Mr Selfridge

8.1 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "Mr Selfridge - Seizoen 3" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 15 juli 2016.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Mr Selfridge - Seizoen 3

In het derde seizoen van Mr. Selfridge belanden we aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Harry heeft heel wat verlies te verwerken, net als vele andere Londenaren. Door de dood van zijn geliefde Rose is de flamboyante ondernemer helemaal alleen en hij maakt kostbare fouten. Vijand Lord Loxley maakt hier gebruik van. Maar Selfridges houdt zich staande en geeft Londen de ontsnapping aan de naoorlogse depressie en somberheid.

Veel castleden uit het eerste seizoen keren terug in de serie. Harry’s dochters Rosalie (Kara Tointon, Stricly Come Dancing) en Violette (Hannah Tointon, Hollyoaks) bezorgen hun vader veel problemen. Leuk om te weten, is dat deze meiden zijn in het echt ook zussen zijn. Rosalie trouwt met Serge (Leon Ockenden, Dread) die meer op geld uit is dan haar hart. Samen met zijn Russische moeder Princess Marie (Zoë Wanamaker, My Family ) zetten ze de Selfridge familie op stelten.

Er is veel veranderd tussen het tweede en derde seizoen. Niet alleen binnen de winkel, maar heel Londen is anders. In Selfridges zie je net als in Downton Abbey de veranderingen in de tijd en technologieën. De kledingstijl, normen en waarden veranderen. Er bloeien veel nieuwe onverwachte relaties op. Hierover had ik wel moeite met de geloofwaardigheid. Er is bij de meeste een groot verschil in leeftijd en stand.

Harry Selfridge (Jeremy Piven) blijft het hoofd van het prachtige warenhuis. Maar zijn ogen zijn gericht op iets anders. Een vrouw die hem herinnerd aan zijn geliefde Rose houdt zijn hoofd weg van de zaak. Maar dit is niet voor iedereen even positief. De twee bijzondere vrienden Mister Crabb (Ron Cook) en Mister Grove (Tom Goodman-Hill) krijgen regelmatig stressaanvallen door alle plannen van Mr. Selfridge. Dit is erg grappig om te zien en geeft de serie een komische tint.

Dit seizoen geeft ons ook een blik op het privéleven van de personeelsleden. Hun problemen en liefdes krijgen steeds meer invloed op hun werk in de winkel. Het is heel grappig en ontroerend om te zien hoe zij ’s ochtends opstaan en met wie ze ’s avonds naar bed gaan.

Tot mijn plezier blijft de knappe Viktor Colleano (Trystan Gravelle) ook in beeld. Hij is dan wel weg uit de winkel, maar we zien zijn problemen met het opzetten van zijn eigen club. Na de brave jongen te zijn geweest in de vorige delen, zien we nu zijn woeste, gevaarlijke en nog aantrekkelijkere kant.

Al met al kan ik zeggen dat er in dit seizoen meer gebeurt dan in de andere twee bij elkaar. Er is meer spanning en sensatie. Er zijn grote tijdssprongen waardoor er meer tempo in de serie komt, wat ik miste in de vorige delen. Dit derde seizoen van Mr. Selfridge is anders dan de andere delen, maar zeker een aanrader. Laat je meeslepen in de ruzies, liefdes en geheimen van het Selfridges personeel. En dan dit alles in een buitengewoon mooi decor.
Volg Mr Selfridge
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
04x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_CC11
15 jul 2016 12:45 - 16 jul 2016 20:27
Voor wie het niet mocht weten, de visie en innovaties van Harry Selfridge stonden en staan nog steeds wereldwijd model voor allerhande grootwarenhuizen.
Je kan het zo gek niet opnoemen of Harry kwam er als eerste mee.

Dat ging zo van de prachtige uitstalramen die destijds uniek waren, de manier van marketing (advertenties en publicaties in dagbladen) tot de indeling van het grootwarenhuis zelf, zaken die later gretig werden overgenomen door de concurrentie.

Voor een serie als dit vind ik het randgebeuren van diverse relaties in en rond het warenhuis dan ook totaal ondergeschikt al ben ik het niet met je eens dat je de geloofwaardigheid ervan in twijfel kan trekken.

Je mag tenslotte niet vergeten dat deze generatie net een wereldoorlog achter de rug had waar heel veel jonge mannen niet van terug keerden.
Dat maakt uiteraard ook dat een groot deel van beschikbare huwelijkskandidaten een generatie ouder waren aangezien zij aan het begin van de oorlog al te oud bevonden werden voor actieve dienst, of er door hun afkomst en positie aan hadden kunnen ontsnappen.

Ook was het zo dat een job in een warenhuis als Selfridges in die tijd al een hele mooie betrekking was voor de gemiddelde jonge dame die door haar werk natuurlijk ook in contact kwam met mensen die het zich konden permitteren om bij Selfridges en andere gelijkaardige zaken te gaan winkelen.

Derhalve zijn de verschillen in stand en leeftijd van de relaties in de serie op zich vrij logisch te noemen voor die tijd.
Reageer
avatar_tweemaalh
16 jul 2016 16:46 -
Ik ben nu halverwege het derde seizoen, en het is genieten. Ik merk dat dit seizoen veel gestroomlijnder is dan de eerste twee seizoenen. De makers weten veel beter wat ze willen vertellen
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5