Servant

7.4 / 10
31 min
Drama, Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Lucas Verbunt geeft "Servant - Seizoen 3" een 7.
Geschreven door Lucas Verbunt op 5 april 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Servant - Seizoen 3

Servant biedt wederom intrige, spanning en een origineel verhaal. Het derde seizoen heeft echter nog steeds dezelfde mankementen als het eerste. Waarom ben ik dan toch door gaan kijken?

Het voorlaatste seizoen van de Apple TV+-serie Servant was wederom vreemd en intrigerend. Twee jaar geleden schreef ik ook al een recensie, toentertijd over het eerste seizoen van de serie. Ik gaf toen aan dit ik niet goed wist wat ik moest denken en dat de serie ontzettend spannend is, maar wel tergend langzaam voortkabbelt. Eerlijk gezegd sta ik hier nog steeds achter. Maar waarom ben ik dan toch door gaan kijken?

Een beetje meer duidelijkheid en een iets duidelijkere conclusie zouden niet misstaand zijn.

In het huidige serielandschap moet een serie mij echt weten te grijpen. Er is immers zo veel te zien dat ik mijn tijd niet ga verdoen aan de middenmoot. Een serie hoeft zeker niet altijd van topkwaliteit te zijn, want een ontzettend slechte, maar vermakelijke serie is ook leuk om naar te kijken. Echter, er zijn ook vreselijk veel series die slechts prima zijn. Te goed om te genieten van het slecht-zijn en niet goed genoeg om echt van te genieten. Servant past eigenlijk in geen enkele van deze categorieën.

Het eerste seizoen van Servant introduceerde ons aan een jong gezin uit Philadelphia, Dorothy (Lauren Ambrose, Six Feet Under) en Sean Turner (Toby Kebbell, Black Mirror). Hun kindje, Jericho, is kort na de geboorte overleden en hierdoor belandde Dorothy in een catatonische staat. Om haar te helpen werd een 'reborn doll' ingezet, een levensechte pop. Echter, toen Leanne (Nell Tiger Free, Game of Thrones) in huis kwam om als nanny te werken leefde het kindje opeens weer. De vierde hoofdrolspeler uit de serie is Rupert Grint (Harry Potter, The ABC Murders).

De afgelopen twee seizoenen is er ontzettend veel gebeurd. We zijn erachter gekomen hoe Jericho is overleden en waarom dat zoveel impact achter heeft gelaten op het gezin. We zijn erachter gekomen dat Leanne ontsnapt is aan een sekte en dat zij zekere gaven heeft. Wat echter mijn grootste pijnpunt is, is dat ik er nog steeds heel weinig van begrijp. Althans, ik denk wel dat ik het begrijp, maar de serie geeft op geen enkel moment een eenvoudig antwoord. Het laat je constant gissen naar de waarheid. Hier is op zich niks mis mee, maar een beetje meer duidelijkheid en een iets duidelijkere conclusie zouden niet hebben misstaan.

© Apple TV+


Om terug te komen op de vraag: waarom blijf ik toch doorkijken als Servant nog steeds dezelfde mankementen heeft als in het eerste seizoen? Je wilt gewoon weten hoe het nou zit. Ondanks dat ik mij besef dat er ook in het komende, laatste seizoen geen definitieve antwoorden gegeven gaan worden, wil je toch beter begrijpen hoe het nou zit. Wat is nou de conclusie? Hoe zit het nou precies met Leanne's krachten? Is de baby echt Jericho, of toch een andere? Servant weet dan toch ook wel genoeg te integreren om mij door te laten kijken. Dat is wellicht ook de kracht M. Night Shyamalan.

Ik kan er niks anders van maken. Servant is geen perfecte serie. Het is traag, onduidelijk en ietwat vreemd. Echter, het is ook intrigerend, kwalitatief, origineel en spannend. Het is zeker niet voor iedereen en al helemaal geen bingewatch waardige serie. Daarom vind ik het format van de wekelijkse aflevering ook heel fijn bij deze serie. Dat helpt ontzettend bij het doorkijken.

Net zoals de vorige keer krijgt het derde en voorlaatste seizoen van Servant een 7.0!
Video on youtube
Volg Servant
Vorige aflevering
Mama
Mama
03x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Promat
21 Mei 2022 16:22 -
Wij zijn maar gestopt met kijken. Er zijn teveel betere alternatieven om je avond te vullen. Traag , saai , vreemd maar wel mysterieus. Gezien tot en met de eerste afl van seizoen 3
Reageer
Servant