Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Michelle Dockery heeft hoofdrol in BBC-drama This Town

Downton Abbey-actrice Michelle Dockery gaat Steven Knight's persoonlijke drama This Town voor de BBC leiden.

Dockery heeft behalve Downton Abbey nog veel meer rollen in televisieseries op haar naam staan. Zo speelde ze een hoofdrol naast Chris Evans in de gelimiteerde AppleTV+-serie Defending Jacob en was ze te zien in de gelimiteerde Netflix-serie Anatomy of a Scandal, de gelimiteerde Netflix-westernserie Godless (2017) en de dramaserie Good Behavior van TNT.Dockery (foto) zal nu te zien in Knight's zesdelige serie This Town. De serie wordt verfilmd in Birmingham en heeft een reeks andere Britse acteurs gecast, waaronder Nicholas Pinnock (Marcella) en David Dawson (The Last Kingdom).

De serie, die voorheen Two Tone getiteld was, vertelt het verhaal van een uitgebreide familie en vier jonge mensen die betrokken raken bij de wereld van ska en two-tone muziek, die eind jaren '70 en begin jaren '80 in Coventry en Birmingham uit de grond stampte en zwarte, blanke en Aziatische jongeren samenbracht.

"Dit is een project dat me nauw aan het hart ligt," zei de productieve Knight, bedenker van Peaky Blinders en wiens oorlogsdrama SAS: Rogue Heroes momenteel wordt uitgezonden op BBC One.

"Het gaat over een tijdperk dat ik heb meegemaakt en goed ken en het gaat over personages waarmee ik voor mijn gevoel ben opgegroeid. Het is een liefdesbrief aan Birmingham en Coventry, maar ik hoop dat mensen uit de hele wereld zich erin kunnen vinden."Knight (foto) is bedenker, schrijver en uitvoerend producent naast Karen Wilson, Martin Haines, Katie McAleese, Jo McLellan, Laura Conway, Matthew James Wilkinson en Nick Angel. Paul Whittingon is regisseur, Charlotte Surtees is producent en Banijay Rights verzorgt de internationale distributie.

Universal Music Group's Mercury Studios is co-producent en zal "een spannende reeks van high profile muzikale artiesten inbrengen om de achtergrond te leggen voor het ongelooflijke verhaal van Knight", aldus de BBC. Mercury co-produceert samen met Kudos en Nebulastar, die door Banijay worden gesteund, in samenwerking met Kudos North, Stigma Films en Nick Angel.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst