Oz and James's Big Wine Adventure

8,0 / 10
30 min
Documentaire, Voedsel
Volg deze serie
8,0 / 10
2seizoenen/13afleveringen/2006 - 2007 
NetwerkBBC Two
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:30 min20062007 (Beëindigd)
Netwerk:BBC Two
Oz and James's Big Wine Adventure is een Engelse documentaireserie van de zender BBC Two. De serie ging in première op 22 november 2006.

Oz and James's Big Wine Adventure is een tv-serie voor het eerst uitgezonden door de BBC in het najaar van 2006. Het gaat vergezeld van een boek.

Het programma wordt gepresenteerd door wijnexpert Oz Clarke en automobiel journalist James May (bekend van Top Gear). Oz neemt het op zich om James over wijn te onderwijzen, in het bijzonder Franse wijn. Gedurende enkele weken reizen ze rond in de Franse wijngebieden in een 1989 Jaguar XJ-S convertible.

Alhoewel soms technisch, is het programma licht van toon. Een groot deel van de entertainment vloeit voort uit de persoonlijkheid botsingen tussen de verfijnde gastronomische Clarke en May.

May is een verre van ideale student en gedraagt ​​zich vaak nogal grof en chagrijnig, meer geïnteresseerd in het drinken van wijn dan erover te praten. Als hij denkt dat Oz teveel begint te bazelen blaast May op een fluitje, ook wel de "Ozillator" (een woordspeling op oscillator).

Aan het begin van hun reis is May iemand die het leuk vindt om wijn te drinken, maar er bijna niets over weet. Clarke leert hem de grondbeginselen over geuren en textuur en over druivensoorten, toont hem hoe wijn wordt gemaakt, welke wijn goed samengaat met welk eten en richt zich ook op de cultuur rond wijn. De twee bezoeken wijnmakers van alle soorten, van die in kleine schuurtjes tot prestigieuze operaties zoals Krug. Clarke overhoort May een paar keer, vaak met pijnlijke resultaten, maar uiteindelijk pikt May bepaalde dingen op.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 5
Seizoen 2
0 / 8

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Oz and James's Big Wine Adventure.