Really

7.1 / 10
25 min
Komedie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "Really - Eerste aflevering " een 7.
Geschreven door anonymous op 16 september 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Really - Eerste aflevering

Een komedie over een gezin waar de dagelijkse sleur erin is gekropen. Dat heb je vast al eerder gezien? Niet toevallig hebben zij een stel vrienden die eveneens met weemoed terug kijken op de tijd toen alles nog 'simpeler' was. Toen de kinderen nog niet waren geboren. Toen er nog geen hypotheek betaald moest worden. Toen zij nog jong en bruisend waren, in de bloei van hun leven. Die tijd is voorbij! Really is een komedie van Jay Chandrasekhar die deze onderwerpen belicht.

Centraal staan Jed (Jay Chandrasekhar, Franklin & Bash) en Lori (Sarah Chalke, Scrubs), een gelukkig getrouwd stel uit Chicago. De kinderen zijn al gearriveerd, evenals de realiteit van het huwelijk. Dat betekent voor Jed geen spontane sex meer. Geen spanning. Geen opwinding. Maar daar heeft hij wel wat voor terug, toch? Natuurlijk, hij moet zichzelf vaak plezieren. Ach, je moet wat. Daarnaast heeft hij een leuke vriendenkring. Een succesvolle vriendenkring. Jed en zijn vriendenkring hebben het schijnbaar allemaal. Maar zoals betaamt in een dramedy: schijn bedriegt. In sommige huwelijken verschijnen al barstjes. Hoe gaan deze stellen daarmee om? En lukt het Jed om zijn eigen huwelijk gezond te houden?

FX lanceerde kort geleden de komedie Married. Voor Really is de timing wellicht ongelukkig, aangezien de serie (qua onderwerp) gelijkenissen vertoont. Beiden gaan zij over het huwelijk, de moeilijkheden in een huwelijk en het laten slagen van een huwelijk. Buitendat is het onderwerp, natuurlijk, vaker gedaan. Wat Really de moeite waard maakt is de cast. Chandrasekhar is erin geslaagd een cast te verzamelen vol bekende gezichten. Acteurs waarvan ik weet dat zij, met het juiste materiaal, een serie naar een hoger niveau kunnen tillen. Dat geeft uiteindelijk vaak de doorslag wanneer er een nieuwe serie aandient. Vernieuwing is over het algemeen namelijk ver te zoeken. Dan is het van belang dat het bekende degelijk wordt uitgevoerd. Really gaf mij het idee dat dit erin zit.

Er wordt al een conflict gesitueerd die gevolgen gaat hebben voor de vriendengroep. Dit conflict zal zeker zorgen voor verdeeldheid. Hoe gaan de vrienden hiermee om? Wiens zijde kiezen zij? En, slaan de twijfels ook niet toe in het eigen huwelijk? Daarnaast ben ik te spreken over de toon die Really aanslaat. Dramedy's doen het altijd goed bij mij. Ik ben benieuwd hoe Chandrasekhar het leven van deze mensen verder zal belichten. Jaloezie en haat en nijd liggen op de loer. Ik kijk ook uit naar hoe Jed uiteindelijk om zal gaan met wat hij gezien heeft. Wat voor impact zal dit gaan hebben op zijn gemoedstoestand; kan hij dit voor zich houden? We gaan het zien... Really is een product van Amazons nieuwste pilotseizoen. We zullen dus zien of de publieke opinie (en de mensen van Amazon) genoeg draagvlak weten te creëren voor een volledig seizoen. Een seizoen dat ik, mocht die komen, zeker ga kijken.
Volg Really
Vorige aflevering
Pilot
01x01
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Arjensky
16 sep 2014 17:21 -
Goede recensie en ik hoop zelf ook op een volledig seizoen.
Even off-topic: heb je die andere pilots van Amazon ook gezien? Ik moet zelf Hand of God nog kijken maar verwacht daar heel erg veel van.
Reageer
avatar_anonymous
16 sep 2014 17:50
Bedankt, Arjensky. Hand of God en Hysteria moet ik nog zien. Hysteria kijk ik wel vanavond, dus daar kun je dan ook een recensie van verwachten.
Reageer

Nieuwste recensies

Grey's Anatomy - Seizoen 16

8

Sweet Magnolias - Eerste aflevering

8

Snowpiercer - Eerste aflevering

6

Short Circuit - Seizoen 1

9

DC's Stargirl - Eerste aflevering

7

Never Have I Ever - Eerste aflevering

7