Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 25

Week Overzicht 25

Het zomerseizoen is begonnen! Dat betekent heel veel matige nieuwe series voor de vijf mensen in Nederland die geen voetbal kijken, maar ook veel casting nieuws. MijnSerie presenteert uw wekelijkse dosis serienieuws, met deze keer goede hoop voor Heroes Reborn, geen hoop voor Glee en een hoop gedownload. Tast toe!



Bekende Gezichten
- Peter Faber zal te zien zijn in Goede Tijden, Slechte Tijden. De 70-jarige acteur zal volgend jaar zijn opwachting maken in Meerdijk, meldt Nu.nl. Zijn echte zoon, Jasper Faber, speelde al eens in de soap, als de verloofde van Linda Dekker (Babette van Veen).
- HRG is terug! Jack Coleman doet zijn befaamde bril weer op om de Heroes Reborn serie op te leuken als Noah Bennett. Coleman was een van de favoriete personages van fans in de originele Heroes serie. Tijdens de aankondiging van het vervolg, dat in 2015 te zien zal zijn, werd al gesuggereerd dat oude bekenden terug konden keren.
- Sylar gaat de meiden van Girls wat aan doen! Ok, Zachary Quinto (Heroes) speelt waarschijnlijk geen seriemoordenaar, maar hij is wel degelijk gespot op de set van het vierde seizoen van Girls. HBO is nog stilletjes over de rol, dus wie dood en verderf wenst voor de meiden heeft nog kans. Het nieuwe seizoen zal volgend voorjaar te zien zijn.



- Martin Sheen (The West Wing) heeft getekend om de man te spelen van Jane Fonda (The Newsroom) in haar nieuwe serie Grace and Frankie. De Netflix komedie waarin Fonda bevriend raakt met met Lily Tomlin (Web Therapy) moet begin 2015 op de buis komen.
- Netflix en Marvel hebben hun nieuwe Daredevil gevonden. Charlie Cox (Boardwalk Empire) zal de blinde advocaat spelen die ’s nachts de stad veilig maakt. Zijn grote rivaal zal gespeeld worden door Vincent D’Onofrio (Law & Order: Criminal Intent). Daredevil wordt bijgestaan door een nog naamloos personage, gespeeld door Rosario Dawson (Sin City).
- Michael Vartan (Alias) zal een terugkerende rol spelen in de aanstaande USA serie Satisfaction. De serie draait of om een stel dat niet tevreden is met wat ze hebben of die hele grote Stones fans zijn. Niemand die het weet. Vartan zal een fotograaf genaamd Dylan spelen, die mevrouw Grace (Stephanie Szostak, Iron Man 3) helpt met tijdverdrijf. Satisfaction begint op 17 juli in de V.S.
- Grey Damon (Friday Night Lights), Emma Dumont (Bunheads) en Gethin Anthony (Game of Thrones) hebben allen getekend voor een rol in de nieuwe serie Aquarius. De dertiendelige serie van NBC draait om detective Hodiak (David Duchovny, Californication) die een jonge Charles Manson achterna zit.
- Harold Perrineau (Lost), Tom Everett Scott (Southland), DJ Qualls (Road Trip), Michael Welch (Twilight) en Kellita Smith (The First Family) zullen samen te zien zijn in Syfy’s nieuwe serie Z Nation. De zombie/roadtrip serie ziet een groep overlevenden, onder leiding van Perrineau, door Amerika trekken om de mogelijke genezing van het virus veilig te stellen. Z Nation moet dit najaar in première gaan.
- Will Forte, die in het najaar de Last Man on Earth speelt, zal tevens te zien zijn in The Simpsons. Hij speelt de langverwachte eigenaar van King Toots Music Store, dat natuurlijk naast Moe’s zit. Producent Matt Selman onthult al dat de twee ondernemers niet heel goed met elkaar overweg kunnen.



Wie zegt wat
- Ryan Murphy zegt dat Glee voor haar laatste seizoen weer “terug naar de origine” gaat. Volgens hem waren dat “kunsten in school”, versus buitenbeentjes die marketingvriendelijke liedjes zingen. Het suggereert dat de serie terugkeert naar Lima, nadat het de laatste afleveringen die setting compleet dumpte om te richten op de personages in New York. Niets zo wisselvallig als Murphy’s visie van Glee. Verwacht minstens nog twee grote herzieningen voor het nieuwe seizoen begint.
- In een interview met TVLine over zijn nieuwe serie The Last Ship vertelt Eric Dane dat hij Grey’s Anatomy niet meer heeft gezien sinds hij er uit is. Hij vertelde ook wat meer over zijn nieuwe personage, die het tegenovergestelde is van Mark Sloan. The Last Ship begint vandaag in de V.S.



- Beau Willimon staat er op dat het personage Francis Underwood, uit zijn serie House of Cards, niet te definiëren valt. Willimon bevestigde aan The Wrap nogmaals dat Underwood niet specifiek op een bestaande politicus is gebaseerd. Noch denkt hij dat Kevin Spacey’s personage gevoelig is voor labels als biseksueel of slecht. “Het gaat er om dat je jezelf openstelt voor universaliteit. Als hij menselijkheid of empathie mist dan zou hij een pure psychopaat zijn. Simplificeren is een vijand van schrijven. Het is belangrijker dat we om [de personages] geven,” zegt Willimon.

Onderzoek
- Voor wie zich afvraagt hoe het toch komt dat er zo weinig Nederlandse films zijn, hoeft niet verder te kijken dan de uitkomst van een onderzoek naar downloadgedrag. Volgens het consumentenonderzoek van Considerati loopt de Nederlandse filmindustrie jaarlijks 78,4 miljoen euro mis. Nu is dit onderzoek gedaan naar films, maar aangezien de serie-industrie in Nederland vrijwel één is met de filmindustrie, mogen ook seriefans hier een notitie van maken. Het percentage Nederlanders tussen de 16 en 24 dat download zit op 56%, tegenover 18% in 2008. Filmproducties waren in 2013 goed voor ongeveer 50 miljoen in de Nederlandse bioscoop. De DVD omzet was 256,6 miljoen. Geschat wordt dat ongeveer 33% van de illegaal gekeken films anders legaal bekeken zou worden.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten