NCIS

8.4 / 10
44 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Jasper Achterbergh geeft "NCIS - Seizoen 12" een 8.
Geschreven door Jasper Achterbergh op 10 mei 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

NCIS - Seizoen 12

NCIS is inmiddels al sinds 2003 te zien bij de Amerikaanse zender CBS. De serie zelf is een spin off van de populaire serie JAG (1995 -2005) en heeft zelf ook al de nodige spin offs voortgebracht, zoals: NCIS Los Angeles (2009 - heden) en NCIS New Orleans (2014 - heden). In de serie staat het team van 'special agent in charge' Leroy Jetro Gibbs centraal. Zijn team onderzoekt misdaden begaan door of tegen marine-personeel. Al zijn het niet de zaken, maar de mensen (zowel de onderzoekers als de onderzochten) die centraal staan in deze serie.

NCIS is als de Nederlandse serie Baantjer. Herkenbare karakters die samenwerken aan het oplossen van de meest uiteenlopende misdaden, de karakters en hun onderlinge verhoudingen die zich ontwikkelen en herkenbare momenten die eens in de zoveel afleveringen terugkeren. Waar het in Baantjer een borrel is bij Louis, daar is het bij NCIS een borrel in de kelder van Gibbs. Een ruwe bolster blanke pit, met zo zijn eigen set van spelregels (50 om precies te zijn) en een hele stoot aan ex-vrouwen en vriendinnen die de afgelopen 11 seizoenen de revue zijn gepasseerd. Ondersteunt door een team van experts en agenten die door hun veeleisende werk eerder als familie dan als collega's met elkaar omgaan.

In de laatste aflevering van seizoen 11 overlijdt de vader van Gibbs. Na het afscheid van Ziva betekende dit opnieuw afscheid nemen van een van de vertrouwde gezichten. Gelukkig zijn er nog genoeg karakters over om mij als kijker mee te laten zuigen in het verhaal van dit twaalfde seizoen. Dit begint met het neerschieten van een helikopter, met daarin Gibbs en McGee. Ze overleven de crash, maar de Russische gangster Sergei waarmee we in de eerste aflevering kennismaken, blijkt meer dan een toevallige passant en heeft ook later in het seizoen de nodige invloed op de verhaallijn. In seizoen 11 maakten we al kennis met Eleanor Bishop als de vervanger van Ziva. Zij en haar man (NSA-agent Jake) krijgen dit seizoen alle ruimte om zich te ontwikkelen. Ook de levens van McGee en Tony staan niet stil. De laatste staat zichzelf toe om weer verliefd te worden en de eerste worstelt met hoe hij de lange afstandsrelatie met zijn vriendin vormgeeft. Ondertussen worden er mensen vermoord, gaan er bommen af en valt Washington ten prooi aan cybercrime. Ook is er nog aandacht voor een maatschappelijk thema als homoseksualiteit binnen de Amerikaanse krijgsmacht.

In 2015 verscheen het 76ste Baantjer-boek en er zijn twaalf seizoenen gemaakt van de televisieserie. Goede dingen komen in meervoud. Goede karakters en interessante verhaallijnen maken een serie die blijft boeien. Dat principe is hetzelfde in Amerika en Nederland. Ik ben NCIS in ieder geval nog niet zat. Kom maar op met seizoen 13!
Volg NCIS
Vorige aflevering
Rule 91
Rule 91
18x16
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Nienkepiene
10 mei 2015 11:15 -
Seizoen 12 is nog niet afgelopen ;)
En ik vond dat NCIS dit seizoen in een keer heel maatschappelijk betrokken was. Seksueel misbruik, homoseksualiteit en dan was er nog die aflevering over de marine hospik die volgens de wet geen dokter is. Natuurlijk goed dat er aandacht voor komt, maar het kwam op mij een beetje over alsof ze het te hard probeerden.
Ieg goede en duidelijke recensie :)
Ik kijk ook uit naar seizoen 13 :)
Reageer
avatar_luckysilver
10 mei 2015 21:21
Net nagekeken, je hebt helemaal gelijk! Zover ik kan zien nog één te gaan. Ik vond het al een weinig (melo)dramatisch einde. Als mijn mening nu heel erg veranderd op basis van die episode dan laat ik het je weten :-).
Reageer
avatar_Nienkepiene
11 mei 2015 06:59
Hahaha, is goed, ben benieuwd. Ik zal waarschijnlijk wachten tot ze de afl in NL uitzenden
Reageer
avatar_silly74
17 mei 2015 15:48 -
kijk ook zeker uit naar t nieuwe seizoen
Reageer
avatar_anonymous
23 mei 2015 12:45 -
in 2 maanden tijd dat ik deze serie ben gaan volgen heb ik alle 12 de seizoenen doorgewerkt
Reageer
avatar_123dieren
24 mei 2016 22:45 -
Heel de serie nu gezien en het is een top serie. Hoewel het jammer is dat acteurs de serie verlaten, blijf het een mooie serie.
Reageer

Nieuwste recensies

DNA - Miniserie

7.5

Yasuke - Seizoen 1

5

The Comey Rule - Seizoen 1

8.5

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9

Mare of Easttown - Seizoen 1

9