Once Upon a Time

8.2 / 10
43 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Liesbeth de Raaf geeft "Once Upon a Time - Seizoen 5" een 8.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 25 juni 2016.
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Once Upon a Time - Seizoen 5

Once Upon a Time zou ik omschrijven als een serie met sprookjes voor volwassenen. Bij de voorgaande seizoenen valt dit nog wel mee, maar seizoen vijf gaat een duistere kant op. Ik was meteen weg van het eerste seizoen van Once Upon a Time, seizoen twee ging nog wel en seizoen drie en vier werden telkens langdradiger. Toen kwam seizoen vijf erbij en ik dacht eerst, dat wordt het niet meer. Hoe ver kun je sprookjes uitmelken? Best ver blijkbaar, want ik ben er weer helemaal weg van. Al blijf ik wel moeite houden met die flashbacks en de familierelaties: soms kan het enorm verwarrend zijn, maar dat past ook wel weer bij de serie.

© ABC

Emma (Jennifer Morrison, House) als de duistere, hoe kan dat aflopen? Erg overtuigd raak ik er niet van. "Slecht zijn" blijft lastig om over te brengen als acteur of actrice. Ik heb bewondering voor de acteur achter Repelsteeltje (Robert Carlyle, The Last Enemy): hij speelt zijn rol zo overtuigend dat ik hem bijna als twee verschillende personen ga zien. Als hij slecht is vind ik hem knap, maar als hij goed is niet zo. Regina alias de slechte koningin (Lana Parilla, Miami Medical) vind ik dit ook goed spelen, slecht of goed, ze kan het allebei geloofwaardig en aantrekkelijk neerzetten. Toch gaan mijn punten naar Robert Carlyle, omdat hij het verschil uitmaakt. Hij maakt een geweldige combinatie van zijn dubbelrollen als de krokodil uit Peter Pan, Repelsteeltje en dan is hij ook nog eens meneer Goud met zijn kleine winkeltje vol met horror!

Hello dearyEen van de rollen die ik de meest saaie kant op vind gaan, blijft toch die van Sneeuwwitje oftewel Mary Margaret (Ginnifer Goodwin, Big Love). Ergens onderweg zijn de anderen op hun sprookjes-alter ego's gaan lijken, terwijl zij juist meer en meer het huisvrouwtje Mary Margaret wordt. Waarom worden haar haren telkens korter en haar kleding telkens dikker? Iedere keer blijf ik hopen dat ze de weg naar de kapper vergeet en haar haren mooi lang laat groeien, zoals Sneeuwwitje. Natuurlijk snap ik wel dat ze dat doen om ze uit elkaar te houden, anders snappen we nog minder van die flashbacks, maar een beetje langer moet toch wel kunnen?

© ABC

Seizoen vijf gaat alle kanten op: ze trekken alles uit de kast en alles is mogelijk. Als je denkt dat je alles al hebt gezien in de voorgaande seizoenen, dan heb je het mis. Met seizoen vijf maken ze een doorstart. Ik ben nu al benieuwd wat er op ons wacht in het zesde seizoen. Aan het einde van seizoen vijf krijgen we wel een kleine hint in de richting van seizoen zes toegeworpen. Ze zijn allemaal altijd zo druk, dat het me vermoeiend lijkt om het leven van een van de karakters in Once Upon a Time te leiden. Tijdens het kijken naar deze serie ga ik bijna verlangen naar een rustig avondje op de bank voor de tv.
Volg Once Upon a Time
Vorige aflevering
Leaving Storybrooke
Leaving Storybrooke
07x22
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_Dore
25 jun 2016 22:02 - 26 jun 2016 00:09
Ik kan niet goed uit je recensie afleiden, wat je nu precies zo goed vindt aan seizoen 5. Zou je daar wat meer over kunnen zeggen, zonder spoilers weg te geven? (Ik kijk deze serie op netflix, dus zie hem pas later dit jaar). Het grootste gedeelte van deze recensie gaat over de verschillende acteurs, maar hun acteerkwaliteiten gelden voor elk seizoen vermoed ik.
Reageer
avatar_B3th
27 jun 2016 16:34
Wat ik er aan goed vindt, is de duistere kant en alle kanten die ze op gaan met de verhaallijn. Er gebeurt van alles in seizoen vijf en dat maakt het lekker vermakelijk...De acteerkwaliteiten van de acteurs vind ik toch ieder seizoen ook weer anders, zo valt Emma me zelfs een klein beetje tegen in seizoen vijf...
Reageer
avatar_H3nDri3
26 jun 2016 00:02 -
Ben zelf halverwege seizoen 5 gestopt De serie werd in mijn ogen minder en minder. Misschien als ik wat tijd over heb deze zomer nog maar eens verder gaan kijken, maar kan me niet voorstellen dat ze weer het niveau halen van seizoen 1 en 2.
Reageer
avatar_B3th
27 jun 2016 16:37
Voor een vijfde seizoen en in vergelijking met de voorgaande seizoenen vond ik het wel goed. Het niveau van de eerste seizoenen terug te halen is meestal niet weggelegd, ben ik bang!
Reageer
avatar_michaeljackson
26 jun 2016 14:20 -
Ik geniet ook erg van deze serie maar ik kan me zo ontzettend irriteren aan alle momenten/scenes met snow white en prince charming ik vind die 2 zulke vreselijke slechte irritante waardeloze personages zij verpesten de serie als die 2 eens nou eruit werden geschreven werd het een stuk leuker ik vind het zelfs helemaal geen goeie acteurs. Emma,The evil queen en Rumplestilskin die maken te serie echt een groot succes En de villans in alle seizoenen zijn ook altijd erg goed en leuk bedacht.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
26 jun 2016 22:10
Smaken verschillen... Ze zijn namelijk twee van mijn favoriete personages en hen eruit schrijven zou in mijn ogen de serie juist stukken minder maken. Zo zie je maar weer hè. Once Upon A Time biedt voor ieder wat wils. ;-)
Reageer
avatar_B3th
27 jun 2016 16:41
Ik ben het er wel een beetje mee eens...Snow white en Prince Charming zorgen teveel voor drama in de serie, echter als ze eruit geschreven worden ben ik bang dat die drama simpelweg verplaatst wordt...:-P
Reageer
avatar_onceuponatime
29 jun 2016 21:39 -
Ik vond Emma dit seizoen best tegen vallen. Vooral in het eerste deel ze was niet dark one genoeg naar mijn idee.. Snow en Charming hebben dit seizoen niet iets toegevoegd.
Reageer
avatar_B3th
30 jun 2016 13:44
Helemaal mee eens!!! Technisch gezien was ze niet eens echt dark geworden....ze hield de boel eigenlijk alleen maar voor de gek en dat terwijl een voorstukje liet zien dat ze moest worden opgesloten, omdat ze zo gevaarlijk was geworden! Nou, viel dat even tegen....
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5