The Magicians

7.5 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Henk Vernout geeft "The Magicians - Seizoen 3" een 8.5.
Geschreven door Henk Vernout op 6 mei 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Magicians - Seizoen 3

Well, then. I will say what I wish my father had said to me. I'm so happy you're dating a bear. – Elliot


The Magicians is alweer toe aan zijn derde seizoen. De serie staat inmiddels bekend om zijn vreemde grappen, schokkende plottwisten en bizarre verhaallijnen. Je houdt ervan of je haat het, maar het was consistent goed. Kunnen ze dit, in het magie-loze derde seizoen, volhouden?

The Magicians gaat over een aantal studenten die studeren aan Brake Bills, een school voor magie. Dit klinkt allemaal veel lieflijker dan het is. Een dronken, sadistische rector, een oversekste docent, een drugsverslaafde begeleider en een eigenaar met moordneigingen. En dan noem ik alleen het topje van de ijsberg. Elfen, feeën, een pratende luiaard, zwevende kastelen en interdimensionale konijnen: alles zit in dit seizoen… en het werkt.

De verhaallijnen van deze serie zijn soms moeilijk te volgen, dat geef ik toe, maar daarvoor kijk je The Magicians eigenlijk niet. Je moet je laten omver blazen door prachtige special effects, goede acteurs en hilarische taferelen. Daar blinken ze in uit.

© Syfy


Laten we het eerst over de acteurs hebben. Hoewel ik vind dat de eigenlijke hoofdpersoon, Quentin, nog steeds niet geweldig gespeeld wordt door Jason Ralph (Aquarius), groeit hij langzaam door. De echte uitblinkers zijn echter Hale Appleman, de excentrieke Koning Elliot, en Summer Bishil, de Koningin-bitch Margo. Vooral Summer is in elke scène hilarisch, haar timing is fenomenaal waardoor elke keer dat ze in beeld komt een feestje is.

Ook Stella Maeve, die Julia speelt, moet genoemd worden. Was ik in mijn recensie van seizoen één nog van mening dat ze beter nooit gecast had kunnen worden (Ik kan soms wat doorschieten, ik weet het) speelt ze in dit seizoen écht goed! Petje af voor de actrice, wat een groei kan iemand doormaken!

Dit seizoen draait om het herstellen van magie in de wereld. Door de moord op een God, heeft het universum besloten de ‘magie-kraan’ uit te draaien. Wat volgt is een reis door verschillende dimensies om zeven sleutels te vinden, die alles weer goed kunnen maken. Dit seizoen gaat over de zoektocht naar die zeven sleutels.

© Syfy


The Magicians was altijd al een beetje een vreemde eend in de bijt als het over verhaallijnen gaat, maar dit seizoen gooien ze alles overboord. Plottwisten kondigen ze soms afleveringen van te voren aan, maar aan de andere kant komen oplossingen voor seizoenslange problemen binnen enkele seconden ineens binnenvliegen. Zelden zo’n inconsistent verhaal gezien, maar op de een of andere manier snap ik alles toch nog. Hulde?

Deze vreemde serie doet simpelweg waar het goed in is. Continu je verwachtingen overtreffen en spelen met de karakters alsof de makers in een enorme zandbak spelen. Als je ook maar één aflevering leuk vond, vind je de rest ook fantastisch. Nooit een minuut leuk gevonden, kijk dan ook seizoen drie niet, want dat volgt hetzelfde bizarre pad. En die is alleen weggelegd voor de mensen die er van houden.

Een 8,5!
Volg The Magicians
Vorige aflevering
Fillory and Further
Fillory and Further
05x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Jesse_02
22 mei 2018 21:29 -
Helemaal mee eens echt een bizare maar geweldige serie
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5