Noord Zuid

7.3 / 10
50 min
Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling geeft "Noord Zuid - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Mandy Gelling op 16 januari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Noord Zuid - Eerste aflevering

Op 2 januari was de eerste aflevering van de nieuwe politieserie van de KRO, Noord Zuid. Persoonlijk was ik de serie helemaal vergeten tot iemand mij vroeg: “Heb jij die nieuwe serie Noord Zuid al gezien, is echt goed hoor.” ´s Avonds heb ik de eerste aflevering meteen gezien en ik ben niet onverdeeld ontevreden. Amsterdam speelt een prominente rol en dat is voor mij als Amsterdammer erg leuk. Maar vooral hoofdrolspeelster Ariane Schluter is uitstekend op haar plaats als rechercheur Dana. Schulter heeft een lange carrière op het toneel en in de film achter de rug en dat merk je. Ze is een begaafd actrice.

Noord Zuid is een politieserie die zich richt op moord en/of andere misdaden. Maar het schuwt ook de humor niet, en het gaat de persoonlijke levens van de karakters niet uit de weg. Dana is gescheiden met een dochter van zestien Roos (Lobke de Boer, SpangaS). Dat brengt voor Dana en voor Roos de nodige aanpassingen en problemen met zich mee. Het team van Dana is jong en vernieuwend. Ik ben benieuwd hoe de Rotterdammer Dennis (Patrick Laureij) zich uiteindelijk gaat redden. Samen met collega Günay (Meral Polat, Lijn 32) doet hij al meteen iets wat eigenlijk niet kan. Het levert wel een grappig plaatje op.

Steven (Juda Goslinga, Nieuwe Buren) is druk, zet collega’s aan tot ongehoorzaamheid en slikt medicijnen die bij Dana een wenkbrauw doet optrekken. Genoeg stof dus voor de komende zeven afleveringen. De eerste aflevering van Noord Zuid is goed begonnen en het kan een goede concurrent worden van Bureau Raampoort. De karakters zullen zich nog moeten bewijzen en ook Amsterdam zal zich van zijn beste en slechtste kant moeten laten zien. Maar de ingrediënten voor een goede politieserie zijn allemaal aanwezig. Jonge, goede acteurs, een hoofdrolspeelsters die de klappen van de zweep kent en genoeg drama in de privélevens om een aardig verhaal op te leveren.

Al met al genoeg redenen dus om Noord Zuid een kans te geven en de volgende zeven afleveringen met belangstelling te gaan volgen. 7 punten voor een uitstekend en veelbelovend begin.
Volg Noord Zuid
Vorige aflevering
Noord
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (11)

John Doe
Toine (gast)
19 jan 2015 20:25 -
Nu 3 afleveringen gezien. Hoe durven de makers ooit een verwijzing naar The Killing te hebben gedaan. De bewuste "rode draad" beslaat maximaal 5 minuten per afleveringen, de rest is puur onzinnig. Afzonderlijke zaken die in drie dialogen worden opgelost. Het gros van de acteurs is een belediging voor het amateur toneel. Vooral de jongen met aangezet Rotterdams accent maakt er een compleet ongeloofwaardig verhaal van.
Het is niet spannend er zitten geen Cliff hangers in, totaal niet realistisch van inrichting en minieme verhaallijn. Leuk dat de makers zich lieten inspireren met de kwaliteit uit Scandinavië, maar had er verder niets mee gedaan. Zeldzaam slechte serie.
Reageer
avatar_Roeman
20 jan 2015 09:09
De jongen met aangezet Rotterdams accent is geboren en getogen in Rotterdam ;-)
Reageer
John Doe
Irma (gast)
19 feb 2015 08:43
maar kan echt niet acteren!
Reageer
avatar_ThomasNL92
20 jan 2015 05:38 -
Ik moet me hierbij toch aansluiten bij Toine. Het acteur werk is niet naar behoren en het verhaal komt simpelweg niet in de buurt van de scandinavische politie series.
Reageer
avatar_Roeman
20 jan 2015 09:11
Ik praat zelf niet over een Scandinavische serie, weet ook niet welke ze zouden bedoelen want Nederlandse series zullen (bijna) qua kwaliteit zelden kunnen tippen aan buitenlandse series. Maar zo zie je maar dat iedereen er anders over denkt en gelukkig maar anders zouden we allemaal naar hetzelfde kijken ;-)
Reageer
avatar_ThomasNL92
20 jan 2015 21:38
Eigenlijk is er maar 1 serie in NL die er erg boven uitsteekt en dat is Penoza, maar ik vond de selectie van acteurs wel heel erg matig en het verhaal minimaal. Er moet een hele rode draad door de serie lopen, maar ze nemen niet echt moeite om het elke aflevering meer tijd te geven dan die paar minuten.
Reageer
John Doe
MH (gast)
23 jan 2015 20:58 -
Wat een matige serie, zeg! Ariane gaat nog wel, maar die mannelijke collega's acteren echt als een natte krant. Die Rotterdammer leest zijn tekst gewoon op, wat een intonatie zeg! Ook een rare blauwe waas over de serie.
Reageer
John Doe
FvH (gast)
26 jan 2015 09:16 -
Wat een verschrikkelijk slechte serie zeg, totaal geen spanning,totaal ongeloofwaardige verhaaltjes, acteurs die niet of nauwelijks kunnen acteren....de hoofdrolspeelster moet zogenaamd doen denken aan zo'n scandinavische inspecteur, maar dat past helemaal niet,het totaal van alle emoties gespeende karakter in een nederlandse situatie....
Reageer
avatar_anonymous
26 jan 2015 19:12 -
Ik vind het wel een leuke serie, maar zeker niet meer dan dat.
Dat gemompel van die Rotterdammer met dat vreselijke haar is heel ergerlijk, het lijkt wel acteerwerk van de musical van groep 8!
Ariane steekt er met kop en schouders bovenuit!
Reageer
avatar_Roeman
02 feb 2015 17:02 -
Na een veelbelovend eerste aflevering zakt de serie met de volgende afleveringen steeds verder weg. Het wordt weer pijnlijk duidelijk dat series in Nederland toch vaak een goed niveau niet kunnen halen of vasthouden, jammer ;-)
Reageer
John Doe
Irma (gast)
19 feb 2015 08:47 -
Wat een slechte serie zeg! Slecht geacteerd, vooral door die Rotterdammer. Hij maakt dat ik niet meer kijk.
Ariane is wel goed trouwens!
En jezelf vergelijken met The killing? Ach..... dream on.
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8