Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Sophie Turner

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Sophie Turner ook op haar cv heeft staan.

Ze was vijftien toen ze ineens vol in de schijnwerpers kwam te staan. Sophie Turner werd bij het grote publiek in één klap bekend toen de hitserie Game of Thrones bij HBO startte. Als één van de dochters van Ned Stark (Sean Bean, Lord of the Rings, Snowpiercer), net wat ouder dan in de boeken - dat kon gezien de verschillende gebeurtenissen niet anders - belandt ze van het ene politieke probleem in de andere familietwist.

Turner's Sansa Stark wordt met het seizoen sterker. Niet alleen groeit ze als actrice, het materiaal dat ze krijgt is van de kwaliteit die haar karakter laat groeien. Aan het einde van zeven seizoenen Game of Thrones staat er een vrouw met een ijzersterke wil. Een vrouw die de mensen laat doen wat ze wil dat ze doen. Ze kent de politieke klappen van de zweep en speelt zo een belangrijke rol in het - dubieus beoordeelde - einde van de bijna ongeëvenaarde fantasyhit.

Het einde van Game of Thrones is voor Turner een interessant moment. Wat pak je na het einde van zo'n succesvolle serie waarin je al die jaren hebt geschitterd als volgend project aan? Turner had op dat moment de rol van Jean Grey in de X-Men franchise al te pakken. Ze vertolkt die rol in twee films.

Verder is het cv van Turner echter enkel met wat kleine(re) projecten gevuld. Ze speelt rollen in onbekendere films als Another Me en Barely Lethal en verschijnt in muziekvideo's van onder meer Bastille en de Jonas Brothers - die laatste is niet geheel toevallig, gezien haar partner lid van de groep is.

Keren we terug naar serieland, dan is er tussen Game of Thrones door voor Turner weinig ruimte geweest aan andere projecten deel te nemen. Niet geheel verrassend, gezien de schaal van het HBO-epos. Het is dan ook pas na de fantasyserie dat Turner echt een volgend project oppakt. Dat wordt Survive, een Amerikaanse thrillerserie over een man en vrouw die een vliegtuigongeluk in de - besneeuwde - bergen overleven en aan een gevaarlijke terugreis beginnen. De serie komt uit de koker van Quibi, later overgenomen door Roku, en houdt het twaalf afleveringen vol.

Turner sluit ondertussen ook aan bij de stemmencast van de HBO-animatie The Prince. De serie die op dit moment pas een seizoen van twaalf afleveringen telt, neemt het Britse koningshuis genadeloos op de hak. Helaas is met een sterrencast met - naast Turner - onder meer Orlando Bloom en Alan Cumming de ontvangst op dit moment echter uiterst mager.

Een ongelukkige keuze volgt met de film Broken Soldier, een finaal afgeschoten film over een soldaat met PTSD die je gerust kunt laten schieten.

Op 5 mei gaat een volgend project met Turner in première. We zien haar dan in The Staircase. Een misdaadserie van - opnieuw - HBO. De serie vertelt het verhaal van Michael Peterson, die wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, Kathleen - die van de trap viel. Ook voor de komediefilm Strangers heeft Turner getekend. Wanneer die verschijnt is echter nog niet bekend. Tot die tijd moeten we het met The Staircase doen.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Sophie Turner heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst