Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Nonkels - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 12 juni 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Nonkels - Seizoen 1

Het leven van drie broers en hun familie wordt in Nonkels op zijn kop gezet wanneer de Kameroense vluchteling Innocent voor hun deur staat.

Met Nonkels belanden we in het leven van de West-Vlaamse gebroeders Persyn. Luc (Jelle De Beuele, De Dag) is een werkloze amateurpiloot. Dat moet je wel met een korreltje zout nemen, want het pilotenleven van Luc speelt zich af op zijn simulatie computer. Pol (Wim Willaert, Eigen Kweek) is een vrijgezel die deeltijds werkt bij de derde broer, Willy (Rick Verheye, Callboys). Willy heeft een eigen bedrijf gespecialiseerd in kunstgras.

Het leven van het drietal wordt op zijn kop gezet wanneer Innocent (Blaise Afonso, Diana Boss) voor de deur staat. Innocent komt uit Kameroen en is op de vlucht voor het regime daar. Hoe hij bij de familie Persyn terechtkomt vraag je je dan af. De aap komt al vlug uit de mouw wanneer blijkt dat Luc contact is blijven houden met het jongetje dat ze jaren geleden financieel steunden via een liefdadigheidsorganisatie. Luc is nadat de correspondentie tussen Innocent en zijn dochter Anke (Silke Thorrez, De Anderhalve Metershow) was doodgebloed, blijven schrijven naar de jongeman.

Al vlug wordt duidelijk dat Luc zowat de hele familiegeschiedenis meegegeven heeft in zijn brieven zodat Innocent meer weet over de familie Persyn dan de familie zelf. Noodgedwongen besluiten ze de jongeman op te nemen in de familie.

Nonkels
© Streamz


De hele situatie zorgt voor een hele rist hilarische momenten maar er sluipt ook heel wat drama in het verhaal en dat situeert zich niet altijd rond de persoon van Innocent alleen. De broers leren elkaar en hun familie door en door kennen, dankzij de familiegeheimen die Luc in zijn brieven heeft toevertrouwd aan Innocent. Ondanks alles trekken ze als puntje bij paaltje komt allemaal aan hetzelfde zeel.

Eens je vertrokken bent met het bekijken van Nonkels, weet je van geen ophouden. De grappen volgen elkaar in razend tempo op en sommige zijn echt wel op het randje. De acteurs die gestalte geven aan de broers Persyn moesten dagelijks uren in de schminkstoel zitten alvorens ze hun personage gestalte konden geven. Zo draag Rik Verheye een valse buik en werden bij De Beule valse wangen aangebracht.

En hoewel Nonkels op het eerste gezicht een komische serie is en zal je als kijker heel wat aflachen, steekt er ook heel veel drama in de serie. De serie mag die dramatische passages dan wel een beetje in het belachelijke trekken, ze komen, misschien daardoor wel, helemaal tot hun recht.
Video on youtube
Volg Nonkels
Vorige aflevering
Van Gras tot Melk
Van Gras tot Melk
02x07
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst