Sleepy Hollow

7.8 / 10
43 min
Thriller, Fantasy, Avontuur
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling geeft "Sleepy Hollow - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Mandy Gelling op 4 februari 2014.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Sleepy Hollow - Seizoen 1

In september 2013 begon FOX aan de serie Sleepy Hollow. De reeks met dertien afleveringen bleek een onverwacht succes. De pilotaflevering trok meer dan dertien miljoen kijkers en de waardering op diverse sites varieerden van 65% tot 78%. Sleepy Hollow is de moderne vertelling van het korte verhaal The Legend of Sleepy Hollow van Washington Irving uit 1820. Er zijn verschillende tv- en filmbewerkingen van het verhaal waarvan Sleepy Hollow uit 1999 van Tim Burton, met Johnny Depp in de hoofdrol, wel de bekendste is.

Sleepy Hollow vertelt het verhaal van de in 1781 gesneuvelde soldaat Ichabod Crane (Tom Mison, Parade’s End) die op het slagveld een ruiter onthoofd. Die ruiter blijkt niet zomaar een ruiter te zijn. Hij is een van de vier ruiters van de Apocalyps, De Dood. Het bloed van Crane vermengt zich met de ruiter en hun levens en lot zijn vanaf dat moment verbonden. Crane’s vrouw Katrina (Katia Winter, Dexter) is een heks en begraaft haar man samen met een Bijbel in een grot vlakbij Sleepy Hollow. Het hoofd van de ruiter wordt begraven en het lichaam word in een ijzeren kist in de rivier gegooid. In 2013 komt De Dood weer tot leven en met hem ook Ichabod Crane. Crane die de wereld niet kent zoals wij dat doen beland dan ook in een psychiatrische instelling. Maar Lt. Abbie Mills (Nicole Behaire, The Good Wife) geloofd in Crane en zijn bizarre verhaal. Zeker nadat haar mentor onthoofdt wordt door de ruiter zonder hoofd. Abbie denkt dat zij samen met Crane De Dood een halt toe kan roepen. Ze krijgen daarbij hulp van Captain Frank Irving (Orlando Jones, Tainted Love) en de zus van Abbie Jenny Mills (Lyndie Greenwood, Nikita).

Het is leuk om te zien hoe Crane in een Brits militair tenue door het hedendaagse Amerika loopt. Ook zijn taalgebruik en gebrek aan kennis van de moderne technologie is aandoenlijk. Crane heeft het duidelijk niet zo op met alle snufjes van de 21ste eeuw en om hem achteloos een pistool te zien weggooien als het één keer is gebruikt is komisch. Abbie heeft wat dat betreft behoorlijk wat met Crane te stellen. Het levert dan ook wat leuke en komische momenten op. Vooral als Abbie het tijd vindt worden dat Crane wat anders aan gaat trekken. De huidige mode is niets voor Crane en eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het plaatje completer is als Crane rond loopt in zijn Britse tenue. Het verhaal is wat dun maar dat mag de pret zeker niet drukken. Al met al is Sleepy Hollow een prima serie die het luchtig houdt door de onnozelheid van Crane. Stomerij, skinny jeans, mobiele telefoons en ook de ‘boks’ doen is niet zijn ding. De vechtlust van de beide zussen, vooral die van Jenny is van het kaliber eerst schieten en dan pas vragen stellen. De komst van John Nobel (Fringe) als de zondeneter Henry Parish geeft de serie net dat beetje extra. Nobel is een van mijn favoriete acteurs en hij heeft ook hier weer een bijzonder rol.

Fox heeft inmiddels aangegeven dat er een tweede seizoen komt en dat is zeker terecht. Het verhaal is niet te hoogdravend en ook niet vreselijk eng en dus prima vermaak voor een breed publiek. Als je houdt van fantasie, actie en misdaad zal Sleepy Hollow je zeker aanspreken. Het is een aardige mengeling van fantasie, thriller, actie, mysterie en misdaad. Ook aan de humor en een vleugje historie hebben ze gedacht. Dus ik zou zeggen plof neer op je favoriete zitmeubel en geniet van wat Sleepy Hollow je te bieden heeft. Ik heb er zeker van genoten en ik ben dan ook zeer benieuwd wat seizoen twee voor ons in petto heeft. In ieder geval John Nobel en Lyndie Greenwood want die gaan tot de vaste castleden behoren.

7 punten voor een alleraardigste kijk op het verhaal van Irving.
Volg Sleepy Hollow
Vorige aflevering
Freedom
Freedom
04x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8