Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Keuze is Reuze

De Keuze is Reuze

Televisiekijkers en serieverslaafden hebben vaak maar één echt probleem; Welke serie ga ik volgen? Want het aanbod is enorm groot. Soms kies je verstandig en wordt jouw favoriete serie snel vernieuwd en krijgt het vele seizoenen. Maar soms heb je pech en wordt de serie die je leuk vindt niet vernieuwd of zelfs gecanceld als je ergens halverwege bent. Slechte kijkcijfers en vernietigende kritieken zijn vaak de oorzaak van een dergelijk, in jouw ogen onbegrijpelijke, beslissing. En soms zijn er series die niet voor jou zijn weggelegd die telkens maar vernieuwd worden. Heb jij dan verkeerd gekozen?

Er zijn tegenwoordig zoveel manieren waarop je een televisieserie kan volgen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welke serie is goed en welke niet, zijn daar wel criteria voor? Zijn het de hoofdrolspelers, de makers, de regisseur, de schrijvers of de zender die bepalen of een serie een succes wordt? Eigenlijk is er maar één ding belangrijk voor een serie en dat zijn de kijkcijfers. Zijn de kijkcijfers slecht dan kun je er vaak vanuit gaan dat een serie niet wordt vernieuwd. Maar helaas gaat die vlieger ook niet altijd op. Er zijn genoeg series die ondanks goede kijkcijfers toch van de buis zijn gehaald en ook series die slechte kijkcijfers behaalden die vernieuwd worden.

Je kiest, als een serie nog moet beginnen, vaak voor het gegeven of de acteurs. Is een serie een spin-off van je favoriete serie dan is de keus vaak snel gemaakt. Ook hoor ik vaak dat de zender wel degelijk bijdraagt aan de keuze van series. ABC bijvoorbeeld, zal niet tot ieders favoriet behoren, het wordt niet voor niets de Always Being Cancelled zender genoemd. Netflix is ideaal voor de binge-kijker, één of meerdere seizoenen achter elkaar kijken. Maar ook worden vaak de niet commerciële of onafhankelijke zenders genoemd als waarborg voor kwaliteit. Maar eigenlijk is er geen waarborg.

Bij series draait het maar om één ding en dat is smaak. De één houdt van komedies, de ander van actie en de volgende weer van drama. Bij sommige kijkers doen combinaties het erg goed, actie-sciencefiction of romantische komedies. Maar er is voor iedereen wel wat te kijken, want ook praatprogramma's, sport, spelletjes of reality-tv doet het erg goed op de televisie. En alles is wel te vinden op het internet. Of het nu via betaal- of herhaalzenders, illegale of legale downloads, DVD's, de regulieren televisiezenders of satelliet gaat, iedere kijker kan kiezen wat hij wil zien. En door die enorme hoeveelheid aan keuzes kun je als kijker de hele dag door televisie kijken, zelfs onderweg, op school of op je werk kun je via smartphone, tablet, laptop of desktop series blijven kijken.

Voor ons als kijker zijn er geen beperkingen meer. Het begon ooit met één zender in de jaren vijftig, inmiddels kent het kijken van televisie tientallen zo niet honderden zenders. En elke zender heeft wel één of meerdere eigen series, die ieder hun eigen publiek trekken. Wat de één goed vindt vindt de ander niets en visa versa. Gelukkig maar want zo blijft het voor de kijker leuk en interessant om televisie te kijken. Dat je als kijker meer dan eens wordt teleurgesteld is een gegeven maar als je kijkt naar websites als MijnSerie.nl weet je dat de keuze voor de kijker altijd reuze is.

Met vriendelijke keuzegroet

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Hodja
4 september 2014, 11:06
Intressant stuk Mandy!
Ik vind het persoonlijk wel grappig dat zoveel mensen last hebben dat series gecanceld die ze aan het volgen zijn. Ik heb hier met tv series nooit last van, omdat ik iets pas ga kijken als het compleet is.
0
Mandy1966
4 september 2014, 14:24
Hallo Remy, ja dat hebben wij gedaan met Breaking Bad, maar soms loop je dan ook achter tijd feiten aan. CSI bv loopt al 15 seizoen sommige dingen zijn al verouderd en sommige technieken al reeds vernieuwd ;-) Dus soms is het een prima idee, maar soms is en serie ook te leuk/goed om te laten liggen.
0
Hodja
5 september 2014, 00:29
Ik kijk zelf geen CSI ofzo dus daar heb ik niet zo'n last van. En als een serie echt zo goed is, is het voor mij alleen maar meer reden om te wachten. Vind het zelf verschrikkelijk wekelijks op een nieuwe aflevering te wachten. Als iets verouderd is qua graphics of special effects maakt me dat ook niet zo veel uit, zolang het verhaal maar goed is.
Het is niet dat ik niks doorlopends kijk hoor, vooral bij anime doe ik dat, maar over het algemeen doe ik dat niet omdat ik er gewoon een hekel aan heb :D
0
Mandy1966
5 september 2014, 09:23
Ja, ook dat is een keuze, hoe je een serie kijkt! Zo zie je maar de keuze blijft reuze ;-)
0
Log in om een reactie achter te laten