Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 10-2023

Weekoverzicht 10-2023

Welk nieuws heb jij gemist van 6 tot en met 12 maart. MijnSerie heeft het voor je verzameld in weekoverzicht 10.
Serienieuws

Datums


Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?


Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? (Who Were We Running From?) volgt de jonge Bambi (Eylül Tumbar) en haar mysterieuze moeder Anne (Melisa Sözen), die samen een onbreekbare band hebben. Ze zijn al een hele tijd met z'n tweeën op de vlucht en overnachten daarbij in dure hotels. Maar wanneer hun verblijfplekken naar verloop van tijd steeds schimmiger worden, wordt duidelijk dat hun leven geen sprookje is. En als in hun spoor de lijken zich opstapelen, lijkt het erop dat de moeder misschien niet de prooi maar juist de jager is. Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? werd geregisseerd door onder meer Umut Aral (The Protector (2018)). De Netflix-serie werd oorspronkelijk aangekondigd voor februari, maar verschijnt nu op 24 maart.

Cheaters


De nieuwe Britse comedyserie Cheaters komt naar de NPO. Seizoen 1 met achttien afleveringen zijn vanaf 9 maart te streamen op NPO Plus en vervolgens is de serie vanaf 11 april ook wekelijks te zien bij BNN VARA op NPO 3. Cheaters volgt Josh (Joshua McGuire) en Fola (Susan Wokoma), die op een vliegveld voor het eerst met elkaar kennismaken als hun vlucht vanuit Finland naar Engeland gecanceld wordt. Ze eindigen vervolgens met elkaar in bed, terwijl ze beiden al in een relatie zitten. Als Josh eenmaal thuis aankomt krijgt hij de schrik van zijn leven als Fola zijn nieuwe buurvrouw blijkt te zijn. De twee andere hoofdrollen worden gespeeld door Callie Cooke en Jack Fox.

Miss Fisher's Murder Mysteries


Het derde seizoen van Miss Fisher's Murder Mysteries gaat op 9 april van start op BBC First. Essie Davis geeft in het luchtige drama gestalte aan de altijd stijlvolle privédetective Phryne Fisher, die misdrijven oplost in het Melbourne van de jaren 20. In de eerste aflevering probeert ze de moord op de assistent van een illusionist op te lossen. Daarbij krijgt ze ook te maken met de plotse terugkeer van haar vader Lord Henry George Fisher (Pip Miller), die zijn landgoed in Engeland heeft verkocht en naar Australië is verhuisd, waar hij de mensen in Phryne's omgeving voor zich probeert te winnen. Het derde seizoen van Miss Fisher's Murder Mysteries is wel wat korter dan de vorige seizoenen en bestaat uit acht afleveringen.

Silent Witness


In januari ging het 26ste seizoen van Silent Witness van start bij de BBC en nu is er ook een startdatum bij BBC First, waar het nieuwe seizoen vanaf vrijdag 14 april te zien is. De misdaadserie draait om dr. Nikki Alexander (Emilia Fox) en het team forensisch pathologen en wetenschappers van het Lyell Centre. In de tien nieuwe afleveringen komen nu wederom vijf nieuwe zaken aan bod: een lichaam dat van de top van een wolkenkrabber is gevallen, mensenhandel, een verdachte dood op een festival, een treinongeluk en corrupte politieagenten. Het team krijgt daarbij hulp van twee nieuwe rekruten: Aki Omoshaybi (The Pursuit of Love) speelt Gabriel Folukoya en Rhiannon Jones keert terug als Jacks nichtje Cara Connelly.

Somebody Somewhere


De veelgeprezen HBO Original-comedyserie Somebody Somewhere, met in de hoofdrol en uitvoerend producent Bridget Everett, keert terug voor het tweede seizoen van zeven afleveringen op zondag 23 april (22.30-23.00 uur ET/PT) op HBO en zal beschikbaar zijn om te streamen op HBO Max. Elke volgende zondag verschijnt er een nieuwe aflevering, in de aanloop naar de laatste twee afleveringen van het seizoen op 28 mei.

Stonehouse


Na The Thief His Wife and the Canoe verschijnt er binnenkort opnieuw een serie over iemand die zijn eigen dood in scène heeft gezet bij de NPO. Het niet helemaal waargebeurde maar tegelijk wel door feiten geïnspireerde Stonehouse speelt zich af in de jaren 70 en volgt de Britse politicus John Stonehouse (Matthew Macfadyen, Succession), die in Miami verdronken zou zijn. Hij bleek echter zijn eigen dood in scène te hebben gezet, om zo te voorkomen dat zijn reputatie besmeurd zou raken. Bodyguard-actrice Keeley Hawes speelt zijn vrouw Barbara Stonehouse. Stonehouse is vanaf 31 maart te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 en NPO Start en verschijnt dan tevens in zijn geheel op NPO Plus.

Trailers


In april verschijnt het filmvervolg op de serie The Last Kingdom bij Netflix en vandaag onthulde de streamingdienst alvast de trailer. De film heet Seven Kings Must Die en speelt zich af na de dood van koning Edward, wanneer rivaliserende erfgenamen en mensen van buitenaf vechten om de macht te grijpen. Als een alliantie bij Uhtred (Alexander Dreymon) aanklopt voor hulp, wordt hij gedwongen om te kiezen tussen de mensen van wie hij houdt en de droom van een verenigd Engeland.
Video on youtube


MijnSerie nieuws

Prijsvragen


Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Law & Order: Special Victims Unit; Op 19 februari is Richard Belzer overleden, hij speelde John Munch in Law & Order: Special Victims Unit. In welke serie speelde hij niét de rol van Munch? was Mad About You. Weetje: In Law & Order: Special Victims Unit speelde Belzer 226 keer in de periode 1999-2009 de rol van Munch.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maart 2023 die in week 11 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 13 maart


Viva la Feta – Seizoen 2 (Play4)
21.00 - TO DO X TOMORROW X TOGETHER – Seizoen 6 (V LIVE)
22.00 – Dertigers – Seizoen 5 (Eén)

-

Dinsdag 14 maart


Ariyoshi Assists – Serie première (Netflix)
06.00 – Jerk – Seizoen 3 (BBC Three)
20.00 – Ontvoerd – Seizoen 8 (RTL 4)

-

Donderdag 16 maart


Cast - Serie première (NTR)
Class of '07 – Serie première (Prime Video)
Dansaertvlamingen – Serie première (Streamz)

-

Vrijdag 17 maart


Agent Elvis– Serie première (Netflix)
Dance 100 – Serie première (Netflix)
Hockeyvaders – Serie première (Videoland)

-

Zaterdag 18 maart


Sullivan's Crossing – Serie première (CTV)
Grace – Seizoen 3 (ITV)
Marble Mania – Seizoen 3 (SBS 6)

-

Zondag 19 maart


20.00 – De Mol – Seizoen 11 (VIER)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten