Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Nieuwe serie The Last Thing He Told Me is best bekeken gelimiteerde serie voor Apple TV+

Ook al zijn series als Ted Lasso en Severance flinke hits voor Apple TV+, een nieuwe gelimiteerde serie heeft onlangs indrukwekkende records gebroken.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Laura Dave, die de zevendelige serie ontwikkelde met Josh Singer, draait The Last Thing He Told Me om Hannah Hall (Jennifer Garner) als ze een band vormt met haar stiefdochter nadat haar man onder mysterieuze omstandigheden verdwijnt.

Volgens Variety, dat gegevens van Nielsen heeft verkregen, is The Last Thing He Told Me de meest bekeken gelimiteerde serie van Apple TV+ sinds de streamingdienst in 2019 debuteerde. De adaptatie versloeg niet alleen andere gelimiteerde series, zoals Taron Egerton's Black Bird en de Elizabeth Moss thriller Shining Girls, maar wint het ook van lopende drama's zoals het spionagedrama Slow Horses. In de eerste 31 streamingdagen bereikte The Last Thing He Told Me 4,5 miljoen unieke kijkers. De première bereikte 3,4 miljoen kijkers, waarmee het Apple's meest bekeken aflevering van een dramaserie van het jaar tot nu toe is.

The Last Thing He Told Me

Over het geheel genomen is The Last Thing He Told Me Apple's nummer 3 Original van 2023 - net achter Ted Lasso en Shrinking. Er zijn waarschijnlijk drie grote factoren die bijdragen aan het succes van de serie. De eerste is dat het speelt op de aanpak van het aanpassen van een populaire roman als Big Little Lies. The Last Thing He Told Me is op vergelijkbare wijze beïnvloed door Big Little Lies in zijn uitgangspunt, zijn team achter de schermen (het wordt geproduceerd door Reese Witherspoon), en zelfs de openingscredits doen denken aan de HBO-hit. Net als Big Little Lies is ook de cast bekend bij het publiek.

Garner heeft een aanhang dankzij haar rol als Sydney Bristow in Alias, naast films als 13 Going on 30. Angourie Rice, bekend van Spider-Man: Far From Home en Mare of Easttown, speelt de stiefdochter van Hannah. Nikolaj Coster-Waldau, die de vermiste echtgenoot speelt, zat in Game of Thrones. Aisha Tyler, van onder meer Friends en Criminal Minds, heeft een prominente bijrol.

Misschien wel het beste is dat The Last Thing He Told Me geen enorme tijdsinvestering is. De zeven afleveringen vliegen voorbij en zelfs de finale duurt niet langer dan 36 minuten. Andere afleveringen schommelen rond die lengte, waardoor dit het relatief zeldzame streamingaanbod is dat niet lijdt onder onnodig lange looptijden. Dit heeft het publiek wellicht geholpen, terwijl veel andere series bijna een uur of zelfs langer duren.

Bekijk hieronder de trailer van The Last Thing He Told Me.
Video on youtube
Vorige aflevering
Sanctuary
Sanctuary
01x07
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Futsudo
25 Mei 2023 11:31 -
Deze serie stond al op mijn lijstje maar ik betrap me er ook op dat ik bijna alles zie wat op Apple TV+ staat of komt. Er zitten pareltjes van series tussen en heel af en toe zit er iets tussen wat ik minder vind maar over het algemeen bevalt Apple TV+ me steeds meer.
Reageer
avatar_DAVE2804
25 Mei 2023 12:02
Daar ben ik het helemaal mee eens, Futsudo.
Reageer
The Last Thing He Told Me