Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2018 - Beste binge-watchserie

Serie van het jaar 2018 - Beste binge-watchserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie binge-watchserie. Vanaf maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
De beste binge-watch serie van 2018, dat was geen gemakkelijke keuze. Er zijn zoveel series uitgekomen in dit jaar en er waren er veel leuk, spannend en goed. Maar welke zijn nu het beste? Hieronder vind je een selectie van de 10 beste binge-watch series van dit jaar. Geselecteerd op de hoeveelheid afleveringen, spanning, verhaal, actie en mysterie. Maar vooral, keek het lekker weg? Als je aan een van onderstaande series begint, kun je dan nog wel stoppen met kijken? Nou, eigenlijk niet...

Maar welke is het beste? Aan jou de keus!

House of Cards (2013)Na de verkettering van Kevin Spacey moest House of Cards het roer omgooien en het script aanzienlijk aanpassen om de kijker niet weg te laten lopen. Als je de recensie leest van het laatste seizoen lijkt de kijker een beetje berooid achter te blijven, Frank is weg en dat heeft best wel een impact... Maar dat neemt niet weg dat deze serie de nieuwsgierigheid blijft prikkelen, want waarom loopt het ook zoals het loopt, zit er nog een addertje onder het gras? House of Cards (2013) past zeker in deze top 10.
Lees de recensies die geschreven zijn over House of Cards.

iZombieTotaal ander kaliber serie, een stuk luchtiger en best wel hilarisch. Ik heb het idee dat ze ook een beetje willen meedoen met de zombie hype (The Walking Dead). Dit is wel aardig gelukt, het is geen hoogstaande serie, maar dat neemt niet weg dat dit lekker wegkijkt. De welbekende snack voor tussendoor, prima binge-watch waardig.
Lees de recensies die geschreven zijn over iZombie.

LuciferTevens een iets minder serieuze serie die deze lijst ook vult. Lekker tussendoor, met de nodige dosis hilariteit en fantasie (een man die de duivel is...?). Maar voor Lucifer geldt ook, een luchtig tussendoortje en doordat de serie lekker wegkijkt en goed vermaakt kun je dit goed achter elkaar kijken.
Lees de recensies die geschreven zijn over Lucifer.

OzarkVorig jaar ook genomineerd voor beste binge-watchserie van 2017, dit jaar met het nieuwe seizoen opnieuw in de top 10. Misschien is dit seizoen nog wel beter dan het vorige: ontzettend goede verhaallijn en de kijker wordt telkens verrast. Aan het einde van elke aflevering teleurgesteld dat het alweer afgelopen was, snel door naar de volgende: professioneel binge-watchen dus.
Lees de recensies die geschreven zijn over Ozark.

The 100The 100 kwam in het eerste seizoen een beetje moeilijk op gang, ook het acteerwerk was niet om van naar huis te schrijven. Maar goh, wat heeft deze serie een goede ontwikkeling doorgemaakt. Ook het laatste seizoen was weer spectaculair met veel actie en de nodige dosis science fiction. Zeker binge-watchwaardig.
Lees de recensies die geschreven zijn over The 100.

The AmericansHet laatste seizoen krijgt van onze recensent Mandy een 10, een geweldige score voor The Americans. Uitermate goed geacteerd, goede verhaallijnen en als kijker aan de buis gekluisterd. Een welverdiende plek in deze top 10.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Americans.

The Bridge (2011)Deze serie behoeft denk ik niet veel uitleg meer, een van de betere Scandinavische misdaadseries van de afgelopen jaren als je het mij vraagt. Geweldig plot, spannende scenes en uitmuntend acteerwerk. Hier kun je niet eens stoppen met kijken, al zou je het willen...
Lees de recensies die geschreven zijn over The Bridge.

