Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Magicians - Seizoen 1 (DVD)
5.5
Anonymous geeft The Magicians - Seizoen 1 (DVD) een 5.5.

The Magicians - Seizoen 1 (DVD)

Al een paar keer heb ik The Magicians voorbij zien komen op tv en iedere keer werd ik nieuwsgieriger naar deze fantasyserie die gebaseerd is op de boeken van Lev Grossman. Het eerste boek staat nog ongelezen in de kast, maar dat heeft mij er niet van weerhouden om The Magicians toch te kijken. Kom maar op met die magie!

Het eerste seizoen van The Magicians speelt zich af rond Brakebills University. Een groep jongeren, waaronder Quentin (Jason Ralph, A Most Violent Year), Alice (Olivia Taylor Dudley, The Vatican Tapes), Kady (Jade Tailor, Aquarius) en Penny (Arjun Gupta, Bridge and Tunnel), wordt toegelaten tot de universiteit. Quentins beste vriendin Julia (Stella Maeve, The Runaways) echter niet. Ze komen er allemaal al snel achter, in welke wereld dan ook, dat magie niet alleen levensecht is, maar ook veel gevaarlijker dan zij zich ooit hadden kunnen voorstellen.

[image-69205]
The Magicians is visueel dik in orde, de beelden zien er goed uit en de kleuren komen goed over maar het zijn vooral de sets en het decor die aangenaam verrassen. Het is prettig om te ervaren dat iedere wereld een soort eigenheid qua sfeer uitstraalt. Op die manier ontstaat er bijvoorbeeld een duidelijk contrast tussen de manier waarop Julia magie ervaart en Quentin. Niet alle visuele effecten zijn top, maar er zit wel enige creativiteit in wat betreft het vormgeven van magie. Het grootste pluspunt aan The Magicians is dat er stevige thema’s met een duister randje worden aangekaart, van pedofilie tot verkrachting.

Klinkt als een fantastische serie, toch? Helaas, na deze pluspunten gaat het naar mijn mening snel bergafwaarts. Om te beginnen met de verhaallijnen. Die zijn ontzettend onduidelijk en gaan van de hak op de tak. In het bijzonder in de eerste afleveringen. De serie blijft rommelig en de kwaliteit van het acteerwerk wisselt, met name Quentin weet mij niet altijd te overtuigen of te raken, en daarbij zijn de personages in eerste instantie vrij stereotype. De gedachte om te stoppen met kijken is vaker door mijn hoofd gegaan, toch wilde ik de serie een kans geven. Het is zo jammer dat een serie die zoveel potentie heeft en er visueel goed uitziet het laat afweten qua verdere uitwerking. Verder is de humor niet voor iedereen weggelegd, net als de onnodige verwijzingen naar seks en het alcohol- en drugsgebruik. Het zou allemaal wat subtieler en minder losgeslagen mogen. Sorry fans, maar dit is duidelijk geen serie voor mij...

Helaas is deze serie in zijn totaliteit niet voor mij weggelegd, hoewel hij op papier fantastisch klinkt.


Op de dvd staan nog een aantal extra’s. Denk bijvoorbeeld aan deleted scenes maar ook The World of Magicians, die ik zelf erg leuk vond om naar te kijken. De makers en acteurs gaan dieper in op de serie, het bronmateriaal maar ook hoe de serie in elkaar zit, het cameragebruik en de sets.

The Magicians is leuk bedacht en werkt met sterke thema’s, maar is soms wat onduidelijk. Helaas is deze serie in zijn totaliteit niet voor mij weggelegd, hoewel hij op papier fantastisch klinkt. Voor de fans: het tweede seizoen staat al klaar en het derde is ook al aangekondigd.

Over de auter, Anonymous

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Lyannah
31 juli 2017, 11:34
Ik herken dat gevoel van van de hak op de tak. Ik was compleet het spoor bijster rond de helft van t eerste seizoen. Was wel ook met 2 begonnen maar doordat ik het nog steeds te warrigi vind wacht ik er wel op dat het op Netflix wordt uitgezonden met ondertiteling...dan hoop ik op meer...
0
anonymous
31 juli 2017, 13:35
Deze serie is op SpikeNL te volgen met Nederlandse ondertiteling. Geen idee waar ze momenteel zitten qua seizoen en aflevering, maar kom de show wel eens tegen tijdens het zappen.
0
Olga2000
2 augustus 2017, 21:47
Tweede seizoen is net afgelopen.
0
xlucasverbunt
2 augustus 2017, 11:38
Het tweede seizoen is wel een heel stuk beter!
0
Log in om een reactie achter te laten