Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 51

Week Overzicht 51

Hoeveel oude series heb jij al gekeken sinds de huidige allemaal met winterstop gingen? Wij kunnen persoonlijk niet nog een oud seizoen Grey’s Anatomy kijken terwijl we ons ziek eten aan overgebleven chocoladeletters. Waar series stoppen, stopt ook veelal het nieuws. Alsof al die midseason finales niet al deprimerend genoeg zijn. Hoe dan ook, hier het week overzicht met nieuws over nieuwe series en hier en daar wat beloftes voor volgend jaar! Toch heerst de realisatie dat er helemaal niets fijns is aan feestdagen aangezien we ze niet met onze fictieve families kunnen doorbrengen. Eenmaal winterslaap a.u.b!

Arrow
- Wij nemen genoegen met een Everwood reünie op elke mogelijke manier, zelfs als deze achter de schermen plaatsvindt. Greg Berlanti, bedenker van zowel Arrow als Everwood, meldt namelijk dat Gregory Smith een aflevering zal regisseren van de superheldenserie. Smith speelde natuurlijk vier seizoenen de hoofdrol van Ephram Brown in het kleinschalige drama. Wanneer de aflevering uitgezonden wordt is nog niet bekend.

Badlands
- De Chinese filmster Daniel Wu heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe AMC serie Badlands, dit meldt de zender nadat Wu al een uitvoerend producent credit kreeg voor de serie. Wu heeft in meer dan 60 Chinese films gespeeld. Hij wordt bijgestaan in de serie door Emily Beecham (The Village), Sarah Bolger (The Tudors) en Oliver Stark (The Adventurer: The Curse of the Midas Box). Het drama, waarvan AMC zes afleveringen heeft besteld, speelt zich af in een land gecontroleerd door ruziënde baronnen. Een getrainde vechter genaamd Sunny (Wu) begint samen met een jonge jongen een reis door het gevaarlijke land om verlichting te vinden. De serie staat gepland voor eind 2015 of begin 2016.

Childhood’s End
- Syfy heeft Nip/Tuck acteur Julian McMahon gestrikt voor een rol in de zesdelige serie Childhood’s End. McMahon speelt Ruper Boyce, een entrepreneur in een wereld waar aarde vredig is overgenomen door mysterieuze Overlords. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Arthur C. Clarke uit 1953. Ook Daisy Betts (Shutter) en Mike Vogel (Under the Dome) hebben een rol. Ergens in 2015 zal de serie op TV verschijnen.

Divorce
- Net als vorig jaar kunnen fans van Divorce nu al de gloednieuwe afleveringen van het nieuwe seizoen bekijken op Videoland. De streamingsdienst biedt de eerste acht afleveringen van seizoen drie aan voor deze te zien zijn bij RTL 4. Op 4 januari start de zender met het nieuwe seizoen dat in totaal uit twaalf afleveringen bestaat.

How to Get Away with Murder
- Viola Davis, die de spraakmakende rol van Annalise Keating vertolkt, vertelt The Hollywood Reporter dat ze blij is met haar personage. “Ik ben altijd heel moederlijk geweest in mijn rollen, heel scherp en direct. Dit was een kans voor mij om los te breken van dat allemaal,” zegt de actrice over haar rol als de stoere advocate met serieuze huwelijksproblemen. Davis heeft al SAG en Golden Globe nominaties in de wacht gesleept voor haar werk in de serie.

Mr. Robot
- USA geeft groen licht aan de tiendelige serie van True Detective producent Steve Golin. Mr. Robot draait om Elliot (Rami Malek, 24) die lijdt onder een sociale stoornis en besluit dat hij alleen met mensen kan omgaan als hij hun computers hacked. Hij gebruikt zijn computer skills als een wapen om de mensen te beschermen waarvan hij houdt. Als een ondergrondse organisatie in de persoon van Mr. Robot (Christian Slater, Mind Games) Elliot benadert is dat het begin van een conflict voor de man die tevens bij een onlinebeveiligingsbedrijf werkt. De serie staat gepland voor het 2015-2016 seizoen.

