Rizzoli & Isles

8.2 / 10
42 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Mandy Gelling-Potharst geeft "Rizzoli & Isles - Seizoen 4" een 8.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 6 april 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Rizzoli & Isles - Seizoen 4

Op dit moment zijn Rizzoli & Isles de twee leukste ambtenaren die op de televisie boeven vangen. Jane Rizzoli is de beeldschone donkere, briljante detective bij de politie van Boston. Maura Isles is daar de blonde, superintelligente patholoog anatoom. Als je vroeger Cagney & Lacey hebt gezien zou je enigszins daar een vergelijking mee kunnen trekken. In seizoen één tot en met drie hebben we de beide vrouwen goed leren kennen. Het politiewerk neemt een groot deel van de ruimte binnen de serie in maar het draait eigenlijk om hun privéleven.

Jane en Maura zijn dikke vriendinnen, maar ze vinden zichzelf meer familie. De moeder van Jane, Angie (Lorraine Bracco, The Sopranos) woont in het gastenhuis van Maura en ook de beide broers van Jane, waarbij Tommy (Colin Egglesfield, The Client List) familie zou kunnen zijn van Tom Cruise, zijn kind aan huis bij Maura. Tommy, het zwarte schaap van de familie, bezorgt Angie en Jane de nodige kopzorgen. Angie die gescheiden is heeft een leuke baan en een nieuwe vriend gevonden, de baas van Jane, Sean Cavanaugh (Brian Goodman, Line of Fire). De jongere broer van Jane, Frankie Jr. (Jordan Bridges, Conviction) werkt ook bij de politie van Boston en wil ook graag detective worden. De vader van Maura, maffiabaas Paddy Doyle, geeft de nodige conflicten en problemen. En Maura krijgt in het vierde seizoen weer met haar biologische moeder Dr. Hope Martin te maken.

Rizzoli & Isles krijgen ook dit seizoen te maken met moord en doodslag. Elke aflevering behelst een nieuwe (moord)zaak die ze moeten oplossen. Dat levert wat aardige ‘wie heeft het gedaan’ zaken op. Maar de grootste rode draad in het vierde seizoen is de relatie tussen Jane en Casey Jones (Chris Vance, All Saints). Jane wordt door Casey voor een keuze gesteld en pas in de laatste aflevering weten we welke keuze Jane gaat maken. Rizzoli & Isles is een leuke, luchtige politieserie die meer gaat over de relatie tussen Jane en Maura en diens familie. De zaken in Rizzoli & Isles zijn niet beter, slechter of anders dan in de standaard politieseries. Het wordt anders gebracht door de humor, de familiebanden, de vriendschap en de aparte verhaallijnen van Maura en haar familie en Jane en haar relaties binnen en buiten de familie.

Van de rest van de cast weet je eigenlijk niets tot zeer weinig. Om te beginnen met Cavanaugh, hij heeft zijn vrouw en kind verloren in een brand. Korsack was Janes voormalige partner en Frost is Janes huidige partner. Verder weten we niets over de achtergrond van deze karakters. Dat stoort niet in dit geval want dat geeft ruimte om de karakters van Rizzoli & Isles meer uit te diepen en dieper op de zaken in te gaan. Jane Rizzoli, gespeeld door Angie Harmon, is een lust voor het oog. Maura Isles gespeeld door Sasha Alexander is een lust voor de hersenen en ze zorgt voor de nodige rust bij Jane. Al met al is Rizzoli & Isles een aangename serie met niet al te ingewikkelde daden en relaties. Het team is ontspannen en zijn goed op elkaar ingespeeld.

Tijdens de opname van de laatste aflevering is Lee Thompson Young, die de rol van Frost speelde, niet komen opdagen op de set. Hij bleek zelfmoord te hebben gepleegd. In de laatste aflevering wordt vermeld dat Frost met vakantie zou zijn. Tijdens de eerste twee afleveringen van het vijfde seizoen zullen ze Young als Frost herdenken. Op 17 juni 2014 gaat seizoen vijf van start bij TNT.

8 punten voor een aardig vierde seizoen.
Volg Rizzoli & Isles
Vorige aflevering
Ocean Frank
Ocean Frank
07x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Rizzoli & Isles