Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 22

Week Overzicht 22

Wat nou zomerstop? De nieuwscyclus gaat gewoon door en wat was het weer een grote week voor klein nieuws. Nieuwsberichten die deze week nog niet op MijnSerie stonden, krijgen hier een tweede kans. Onder andere wat nieuws over het tweede seizoen van True Detective, nieuwe gezichten in Sleepy Hollow en inzicht in Damon Lindelof, waarom hij van Twitter vertrok en de invloed van de kritiek op Lost. Lees het hier, kort en bondig, in een handig overzicht.

Bekende Gezichten
- Sakina Jaffrey (House of Cards) en Matt Bar (Hellcats) zijn allebei toegevoegd aan de cast van Sleepy Hollow voor het tweede seizoen. Jaffrey speelt de nieuwe sheriff genaamd Leena Reyes. Barr speelt een bounty hunter. Beide rollen zijn terugkerend.
- Marilyn Manson is gecast in een terugkerende rol in Sons of Anarchy. Zijn personage, Ron Tully, is een racistische baas in de gevangenis, die Jax gebruikt om zijn macht te vertonen. Manson maakt wel vaker cameo’s in films en series maar dit is zijn eerste serieuze rol.
- Jonathan Keltz heeft vanaf seizoen twee een vaste aanstelling in Reign (2013). Keltz was het eerste seizoen al te zien als de bakkersjongen Leith. Eerder speelde hij een terugkerende rol in Entourage.
- Nathaniel Buzolic keert terug als het duivelse broertje in het tweede seizoen van The Originals. Hoe dan? In een flashback! Verdere details zijn nog niet bekend.

Meer!
- Nic Pizzolatto, het brein achter True Detective, vermeldt in een radio-interview dat er niet twee maar drie hoofdrolspelers zullen zijn in het nieuwe seizoen. Tevens onthult hij de locatie: Californië. Niet Los Angeles, maar een minder bekend gedeelte van de staat. Het casten zal deze maand beginnen.
- De opnames van Volgens Jacqueline zijn begonnen. Het vervolg op de serie Volgens Robert uit 2013 vertelt nu vanuit het perspectief van Roberts vrouw. Peter Blok en Jacqueline Blom keren terug in de hoofdrollen. Het script is wederom van de hand van Maria Goos. De achtdelige Volgens Jacqueline moet in 2015 op de buis te zien zijn.

Vaarwel
- Inge Ipenburg keert definitief niet terug in Celblok H. Ipenburg, bekend van onder meer Westenwind, vertelt aan SBS6 Shownieuws dat haar personage Alexandra Holt echt dood is. “Ik ben definitief niet te zien in het tweede seizoen. Harstikke jammer, maar dat wist ik van tevoren,” vertelt Ipenburg. Celblok H begint binnenkort de productie aan het tweede seizoen.

Interview
- In een profiel van de New York Times onthult Lost-bedenker Damon Lindelof dat hij nog steeds geplaagd wordt door de kritiek over de veelbesproken finale. “Ik nodigde het uit, ik noemde mezelf een idioot dus gaf ik aan dat dat OK was”. Lindelof verliet Twitter plotseling op 14 oktober, een teken voor velen dat de kritiek op de social media site hem te veel werd. Hoewel dat waar is verliet Lindelof het ook op de dag van de "plotselinge verdwijning”. Een grote gebeurtenis in zijn nieuwe serie The Leftovers op HBO. Nadat 98% van de wereldbevolking plotseling verdwijnt, moet de rest verder met hun leven in de serie. Lindelof heeft geleerd van zijn ervaring bij Lost, The Leftovers draait minder om de wekelijkse cliffhangers en het mysterie en meer om de personages.

Diensten
- Netflix verhuist haar hoofdkantoor van de Europese Unie naar Nederland per 2015. Momenteel is de groeiende videodienst nog gevestigd in Luxemburg, maar blijkbaar hebben we toch een interessanter belastingstelsel dan het Hertogdom.

Zakelijk
- Pavel Marik is benoemd tot interim-producent Scripted bij Endemol. Marik wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verkoop en productie van drama, komedie en soap. Algemeen directeur Endemol Nederland, Lauren Drillich zegt: “ik ben erg blij dat Pavel onze drama-tak gaat leiden. Pavels talent is onomstreden en hij brengt veel kennis en ervaring mee.” Marik begon ooit bij Endemol bij GTST. Sindsdien werkte hij vooral in Duitsland. Per 1 juni begint Marik.

Onderzoek
- Televisie is dood, leve de televisie! Volgens een marketingonderzoek in Engeland is televisie twee keer zo effectief als enig ander advertentiemedium. De effectiviteit neemt zelfs toe in de afgelopen drie jaar. Elke geïnvesteerde pond leverde gemiddeld tachtig cent winst op. In de retail was dit zelfs 1,90. Goed nieuws dus voor ons televisiefans, slecht nieuws voor de reclamehaters.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten