Poldark

8.4 / 10
55 min
Drama, Romantiek, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Mandy Gelling geeft "Poldark - Seizoen 4" een 9.
Geschreven door Mandy Gelling op 2 augustus 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Poldark - Seizoen 4

”There were no tears in her. The wound went too deep…”

Het vierde seizoen van Poldark kan ik verdelen in drie stukken. Het ontroerende eerste deel, het verveelde tweede deel en het buitengewoon emotionele derde deel.

Zeg maar een soort korte achtbaan voor seriekijkers.

Zeg maar een soort korte achtbaan voor seriekijkers. En ondanks het verveelde middelste gedeelte weet Poldark de kijker elke keer weer te boeien, ontroeren en verbazen.

Het eerste gedeelte van het vierde seizoen is zeer ontroerend. Het prachtige landschap van Cornwall doet zijn uiterste best om de kijker te vangen en de acteurs zijn op hun uitstekende best. Maar dan het gedeelte waarbij ik dacht; ‘schiet nu maar op.’ Dat George Warleggan Poldark haat en dat Ross en Demelza elkaar aantrekken en afstoten, dat de mijn nooit echt lekker loopt. We hebben het allemaal wel eens eerder gezien.

Maar dankzij het werkelijk fantastische laatste deel, met name de laatste twee afleveringen vergeet je dat als kijker snel weer. Wat gebeurde er veel in het vierde seizoen, wat een emoties, wat een strijd. Poldark is een serie die zich met de beste kan meten. De acteurs zijn duidelijk op elkaar ingespeeld en dat maakt dat de dialogen en onderlinge verhoudingen geweldig goed overkomen.

© BBC One


De camerabeelden en de prachtige aankleding (kostuums, haar, make-up) maken, naast het prachtige Cornish landschap, van de historische dramaserie een feest voor het oog. Zelfs de taal zijn ze niet vergeten. Hoewel sommige verhaallijnen van mij duidelijk wat vlotter mogen worden verteld is het vierde seizoen van Poldark een waar genot voor de serieliefhebber. Weinig wordt aan het toeval overgelaten en daarom blijf je geboeid.

Gelukkig is het vierde seizoen niet lang, slechts acht afleveringen, en dat draagt bij aan het goede van dit seizoen. Het vijfde en tevens laatste seizoen zal de draadjes aan elkaar moeten gaan verbinden en dat laat het einde van het vierde seizoen ook toe.

Het einde is er eentje om over na te denken.

Het einde is er eentje om over na te denken. Wat gaat George doen, wat gaat er gebeuren met de mijn, blijft Ross in parlement? Allemaal vragen die in het vijfde seizoen beantwoord moeten gaan worden. Deze kijker kan alvast niet wachten.

9 punten omdat Poldark dat dik verdient.
Volg Poldark
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
05x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_thoontje
04 aug 2018 09:44 -
Een hele mooie serie! Super jammer dat Elizabeth dood is voor het laatste seizoen, kan niet wachten tot het volgende seizoen!
Reageer
avatar_simonfender
04 jan 2019 00:09 -
Topserie!!! Geheel met de recentie van Mandy eens!
Reageer

Nieuwste recensies

Mare of Easttown - Seizoen 1

9

Marvel's Loki - Eerste aflevering

8.5

Blue Bloods - Seizoen 11

7.5

Lovecraft Country - Seizoen 1 (DVD)

7

Agent Hamilton - Seizoen 1

5.5

NCIS - Seizoen 18

7.5