een duim mist. Samen moeten ze het opnemen tegen Ivan Koslov (Costa Ronin), een Russische wapenhandelaar die een nepbom heeft verkocht aan een terrorist die Las Vegas wil opblazen.

Het probleem met Obliterated is dat het niet grappig, spannend of origineel is. De humor bestaat vooral uit flauwe grappen over geslachtsdelen, drugs en seks, die al snel vervelen. De actie is overdreven en onrealistisch, met veel schietpartijen, explosies en achtervolgingen, die geen enkele impact hebben. De personages zijn eendimensionaal en onsympathiek, met weinig diepgang of ontwikkeling. De plot is onlogisch en voorspelbaar, met veel gaten en clichés. De serie probeert misschien kritiek te leveren op het Amerikaanse patriottisme en exceptionalisme, maar slaagt daar niet in omdat het te oppervlakkig en ongeloofwaardig is.

Obliterated is een serie die geen enkel doel dient, behalve misschien om de kijker te vermaken met een paar goedkope lachjes. Maar zelfs dat lukt niet, want de serie is te langdradig en repetitief om boeiend te blijven. De kijker voelt zich al snel alsof hij de enige nuchtere persoon in de kamer is, en dat is geen prettige plek om te zijn. Obliterated is een van de slechtste series van vorig jaar, en een verspilling van tijd en talent. Het is beter om deze serie te vermijden, en iets anders te kijken op Netflix.

Gelukkig is de serie beëindigd en zal er geen tweede seizoen komen.
Video on youtube
Volg Obliterated
Vorige aflevering
Last Call
Last Call
01x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Nienkepiene
13 feb 2024 15:10 -
Ik heb ondertussen zelf de serie gekeken en moet zeggen dat ik het eigenlijk best wel leuk vond (en met mij een hoop mensen op IMDB). De humor is flauw af en toe, maar ik vind dat juist ook wel leuk eens in de zoveel tijd. Ik kan me wel goed voorstellen dat dit geen serie is voor iedereen, maar ik zou fans van bijv The Hangover-achtige humor wel aanraden om het te proberen, en niet gelijk af te schrijven op basis van deze recensie
Reageer
avatar_Faceman
13 feb 2024 18:04
Helemaal mee eens. De humor moet je liggen, maar was wel goed op momenten. Geen serie die in mijn top 10 zal komen, maar heb me prima vermaakt en baal wel een beetje dat er geen tweede seizoen komt.
Reageer
avatar_Nienkepiene
14 feb 2024 08:25
Ja same, ik had het tweede seizoen zeker ook wel gekeken
Reageer
avatar_JanWillemK
14 feb 2024 10:03
Bijgewerkt op: 14 feb 2024 10:04
Same here.

Dit is een leuke serie om tussendoor te kijken als je klaar bent of even wat rust nodig hebt van de iets zwaardere series.
Reageer
Obliterated