New Girl
- Zowel Justin Long als Josh Gad keren terug naar New Girl. Fans herinneren Long wellicht als Paul, een vriendje van Jess (Zooey Deschanel) uit seizoen 1. Gad had slechts een kleine rol als Bearclaw in seizoen 2. De twee personages blijken in de nieuwe aflevering bevriend te zijn en komen Jess en Cece (Hannah Simone) tegen op een wandeling naar huis na een avond stappen. 6 januari keert New Girl terug met nieuwe afleveringen.

Once Upon a Time
- Oz acteur Ernie Hudson voegt zich bij de cast voor de volgende verhalenboog van het seizoen. Hudson zal Koning Poseidon spelen, de vader van zeeheks Ursula uit De Kleine Zeemeermin. De acteur zal in aflevering vijftien van het seizoen te zien zijn.
- Wat is Ursula zonder de naïeve roodharige zeemeermin? Precies. JoAnna Garcia Swisher is bevestigd voor een terugkeer als de geliefde Ariël. De actrice was voor het eerst in de legendarische rol te zien in seizoen 3 en zal de tweede helft van het seizoen haar rol vervolgen.
- Uitvoerend producent Eddy Kitsis vertelt The Hollywood Reporter dat de serie nu de 'Queens of Darkness’ periode ingaat, na de afsluiting van de Frozen verhaallijn. Eerder werd al bevestigd dat Maleficent, Cruella DeVille en Ursula hun opwachting zouden maken, maar nu komen de details over hun unieke samenwerking naar boven. “De serie pakt op na de gebeurtenissen van de seizoensfinale. Repelsteeltje heeft Ursula overtuigt om mee te zoeken naar de mysterieuze schrijver. Hij zal Maleficent en Cruella ook moeten overtuigen,” verklapt Kitsis. “We zijn enthousiast want in de eerste helft bleven we trouw aan Frozen, maar Queens of Darkness is echt uit de Once Upon a Time mythologie. Dit zijn onze versies van deze personages.” Verwacht dus geen Doornroosje met 101 puppies als de serie terugkomt op 1 maart.

Scandal
- Stephen Collins, die jarenlang de priester en vader speelde in 7th Heaven, heeft zijn aankomende gastrol in Scandal verloren. De acteur gaf onlangs toe drie minderjarige meisjes te hebben aangerand. “Veertig jaar geleden heb ik iets verschrikkelijks gedaan waar ik spijt van heb,” vertelt de acteur in People over de incidenten die tussen 1973 en 1994 plaatsvonden. Als gevolg van de bekentenis is zijn rol in de film Ted 2 geschrapt en zijn herhalingen van 7th Heaven in de Verenigde Staten van de buis gehaald.

Smash
- Ben jij die enige Nederlandse fan die nog steeds hoopt op meer Smash? Goed nieuws! De fictieve musical Bombshell, die centraal stond in het plot van de gedoemde serie, komt namelijk éénmalig tot leven op Broadway. De musical draait om het leven van Marilyn Monroe, met muziek van de Tony Award-winnende schrijvers Marc Shaiman en Scott Wittman. Actrice Megan Hilty is bevestigd voor het optreden met nummers uit de serie als Let Me Be Your Star en Hang the Moon. Op 15 juni 2015 zal de musical te zien zijn in New York.

The Affair
- Vandaag is natuurlijk de finale van The Affair maar voor het zo ver is, schiet bedenker Sarah Treem ten minste één theorie van fans uit de lucht. “Er is er één waar mensen denken dat Noah’s (Dominic West) kant zijn boek is en haar (Alison, Ruth Wilson) kant de echte gebeurtenissen zijn,” vertelt Treem aan E!Online. “Dat is een fascinerende theorie maar het is niet waar!” Oké, dus dan hebben we nog 592 andere theorieën over de uiteenlopende narratieven van de serie.

