Sons of Liberty

7.5 / 10
84 min
Drama, Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.5 / 10
1seizoenen/3afleveringen/2015 - 2015 
NetwerkHistory
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:84 min20152015 (Beëindigd)
Genres:DramaMiniserie
Netwerk:History
Sons of Liberty is een Amerikaanse serie van de zender History. De serie ging in première op 25 januari 2015.

Sons of Liberty volgt een uitdagende en radicale groep jonge mannen - Sam Adams, John Sam Adams, Paul Revere, John Hancock en Dr. Joseph Warren - terwijl zij zich in het geheim met elkaar binden om de loop van geschiedenis te veranderen en Amerika een natie te maken.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 3
Seizoen 1

Populaire reacties (2)

avatar Javelin
8
8 apr 2015
Natuurlijk ben ik het wat betreft de historische kant met gumstarr eens, al denk ik dat heel veel mensen daar totaal niet op zitten te wachten. Ik vond met name de eerste aflevering al te traag gaan om er lekker in te komen. Gelukkig ging het lekker los in de 2e en 3e aflevering en kijk ik dan ook zeker uit naar het vervolg van deze serie.

Of het allemaal dan historisch in orde is? I don't care, als ik dat wil weten ga ik wel naar een museum. Of was Band of Brothers ook niet gewoon een stukje Hollywood van de bovenste plank waar de Amerikanen weer eventjes de boventoon moesten voeren?

Ik ben al blij dat er iig een serie is die lekker wegkijkt, na al het drama wat tegenwoordig wordt uitgezonden.
avatar gumstarr
8
1 feb 2015
In navolging van AMC en HBO heeft ook History Channel nu haar (mini)serie over de totstandkoming van de Verenigde Staten. Op zich natuurlijk niet vreemd als je zender Geschiedenis Kanaal heet en je eerder al de tanden zette in het leven van de Vikingen en de 19de eeuwse burenruzie tussen de Hatfields & McCoys. Daar waar AMC in Turn het spionnengilde als uitgangspunt nam en HBO zich vooral focuste op de tweede president van de VS in John Adams, richt History Channel de pijlen op de Sons Of Liberty en hun aandeel in het samensmeden van de eerste dertien Amerikaanse koloniën.

Vanaf 1764 ontstonden in de belangrijkste Amerikaanse steden geheime genootschappen die met harde hand de rechten van de koloniën verdedigden tegen de pompeuze Britse bezetters en hun belachelijke witte pruiken. In Boston was het onder andere Sam Adams die een luis in de pels was van die gefrituurde-vis-uit-de-krant-van-gisteren-eters. Samen met zijn Zonen Van De Vrijheid bestormde hij tijdens de Boston Tea Party bijvoorbeeld de schepen van de Oost-Indische Compagnie. Deze hadden van de Britten toestemming gekregen om thee te verkopen zonder invoerrechten te hoeven betalen en daar waren Sam & co het niet helemaal mee eens, omdat dit hun eigen theehandeltje aantastte. Later zou Adams zich ontpoppen tot één van de de leiders in de strijd om onafhankelijkheid. Zo werd hij uiteindelijk één van de geschiedschrijvers, die in 1776 met een ganzenveer zijn naam onder de Declaration Of Independence zou krabbelen. Dit en meer weet History Channel allemaal in een viereneenhalf uur durend drieluik te persen. Alsof het niks is.

Sons Of Liberty kijkt weg als een random Hollywood kostuumdrama. In een rijtje met The Patriot en Braveheart zou hij bijvoorbeeld niet misstaan. Je moet die geschifte Gibson er dan alleen even zelf bij denken. Als kritische en licht verzuurde seriekijker zou je dan ook kunnen zeggen dat History Channel zich er veel te makkelijk vanaf heeft gemaakt. Dat ze het knutselen van iets makkelijk verteerbaars blijkbaar belangrijker vonden, dan het vertellen van hele verhaal met al z’n details en fijngevoeligheden. Dat het wat dat betreft soms net een wedstrijd is in de derde divisie van het Engelse voetbal; lange halen, snel thuis. Allemaal waar. Je kunt als geschiedenisleraar inderdaad niet in de klas Sons Of Liberty opzetten en dan denken dat je leerlingen gaan slagen voor hun examen. Er wordt met zevenmijlslaarzen door het begin van de Amerikaanse geschiedenis gestapt en dat kan de nodige irritatie opwekken. Laat je het idee dat je bijgeschoold moet worden echter varen, dan blijft er wat mij betreft een prima kijkbare serie over die zich in één avond prima weg laat snacken. En als je daarna benieuwd bent geworden over hoe het nou écht allemaal is gegaan, dan zou ik lekker John Adams kijken.

Vergelijkbare series

Turn
4 stemmen
John Adams
2 stemmen
Texas Rising
2 stemmen
Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Sons of Liberty