Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Only Murders in the Building - Eerste twee afleveringen
8
Lucas Verbunt geeft Only Murders in the Building - Eerste twee afleveringen een 8.

Only Murders in the Building - Eerste twee afleveringen

Een ietwat onconventioneel trio vindt elkaar in hun passie voor true crime wanneer iemand dood wordt gevonden in het gebouw waar ze alle drie wonen. Een komische whodunnit is het gevolg en het plot voor deze serie.
Het is geen nieuw format. We weten hoe een whodunnit werkt. Soms zijn ze dramatisch, soms duister, komisch of theatraal. Toch is er een bepaalde factor die ons steeds weer naar de whodunnit toetrekt, die ons het mysterie wil doen ontrafelen. Only Murders in the Building is zo'n komische whodunnit. Eén die precies de juiste elementen weet te combineren om mij als kijker te intrigeren en entertainen.

In Only Murders in the Building vindt een ietwat onconventioneel trio elkaar in hun passie voor true crime. Een oudere tv-acteur die geen rol meer kan krijgen (Steve Martin, Saturday Night Live), een oudere regisseur wiens schrijven geen publiek meer vindt (Martin Short, The Morning Show) en een jonge vrouw die het appartement van haar tante renoveert (Selena Gomez, Wizards of Waverly Place). Wanneer er iemand overlijdt in het gebouw waar zij allemaal wonen denken de drie dat er meer achter het voorval zit; met een eigen onderzoek tot gevolg. Ze hebben echter ook allemaal hun eigen geschiedenis die het onderzoek kan beïnvloeden; en wellicht hun eigen intenties.

Only Murders in the Building
© Hulu


Wat deze Hulu-serie (in Nederland te zien op Disney+) het meest laat uitblinken is de chemie tussen de drie hoofdrolspelers. Ze spelen goed op elkaar in en hebben een uitstekende komische timing. Het plot is nog niet dusdanig origineel dat het daarmee uniekheid uitstraalt, maar wellicht komt dat nog in de komende acht afleveringen. De serie bevat in ieder geval genoeg zelfspot en een interessante whodunnit die je naar antwoorden doet snakken.

Naast de drie hoofdrolspeler zijn er ook rollen weggelegd voor Aaron Dominguez, Amy Ryan (In Treatment), Jackie Hoffman (Feud), Tina Fey (Modern Love), Da'Vine Joy Randolph (This Is Us) en Jayne Houdyshell (Evil).

Al met al is Only Murders in the Building een vermakelijke serie met enorm veel potentie. Vooral de dynamiek tussen de hoofdrolspelers spat van het scherm. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat de rest van het seizoen gaat brengen.

Over de auter, Lucas Verbunt

Lucas Verbunt
Lucas (1998) is een enthousiaste seriefanaat en afstuderend communicatie student. Hij beleeft veel plezier aan het kijken van, en schrijven over, series. Daarnaast leest hij ook graag een goed boek. Favorieten van Lucas zijn Orphan Black, Sense8, The Magicians, The Crown en Penny Dreadful.
Bekijk profiel van Lucas Verbunt
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Olga2000
1 september 2021, 20:31
Echt heel leuke serie. Niet dat jij je kapot gaat lachen, maar meer voortdurend een brede glimlach op je gezicht hebt. Ik kijk met plezier en blijf serie verder volgen.
0
Log in om een reactie achter te laten