Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Lucas Verbunt geeft "American Horror Story - Seizoen 12 (eerste deel)" een 6.5.
Geschreven door Lucas Verbunt op 25 januari 2024.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

American Horror Story - Seizoen 12 (eerste deel)

De bekendste horroranthologie van de laatste jaren is terug voor een twaalfde seizoen. American Horror Story weet de meningen altijd goed te verdelen. Is dat deze keer weer het geval?

Geen serie in serieland die zo weet te verdelen als American Horror Story. Het is ook niet zo moeilijk als ieder seizoen een nieuw verhaal verteld. De een vindt het ene goed en de ander het ander. Sommigen vinden alles goed en anderen helemaal niks. Ik heb alle seizoen van deze anthologie trouw gekeken en ik kan er doorgaans wel van genieten.

De kwaliteit van de eerste drie seizoenen is sinds die tijd maar enkele keren geëvenaard. Natuurlijk waren sommige seizoen niet fantastisch goed, maar dat maakte ze niet minder vermakelijk. Het vorige, elfde seizoen was echter echt een zware klus om doorheen te worstelen, waardoor zelfs ik als trouwe kijker de afleveringen begon door te spoelen. Het twaalfde seizoen is in ieder geval beter dan dat (maar wel wat saai)!

Het twaalfde seizoen van American Horror Story, met als ondertitel 'Delicate', vertelt het verhaal van opkomend actrice Anna Victoria Alcott (gespeeld door AHS-veteraan Emma Roberts). Ze is bezig met campagnevoeren voor een Oscar, maar wil tegelijkertijd ook graag een kindje en besluit een poging te doen tot zwanger worden. Dat lukt, maar al snel gebeuren er allerlei rare dingen met haar. Er blijkt al snel meer aan de hand te zijn.

Het is zeer niet slecht, er zijn slechtere series en zelfs slechtere AHS-seizoenen. Het is gewoon een beetje saai.



Het plot van dit seizoen is wat mager en niet heel erg origineel. Wat demonen, wat hallucinaties, wat bloed. We kennen het wel. Dat gevoel blijft een beetje hangen gedurende de eerste vijf afleveringen. Er gebeurt zo weinig en wat er gebeurt is onduidelijk, nietszeggend en niet heel spannend. Het is zeker niet slecht, er zijn slechtere series en zelfs slechtere AHS-seizoenen. Het is gewoon een beetje saai.

De afwezigheid van vertrouwde gezichten als Evan Peters en Sarah Paulson maakt het ook niet beter. Ook helpt het niet dat het tweede deel van het seizoen, vanwege de staking, zo lang op zich laat wachten. Een niet al te spannend eerste deel laat waarschijnlijk veel kijkers afhaken.

Het acteerwerk voldoet aan de verwachtingen die je van American Horror Story mag hebben. Lekker campy, lekker over de top. Dit seizoen zien we een aantal vaste gezichten terug uit eerdere seizoenen, zoals; Emma Roberts, Billie Lourd, Leslie Grossman en Denis O'Hare.

Er zijn echter ook een paar nieuwe gezichten in het horroruniversum van Ryan Murphy. Dat zijn bijvoorbeeld: Matt Czuchry (The Resident), Cara Delevingne (Only Murders in the Building), Michaela Jaé Rodriguez (Pose), Annabelle Dexter-Jones (Succession) en Kim Kardashian (The Kardashians).

Ik wil daarbij toch even ingaan op het acteerwerk van Kim Kardashian. Zoals verwacht was er van tevoren namelijk erg veel kritiek op haar casting. Ze doet het echter prima! Is ze een geweldige actrice? Nee. Is ze een slechte actrice? Zeker niet. Het is een acteerniveau dat prima past bij deze serie. Een beetje camp mag bovendien ook wel bij American Horror Story.

Als samenvatting: ben je fan van American Horror Story en houd je van de stijl van deze serie? Dan kun je Delicate prima kijken. Heb je nog nooit iets gezien en ben je op zoek naar iets nieuws? Kijk dan de eerdere seizoenen. Als je dan fan wordt kun je dit wel waarderen, maar anders ook niet.

Een prima 6,5 van mij als trouwe kijker. Als je dat niet bent, en dit is het eerste wat je van AHS ziet, dan zul je het waarschijnlijk een lager cijfer geven.
Video on youtube
Volg American Horror Story
Vorige aflevering
The Auteur
The Auteur
12x09
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
American Horror Story