The Haunting of Hill HouseThe Haunting of Hill House heeft een Hollands tintje, Michiel Huisman speelt een leuke rol en dat doet hij zoals we gewend zijn uitstekend. Leuke serie en stiekem best wel spannend met de nodige schrikmomenten. Ondanks dat dit niet echt mijn genre is kon ik niet stoppen met kijken en is dus zeker geschikt voor deze categorie.
Lees de recensies die geschreven zijn over [serietitel].

The RainThe Rain is een nieuwe serie en te zien op Netflix, tevens een hoog cijfer van onze recensent van Mijn Serie. Ook in deze serie zien we een groep overleven na een apocalyps (zombies en apocalypses zijn hip). Ik hou er wel van: het apocalyps concept, duistere en mysterieuze wereld, een groep mensen die op elkaar zijn aangewezen. Het recept voor problemen en spannende momenten en die zijn er. Dit maakt dat je de serie lekker door wilt kijken, perfect voor deze lijst dus.
Lees de recensies die geschreven zijn over [serietitel].

VikingsSinds dit jaar ook te bekijken via Ziggo, waardoor je heel goed kunt binge-watchen. In Vikings volgen we Ragnar en zijn familie in zijn zoektocht naar nieuw land/macht/rijkdom en nog veel meer dingen waar een viking blij van wordt. Het laatste seizoen heb ik achter elkaar gekeken, het concept verandert nauwelijks maar elke aflevering houdt de kijker vast.
Lees de recensies die geschreven zijn over Vikings.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (14)

tweemaalh
tweemaalh 29 december 2018, 15:52
The Haunting of Hill House. Sterkte serie die ondanks andere verwachtingen toch erg gord was
theocm
theocm 29 december 2018, 19:12
Ik hoop toch niet dat ik moet gaan kiezen uit jullie bovenstaande voorselectie? Buiten The Bridge en Ozark zijn de andere 8 (soms zelfs veel) minder dan andere series!. Wat dachten jullie van bij voorbeeld van The Marvellous Mrs. Maisel, Killing Eve, The Sinner, Better Call Saul, The Good Fight, Peaky Blinders, Ray Donovan en The Crown?
rotthierpeter
rotthierpeter 29 december 2018, 23:26
het gaat hier niet over de beste serie maar series die je bij wijze van spreken in een keer kan/wil uitzien. in jouw lijstje zie ik met the sinner - ray donovan - peaky blinders en killing eve series die steengoed zijn maar om alle afleveringen na elkaar te zien zie ik die series niet echt zitten.
Mandy1966
Mandy1966 30 december 2018, 00:04
En de Crown, Peaky Blinders werden niet in 2018 uitgezonden. En wellicht komen de andere series nog voor in de andere categorie├źn die nog gaan komen. En als dat niet het geval is kun je altijd nog een wild card inzetten.
eptic
eptic 29 december 2018, 23:08
lucifer
E71
E71 30 december 2018, 00:06
Ozark en The Haunting of Hill House voor mij.
ellenvangenechten10
ellenvangenechten10 30 december 2018, 09:01
Ik mis Elite nog in dit rijtje.
Timmetje
Timmetje 30 december 2018, 10:17
Eensch! Goeie voor de wildcard.
Lisa1977
Lisa1977 30 december 2018, 09:05
The Americans, een geweldige serie. Ik verheug me op serie 6!
thujabinah
thujabinah 1 januari 2019, 13:16
The 100. Echt een topper
Solis
Solis 2 januari 2019, 20:22
Lastig. The 100 en iZombie voor redelijk hersenloos (zie je wat ik hier deed?) vermaak. Maar de uiteindelijke keuze is dan toch The Haunting of Hill House. Erg spannend!!!
azfan
azfan 3 januari 2019, 22:52
mijn stem gaat naar vikings
azfan
azfan 3 januari 2019, 22:54
the hauting house
vond ik niets ik heb 2 afleverings gezien
heb meteen uit gemaakt,slaap wekend vond ik het
Solis
Solis 6 januari 2019, 22:26
Heb je het uitgemaakt met een serie?!
Log in om een reactie achter te laten