The Honourable Woman
- Vulture sprak met Maggie Gyllenhaal (The Dark Knight) over de rol die haar een Golden Globe nominatie opleverde. “Nessa is iemand die haar hele leven een rol speelt. Als we haar leren kennen begint die rol onmogelijk te worden. Ze is erg gracieus, intelligent en machtig, maar zo veel delen van haarzelf houdt ze verborgen dat we zien hoe die façade begint te breken,” vertelt de actrice. In de serie speelt Gyllenhaal Nessa Stein, een miljardair met een telecommunicatiebedrijf die wil investeren in technologie in Israël en Palestina om zo vrede te bevorderen.

The Flash
- Nicholas Gonzalez is vastberaden om in elke serie te zitten die je kijkt (geen klacht hier!). Hij heeft een rol gescoord in de zestiende aflevering van The Flash getiteld Rogue Time. Gonzalez speelt Dante, de oudere broer van Cisco Ramon (Carlos Valdes). Dante was altijd de favoriet thuis maar was stiekem jaloers op zijn jongere broertje. Gonzalez is dit seizoen al te zien geweest in terugkerende rollen in zowel Sleepy Hollow als Jane the Virgin.

The Missing
- BBC en Starz geven een tweede seizoen aan de serie.

The Simpsons
- Deze week, op 17 december om precies te zijn, bestond de special The Simpsons Roast an Open Fire 25 jaar! In 1989 verscheen de korte animatie die de succesvolle serie zou starten. Als echte fan wist je dit natuurlijk al lang maar we vonden het de moeite waard om het even te vermelden. Spring op je rozen bank en begin die marathon om het te vieren!

Diensten
- Netflix gaat geen offline modus inbouwen, bevestigt topman Cliff Edwards nogmaals tegenover Techradar, aldus de fansite Netflix-Nederland. In tegenstelling tot de muziekstreamdienst Spotify heeft Netflix geen ambitie om content offline aan te bieden. De enige reden waarom gebruikers dit zouden willen is omdat de kwaliteit van wifi-verbindingen slecht kunnen zijn. Netflix vertrouwt er op dat deze dermate verbeterd zullen worden dat offline content niet meer nodig is. “Over vijf jaar zal er niemand meer vragen of het mogelijk is om content te downloaden,” zegt Edwards. Of Edwards ooit heeft proberen te streamen vanaf een vakantiepark in Limburg is niet duidelijk.

Prijzen
- Een nieuw week, een nieuwe prijs voor producent Shonda Rhimes. Deze week heeft de bedenker van Grey’s Anatomy en Scandal de Paddy Chayefsky Laurel Award gewonnen voor Television Writing Achievement. “Weinig schrijvers hebben zo’n invloed gehad op het medium als Rhimes,” vertelt Chris Keyser, president van de Writers Guild of America West. “Haar kracht om consistent televisie te creëren dat tegelijkertijd uitstekend, uitdagend en vermakelijk is, is bijna het minste wat ze doet. Ze is doorbreekt barrières.” Vorige week nam Rhimes al de Sherry Lansing prijs in ontvangst met de woorden “Ik heb geen glazen plafond doorbroken”.

Zenders
- FXX doet FOX na en begint een eigen animatieblok. Twee projecten, die ontwikkeld zijn met FOX's ADHD programma (dat ook Bob’s Burgers lanceerde), zijn besteld tot series. Lucas Bros. Moving Co. is een volwassen cartoon over twee broers die een verhuisbedrijf hebben in Brooklyn. Stone Quackers vertelt zwarte verhalen over inwoners van Cheeseburger Island die tevens eenden zijn. Vanaf 22 januari worden de series uitgezonden.
- HBO stopt met het bekendmaken van volgende dag kijkcijfers. Vanaf 1 januari meldt de zender niet langer hoeveel mensen naar Game of Thrones hebben gekeken op zondag, maar benadrukt het liever de kijkers die de gehele week op verschillende media naar de aflevering hebben gekeken. Het is een logische zet aangezien kijkcijfers voor de zender dramatisch hoger zijn na zeven dagen. Kijkcijfers voor de zender alleen (dus niet uitgesteld kijken en VOD) zullen nog wel beschikbaar zijn via Nielsen maar die worden dan ook niet door HBO gepubliceerd.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten