Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Kelly Overton

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Kelly Overton ook op haar cv heeft staan.

Jagen op vampiers, ze doet het al een aantal seizoenen. We hebben het dan uiteraard over Kelly Overton, die in Van Helsing de telg van de alom bekende Abraham Helsing - vampierjager pur sang - Vanessa Helsing speelt. Aan dat jagen is onlangs een eind gekomen. Van Helsing kende zijn seriefinale na vijf seizoenen op 25 juni 2021.

Voordat Overton gewapend met staak (nou ja, uit de klauwen gewassen wapen) op jacht ging, zag haar acteercarrière het levenslicht tijdens de eeuwwisseling in een typische Amerikaanse soap. In dit geval All My Children. De soap draait al sinds 1970 mee. Hoofdrolspeelster Susan Lucci speelt ruim 1500 afleveringen mee. Het aantal van zeventien, waarin Overton de rol van Rain Wilkins speelt, steekt daar toch enigszins schraal bij af. Toch moet een acteercarrière ergens beginnen en ook Overton is een voorbeeld dat zoiets zeer succesvol in een soap kan zijn.

Wel is het zo dat Overton haar eerste vervolgrollen wellicht wat anders had bedacht. 'Teenage girl' in de detective The Job en een eveneens eenmalige rol in Without a Trace spreken wellicht niet het meest tot de verbeelding.

Dat Overton niet bij de pakken neer zit, blijkt wel uit het grote aantal series waarin ze eveneens kort is te zien. Ze speelt gastrollen in The Practice, The Division en The Studio, terwijl ze in de jaren die volgen steeds vaker (tv-)films met dit soort rollen afwisselt. Voor de liefhebbers van Overton: je kunt haar ook zien in CSI: NY en Close to Home, speelt eenmalig in Cold Case en Criminal Minds en verschijnt kort in Numb3rs.

Bekijken we al de kleine rollen, dan valt het op dat Overton over het algemeen van het serieuze werk is. Veel detectives, crime-series en drama's. Haar rolletje in Psych is een eenmalige uitzondering. Al direct daarna keert ze terug naar de meer vertrouwde hoek met gastoptredens in Medium, CSI: Miami en NCIS.

Haar tweede terugkerende rol is kort. Toch is Overton in twee afleveringen naast Alex O'Loughlin (Moonlight) te zien in Three Rivers - een ziekenhuisserie die het krap een seizoen volhoudt. Langer in een serie spelen smaakt wel naar meer. Na nog een korte uitstap bij In Plain Sight (2016) krijgt ze een terugkerende rol in het genre waar ze uiteindelijk furore mee maakt. We spreken over de bovennatuurlijke horror/drama serie Beauty and the Beast, waar ze is te zien als Claire Sinclair.

Ongeveer tegelijkertijd krijgt Overton in een serie die dicht bij dit genre ligt, een grotere tijdelijke rol. Het is True Blood waarin ze wordt gecast. Vanaf het vijfde seizoen speelt ze voor enige tijd de rol van weerwolf (geen vampier!) Rikki Naylor.

Een korte uitstap naar Unforgettable brengt ons bij een volgende rol in Legends - waar ze in het tweede seizoen is te zien. De serie volgt Martin Odum (Sean Bean, Game of Thrones), die voor elke zaak waar hij aan werkt het vernuft zichzelf heeft een compleet ander uiterlijk aan te meten. Die identiteit roept uiteraard steeds meer vragen op, terwijl een bijzonder terugkerend feit in de acteercarrière van Sean Bean hier wordt onderuitgehaald. Maar of dat nu komt omdat de serie na twee seizoenen is gecanceld... wie weet!

Voor Overton zal het niet veel uitmaken. Na Unforgettable begint haar jacht als nazaat van Abraham Lincoln. Vijf seizoenen lang vrezen vampiers, die de wereld over hebben genomen, voor hun voortbestaan. Als Sean Bean mee had gespeeld, konden we zijn lot al wel voorspellen...

Veel is er nog niet bekend over het volgende project waarin we Overton kunnen zien. Kijken we naar haar laatste rollen, dan ligt de verwachting in iets bovennatuurlijks. Voor nu hangen we haar staak en knoflook (wapens) even aan de wilgen. Tijd voor een tijdje vampiervrij.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Kelly Overton heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_DAVE2804
09 jul 2021 10:44 -
Weer leuke column, ditmaal over een voor mij onbekende actrice. Je maakt wel een foutje wat betreft de Amerikaanse soap All My Children. Het lijkt in je column alsof deze soap nog steeds wordt uitgezonden in Amerika ("De soap draait al sinds 1970 mee en telt inmiddels ruim 1500 afleveringen."), maar dat is niet zo. De soap liep van 1970 tot 2011 op televisie en had op een online zender in 2013 een kortstondige vervolg. Daarna werd de soap opnieuw gecanceld. In totaal zijn er 10.755 afleveringen uitgezonden dus ruim meer dan de 1500 die jij noemt.
Reageer
avatar_MrEkoN
09 jul 2021 17:43
Ha Dave, je hebt helemaal gelijk. Ik ga het (laten) aanpassen.
Reageer
avatar_Mandy1966
10 jul 2021 09:35
Het is inmiddels aangepast.
Reageer