I Know What You Did Last Summer

6,0 / 10
40 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Liesbeth de Raaf geeft "I Know What You Did Last Summer - Eerste vier afleveringen (Sneak peek)" een 8.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 13 Oktober 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

I Know What You Did Last Summer - Eerste vier afleveringen (Sneak peek)

Een groep tieners veroorzaken, na een nacht gefeest te hebben, een dodelijke aanrijding. Ze werken het lichaam weg en hopen dat ze er nooit meer aan hoeven te denken. Na een tijd ontvangen ze echter dreigberichten van iemand die weet wat ze hebben gedaan.

De films van I Know What You Did Last Summer vond ik heerlijk om te zien. Toen ik de kans had om een sneak peek van de serie te bekijken, was mijn keuze dan ook snel gemaakt. De eerste vier afleveringen heb ik op deze manier bekeken. Ik was benieuwd hoeveel het op de films zou lijken, helaas moet ik het wel zonder Jennifer Love Hewitt doen. Al wordt dat gemis opgelost met de aantrekkelijke tweeling; Allison en Lenon, een dubbelrol van Madison Iseman (Still the King).

I bet you sitting at home thinking you know yourself

We beginnen bij het einde, zo vertelt de hoofdrolspeelster hoe de ervaring van een traumatische gebeurtenis haar heeft getekend voor het leven. Een mooie boodschap geeft ze er wel in weer, dat we onszelf pas echt leren kennen wanneer we iets ergs meemaken. De rest van de serie toont ons meer flashbacks van die cruciale avond. Het blijkt dat alle leden van de vriendengroep op hun eigen manier die avond werden gedreven tot het maken van het besluit dat hun hele leven op de kop zou gooien. Zo worden we geïntroduceerd in het leven van de vrienden van Lennon; Margot (Brianne Tju, Light As A Feather), Dylan (Ezekiel Goodman), Riley (Ashley Moore) en Johnny (Sebastian Amoruso, Solve).

Uiteraard kennen we de grote lijnen waar de serie omgaat wel, maar toch weten ze er een originele draai aan te geven. Het is niet alleen het standaardverhaaltje dat we kennen van de films. Er komt meer bij kijken, namelijk een mysterie dat te maken heeft met de vader van de hoofdrolspeelster zelf, Bruce (Bill Heck, Locke & Key). Wat wel herkenbaar is de zoektocht naar wie het heeft gedaan. Er zijn al snel meerdere mensen verdacht, in de serie is niemand onschuldig en kan iedereen zo zijn doorgedraaid dat ze hebben besloten de hele vriendengroep te terroriseren. Niet alleen de mensen in de vriendengroep worden aangepakt, het gaat nog verder dan dat.

Al had ik in het begin ietwat moeite om de tweeling uit elkaar te houden, toch zat ik al snel in het verhaal. Er wordt goed geacteerd en ze doen er niet lang over om de gruwelijkste doden te laten zien, iets dat we ook gewend zijn van de films. Tijdens het kijken, vergeet ik zelfs dat ik naar een serie aan het kijken ben, waardoor ik het verlossende antwoord op de vraag wie het heeft gedaan binnen anderhalf uur verwacht. Ondanks dat dat antwoord uiteraard in vier afleveringen niet gegeven zal worden, werd het niet vervelend.

Het is alsof ik een lange horror heb gekeken zonder einde, technisch gezien zoals veel horrors zijn dus. Al verwacht ik wel in de volgende afleveringen dat de echte dader kenbaar gemaakt zal worden. Er lopen zoveel verhaallijnen door de eerste vier afleveringen dat zelfs wanneer het duidelijk is wie de vriendengroep terroriseert er nog genoeg overblijft om er meerdere seizoenen van te maken. Daardoor heb ik goede hoop voor deze serie en kijk ik uit naar de rest.
Volg I Know What You Did Last Summer
Vorige aflevering
Mukbang
01x05
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Karel
13 okt 2021 20:30 -
Goede recensie ben benieuwd. Ik ga kijken
Reageer

Nieuwste recensies

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8

Jaguar - Seizoen 1

9

Cowboy Bebop - Complete serie

8.5
I Know What You Did Last Summer