Poldark

8.4 / 10
55 min
Drama, Romantiek, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "Poldark - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 26 augustus 2015.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Poldark - Seizoen 1

Engelse series, ik heb er helemaal niets mee. Downton Abbey, niet mijn ding. Engelse detectives, niet aan mij besteed. De enige Engelse serie die me ooit wist te boeien, was Jane Eyre. Toen Poldark op mijn pad kwam, was ik behoorlijk sceptisch. Een Engelse serie, die zich afspeelt in de achttiende eeuw, zou dat iets voor mij zijn? Omdat mijn favoriete series nog niet begonnen waren, gaf ik Poldark een kans. Ik kan jullie zeggen: ik heb er geen spijt van.

Poldark is gebaseerd op de boeken van Winston Graham en op de tv-serie Poldark die uitgezonden werd in de jaren 70.
Kapitein Ross Poldark (Aiden Turner, Being human) komt, na twee jaar gevochten te hebben in Amerika, terug naar zijn geliefde plaats Cornwell in Engeland. Voor hij vertrok, liet hij zijn geliefde Elisabeth (Heida Reed, Jo) achter. Nu hij is teruggekeerd, ontdekt hij dat zijn grote liefde hem al snel is vergeten. Elisabeth heeft haar hart en haar trouw beloofd aan Francis (Kyle Soller, The Hollow Crown), de neef van Poldark.

Poldark komt terecht in een dorp dat totaal niet lijkt op het dorp dat hij twee jaar geleden achterliet. De mensen zijn arm, de oogsten zijn mislukt, de mijnen zijn gesloten en de mensen hebben honger. Poldark wil alles op alles zetten om de mensen weer gelukkig te maken en van Cornwell weer een welvarend dorp te maken. Als hij op een dag de mishandelde Demelza (Eleanor Tomlinson, The White Queen) tegenkomt, verandert zijn leven compleet.

Poldark is een mooie serie, het verhaal is prachtig en ik heb mezelf erop betrapt dat deze Engelse serie mijn hart heeft gestolen. Soms heb ik me zitten ergeren; de beelden van Poldark, die op zijn paard heen en weer rijdt, worden op een gegeven moment irritant. Gelukkig verandert dat in de loop van het seizoen. De op en neer rijdende Poldark maakt dan plaats voor prachtige opnames van de omgeving, de natuur en de woeste zee. Poldark is een serie waarin de emoties hoog oplopen. Heftige gevechten worden afgewisseld met liefdevolle kleine momenten, en geen onderwerp wordt geschuwd.

Aiden Turner zet Poldark geweldig neer, hij heeft zijn looks al mee, maar zijn acteerprestatie maakt het geheel af. Eleanor geeft Demelza een gezicht en gevoel en gaandeweg zie je haar karakter veranderen. Demelza groeit, wordt sterker en gelukkiger.
De seizoensfinale vraagt om een tweede seizoen en gelukkig komt die er, hopelijk komen er nog meer seizoenen. Het eerste seizoen van Poldark beslaat de eerste twee boeken uit de serie die Winston Graham schreef, in totaal bestaat de serie uit twaalf boeken. De vorige Poldark-serie bestond uit 29 afleveringen en ik hoop van harte dat ook deze versie van Poldark een groot aantal afleveringen krijgt.
Volg Poldark
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
05x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

John Doe
Anja (gast)
26 aug 2015 15:00 -
Idd geweldige serie
Reageer
avatar_ThomasNL92
26 aug 2015 19:04 -
Poldark is een zeer goede Engelse serie, maar dat zijn er meerdere zoals Parade's end of Birdsong etc, maar het is een genre dat je moet liggen. Er zit veel meer diepte in en het is misschien allemaal wat trager, maar het is kwalitatief meestal van een zeer goed niveau :)
Reageer
avatar_anonymous
27 aug 2015 09:35
Idd, wat Thomas zegt. Karin, ik raad je ook aan om meerdere Britse series te proberen. Hun series halen over het algemeen een hoger niveau dan de gemiddelde Amerikaanse serie. Het businessmodel is ook anders waardoor het korte seizoenen zijn die recht voor je raap zijn. Zij doen niet aan fillers en oneindig rekken. Probeer eens series als Happy Valley, Scrotal Recall, Catastrophe, Peaky Blinders. Niet al te grote investeringen in tijd, je bent er zo doorheen. Of iets als The Smoke, aangezien jij wel houdt van brandweermannen ;)
Reageer
avatar_Christophe
22 sep 2016 12:18 -
Ik kan me helemaal vinden in je recensie, Karin. Na drie afleveringen ben ook ik helemaal 'hooked' aan Poldark terwijl in normaal gezien niet zo hoog oploop met Britse historische reeksen (Banished en Indian Summers bijvoorbeeld vond ik rotslecht).
In Poldark zit het tempo precies goed en de emoties van de personages spatten van het scherm, het voelt gewoon echt. Ook de sets zijn fenomenaal goed, iets wat absoluut nodig is om een historische reeks te laten slagen.
Groetjes!
Reageer
avatar_anonymous
22 sep 2016 13:00
Ik ben al bezig met seizoen twee en dat is nog beter dan het eerste seizoen. Poldark is voor mij, na Outlander (weet niet of je die al kent) de mooiste historische serie die ik heb gezien.
Reageer
avatar_simonfender
15 nov 2016 14:03 -
Top serie!!!!
Reageer

Nieuwste recensies

Mare of Easttown - Seizoen 1

9

Marvel's Loki - Eerste aflevering

8.5

Blue Bloods - Seizoen 11

7.5

Lovecraft Country - Seizoen 1 (DVD)

7

Agent Hamilton - Seizoen 1

5.5

NCIS - Seizoen 18

7.5