Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
September 2020: MijnSerie in 500 woorden

September 2020: MijnSerie in 500 woorden

Ja, wat kan ik voor zinnigs zegen over september, behalve dat de podcast begonnen is met het derde seizoen, dat ABC een schema bekend heeft gemaakt, en dat MijnSerie alweer bezig is met de Serie van het Jaar verkiezing.
Verder verliep september rommelig en zijn we nog steeds niet af van het virus dat het leven volledig op zijn kop heeft gezet vanaf maart dit jaar. Het voetbal is dan wel gestart en de Tour de France is gereden maar verder lijken de annuleringen je om de oren te vliegen. Ook Jumping Amsterdam gaat niet door in 2021 en de vraag is niet óf er nog meer evenementen zullen worden geannuleerd, maar eerder welke evenementen er nog meer gecanceld gaan worden.



Wat misschien wel een lichtpuntje is, is dat er weer series gaan starten of afgemaakt gaan worden en dat de podcast van Peter en mij weer is gestart. Maar het virus lijkt niet te stoppen en ondanks dat de besmettingen weer oplopen lijkt het alsof mensen zich er steeds minder van aantrekken. Ondanks de waarschuwingen van Rutte en consorten lijken mensen corona-moe. En dat resulteert weer in strenge maatregelen.

Het lijkt een beetje op ‘wie niet luisteren wil moet maar voelen’. En soms burgerlijk ongehoorzaam zijn is niet erg, maar in tijden als deze lijkt het mij minder verstandig. Maar goed ondertussen is het lastig om door de bomen het bos te zien. Welk nieuws klopt en welk nieuws niet. De complettheorieën vliegen je om de oren. Maar gelukkig voor de seriefanaat is er nog steeds genoeg te zien.



Is het niet via de reguliere kanalen dan wel via de diverse streamingsdiensten. En anders kun je altijd de achterstand nog inhalen. Maar hoe het er volgend jaar uit komt te zien is nog steeds niet zeker. Krijgen de procedurele series minder afleveringen? Of komt er geen midseason-stop? Of gaan ze langer door? We weten het (nog) niet. Misschien komt het verlossende woord nog dit jaar en anders wel volgend jaar.

Laten we ons ondertussen focussen op de positieve kanten. Je kunt je achterstanden inhalen. En als je thuiswerkt heb je door minder reistijd iets meer tijd over om iets extra’s te gaan kijken. Maar dat geldt vreemd genoeg niet voor hier thuis. Wij kijken sinds de uitbraak veel minder series en de achterstand wordt groter en groter. En dat is lastig als je werkt voor MijnSerie.nl. Laten we hopen dat er snel een vaccin komt die een einde maakt aan al de onzekerheden.

Laten we ondertussen verstandig zijn en de anderhalve meter regel respecteren en ervoor zorgen dat niet weer heel veel bedrijven moeten sluiten. Dat zou namelijk de doodsteek betekenen voor vele ondernemers die proberen er het beste van te maken. En kijk lekker series en vergeet niet te luisteren naar de podcast, te stemmen op een serie in de poll van september en mee te doen aan alle leuke prijsvragen die in oktober uitkomen. Dan komen we misschien allemaal op een rustige manier oktober door.

Met vriendelijke virusvrije groet,
Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

BlackBiker
BlackBiker 1 oktober 2020, 12:57
We kunnen hopen op een vaccin, of op een werkend medicijn. En dat laatste lijkt ook volop in ontwikkeling te zijn. Vaccineren is immers niet nodig als er medicatie bestaat voor als je het oploopt.
En ook ik merk dat ik wel eens corona moe wordt. Vooral het zeer onduidelijke en zwabberende beleid van onze overheid verdient geen schoonheidsprijs. In het begin deden ze het wel goed in mijn idee, maar de laatste weken is het een puinhoop. Met de bruiloft van Gabberhouse als dieptepunt. En wel mondkapje, geen mondkapje. Helpen ze nou echt of niet? Niemand die het zeker weet, maar we doen het toch maar want de kamer wil het en dus wil Nederland het.
En het test gebeuren is ook een enorme faal. Nee, dit moet toch echt beter kunnen, lijkt mij.

Maar goed, zo lang ik nog naar de bioscoop kan en naar de sportschool, red ik het nog wel. En daarnaast blijft Internet gelukkig gewoon beschikbaar en zijn de mensen die deze website onder- en bijhouden niet te stoppen. Dus dat zijn lichtpuntjes :-)

Bedankt weer voor dit stukje, Mandy!
Mandy1966
Mandy1966 1 oktober 2020, 12:58
Geen dank en graag gedaan, mede namens al onze fantastische vrijwilligers.
Log in om een reactie achter te laten