The Magicians

7.5 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Henk Vernout geeft "The Magicians - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Henk Vernout op 21 december 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Magicians - Eerste aflevering

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Lev Grossman; The Magicians heeft een Harry Potter-achtig gevoel, maar dan in het heden en veel donkerder. Word je er, als fantasy liefhebber en Harry Potter fan, blij van?

Om meteen met de deur in huis te vallen: de pilot begint ontzettend traag. Ik heb gedurende de eerste vijftien minuten regelmatig op de klok gekeken hoe lang de aflevering al bezig was. Niet echt een goed teken wat mij betreft.

De korte scenes waarin er studenten luisteren naar een docent die doceert over magie, gaven mij toch wat heimwee naar Hogwarts.


De pilot vertelt het verhaal van Quentin Coldwater (Jason Ralph, Aquarius) die in het gewone leven faalt op het sociale vlak. Een vreemde eend in de bijt, die zich anders voelt dan de rest van zijn vrienden. Klinkt herkenbaar? Grotendeels is het de voorspelbaarheid van het eerste kwartier wat het zo langzaam maakt. Menige fantasy serie volgt deze route, waarmee hij niet echt origineel is. Als Quentin op een dag terecht komt op Brakebills College, een school voor magie, verandert zijn complete leven. De korte scènes waarin studenten luisteren naar een docent die doceert over magie, gaven mij toch wat heimwee naar Hogwarts.

Zodra je het eerste, voorspelbare, kwartier van de pilot door bent geworsteld, begint zich een verhaal te ontplooien dat rijker is dan ik verwacht had. Naast de intrigerende gebeurtenissen (die ook op een grimmige manier worden weergegeven) blijken er ook een aantal andere interessante personages rond te lopen. Wederom kan ik er hier niet onderuit en vind ik een Harry Potter vergelijking op zijn plaats. Quentin ontmoet Alice (Olivia Taylor Dudley, Transcendence), een hardwerkende student die de hele dag in de boeken zit. (Hermelien? Iemand?..)

© Syfy


Dit doet misschien denken aan lieflijke magie, maar de schijvers schuwen geweld, bloed en duisternis niet.

Genoeg verwijzingen en terug naar de de serie zelf. The Magicians is een serie die heel erg veel wil vertellen en in de pilot is dat misschien wel iets té veel. Er worden ongelofelijk veel verhaallijnen geïntroduceerd, waarvan er een aantal zo weinig aandacht krijgt dat ze er beter voor hadden kunnen kiezen ze uit de pilot te laten. Andere introducties worden beter opgepakt en zorgen dan ook vanaf minuut twintig voor een spannend tweede deel van de pilot. Met een cliffhanger waarbij er zonder pardon op een bloederige manier te werk wordt gegaan, lijkt het alsof de makers willen zeggen: dit is geen kinderserie met magie. Dit doet misschien denken aan lieflijke magie, maar we schuwen geweld, bloed en duisternis niet.

En juist dat laatste maakt mij ongelofelijk geïntrigeerd. Hoewel de pilot dus een groot aantal minpunten bevat, heeft die er toch voor gezorgd, met een aantal goede verhaallijnen, imponerende special effects en de beloften op een sinister plot, dat ik nu al uitkijk naar de tweede aflevering van The Magicians.

Well done, een 7.
Volg The Magicians
Vorige aflevering
Fillory and Further
Fillory and Further
05x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_ellenvangenechten10
22 dec 2015 09:23 -
Ik vond het einde vooral zo spannend! De rest kon me niet echt boeien, enkel de laatste 10 minuten. Het zijn echter die laatste 10 minuten die ervoor zorgen dat ik ook zal kijken naar de volgende aflevering!
Reageer
avatar_monique1963
26 apr 2016 08:35 -
Nu twee afleveringen gezien en bent toch genoeg geprikkeld om verder te kijken.
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5