Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Calabasas van Kim Kardashian, Marlene King en Emma Roberts land bij Netflix

Calabasas van Kim Kardashian, Marlene King en Emma Roberts land bij Netflix

Kim Kardashian's uitstapje naar film en tv gaat verder met een andere high-profile verkoop.
Deze nieuwe verkoop raakt dicht bij huis voor de reality-ster en ondernemer. Na een competitieve bieding die de hele week duurde, vertellen bronnen dat Netflix Calabasas heeft gekocht voor ontwikkeling, een televisieserie die Kardashian (foto, links) produceert met haar American Horror Story co-hoofdrolspeelster Emma Roberts (foto, rechts), Pretty Little Liars-bedenker I. Marlene King (foto, inzet) en Alexandra Milchan.

15244 Calabasas

Insiders zeggen dat er twee andere aanbiedingen waren van grote kopers en dat Netflix aan het eind van de week het winnende bod uitbracht.

Calabasas is gebaseerd op het boek If You Lived Here You'd Be Famous By Now van Via Bleidner, waarbij King de adaptatie zal schrijven en als showrunner zal optreden.

In de lijn van The O.C. en Beverly Hills, 90210 volgt Calabasas Via, een zestienjarig beschermd katholiek schoolmeisje uit het midwesten wiens wereld op zijn kop wordt gezet wanneer haar familie verhuist en ze gedwongen wordt over te stappen naar de snelle wereld van Calabasas High waar niets is wat het lijkt en waar iedereen probeert iemand anders te zijn. Het is een plek waar dromen uitkomen ... maar niet zonder complicaties en soms onvoorziene gevolgen.

Kardashian produceert samen met King en haar partner Lauren Wagner via Long Lake Media, Belletrist Productions' voor Roberts, Karah Preiss en Matt Matruski en Milchan, die de rechten op haar boek had, via Crescentline.

Het project kwam snel van de grond nadat King haar idee voor de serie aan Milchan had gepitcht en als schrijver/showrunner was aangetrokken. WME, dat Kardashian en King vertegenwoordigt, bracht hen samen met Roberts die zich kort daarna bij hen voegde. De groep begon meetings te houden en de aanbiedingen volgden snel daarna.

Kardashian en haar familie hebben het stadje Calabasas wereldwijd bekend gemaakt, dus haar betrokkenheid heeft het pakket een grote meerwaarde gegeven. Dit is haar vierde spraakmakende project dat ze verkoopt sinds de staking is beëindigd. De vorige drie waren de speelfilm Fifth Wheel, die ook naar Netflix ging met Kardashian in de hoofdrol, en een thriller zonder titel voor Amazon, evenals een ander project, een juridische dramaserie voor Hulu, een samenwerking met American Horror Story-medebedenker/uitvoerend producent Ryan Murphy.

Dit betekent een reünie tussen Kardashian en Roberts, die onlangs samenwerkten aan American Horror Story: Delicate, waarvan deel twee momenteel wordt uitgezonden op FX. Roberts is ook bezig met het uitbouwen van haar productielijst via Belletrist, waaronder de succesvolle serie Tell Me Lies op Hulu, die is vernieuwd met een tweede seizoen.

De verhalenbundel If You Lived Here You'd Be Famous By Now werd in 2021 gepubliceerd door Flatiron Books toen Bleidner nog studeerde aan UC Santa Barbara en is haar debuut als schrijfster.

Naast het ontwikkelen en produceren van Freeform's Pretty Little Liars, schreef King ook spin-offs Ravenswood en Pretty Little Liars: The Perfectionists. Ze is de uitvoerende producent van Pretty Little Liars: Original Sin, waarvan het tweede seizoen op 8 mei van start gaat op HBO Max.

Milchan heeft ook Black Bird en The Crowded Room van Apple TV+ op haar naam staan.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten