Misfits

7.5 / 10
48 min
Drama, Sciencefiction, Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Jos Herbrink geeft "Misfits - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Jos Herbrink op 15 april 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Misfits - Seizoen 1

Nathan, Kelly, Simon, Alisha en Curtis, een groepje jonge criminelen, hadden verwacht dat hun community service saai zou zijn. Maar wat een onweersbui wel niet kan doen… Na een flinke storm komen de vijf erachter dat ze superkrachten hebben, en staat hun wereld letterlijk op zijn kop.

De ‘Misfits’, vijf jonge criminelen die een ‘petty crime’ hebben begaan, leiden een vrij saai leven. Zeker met hun eentonige taakstraffen, dat meestal bestaat uit afval prikken en bankjes schuren, wordt het er niet leuker op. Na een dramatische omslag in het weer veranderen de levens van de vijf hoofdrolspelers permanent. De onweersbui bleek geen normale bui te zijn, maar geladen met iets krachtigs. Als ze bijgekomen zijn komen ze erachter dat ze plotseling superkrachten hebben gekregen, en dat sommige krachten handiger zijn dan anderen. Daarnaast zijn hun reclasseringsambtenaren de leukste niet, zeker niet als ze moordlustig zijn. Naarmate de dagen vorderen merken ze dat zij niet de enigen zijn met zulke krachten, en dat veel mensen ze niet alleen voor goede dingen gebruiken.

Nathan (Robert Sheehan) is een vrij perverse, maar toch ook wel grappige jongeman. Hij is een enorme klootzak tegen iedereen die kennis met hem maakt, met een speciale superkracht — ook al duurt het even voor hij erachter komt wat het is. Kelly (Lauren Socha) is een typische ‘chav’. Ze is een jonge vrouw en weet precies wat ze wil en hoe ze het wil krijgen, en met haar superkracht wordt dit een stuk makkelijker. Alisha (Antonia Thomas) is een feestbeest dat een vrij oppervlakkig leven leidt. Ze is er zat van dat ze alleen gezien wordt als een mooi meisje, en zoekt naar iemand die haar leuk vindt om wie ze is. Met haar superkracht wordt het echter wel moeilijk. Dan is er Curtis (Nathan Stewart-Jarrett). Hij was ooit een groot sportman, maar door drugsgebruik moest hij stoppen. Zijn grootste conflict is waarom zijn leven zo vreemd is geworden. Helaas voor hem maakt zijn superkracht het er alleen maar moeilijker op. En als laatste hebben we Simon (Iwan Rheon), een slimme, alerte, maar toch enorm verlegen en sociaal buitengesloten jongen. Hoewel hij vaak zijn hulp aanbiedt, wordt dit niet gehoord. Snel wordt echter duidelijk hoe onmisbaar hij eigenlijk voor de groep is.

Nathan, Alisha, Kelly, Simon en Curtis komen in de raarste situaties terecht, raarder dan ze ooit voor hadden kunnen stellen. Hoewel hun levens voor de storm niet de belangrijkste waren, zijn hun onderlinge relaties, gevoelens en geheimen nu wel steeds meer van belang. Ze zijn deel van iets groters, en dat kunnen ze niet alleen aan. De vijf moeten samenwerken om levens te redden — zowel die van anderen als die van henzelf. Toch is hun belangrijkste taak om uit te vinden wie ze zelf zijn en aan wiens kant ze staan.

Hoewel het verhaal heel dun, saai en uitgekauwd lijkt, maken de schrijvers er iets heel avontuurlijks, interessants en nieuws van. Het is soms misschien een beetje ruw — taboes worden in de serie alles behalve ontweken — maar toch wordt het geheel gepolijst tot iets verfijnds. Het kleurgebruik is enorm goed gekozen, het complimenteert het verhaal en voegt iets toe aan de algehele sfeer. Naar mijn mening speelt de casting ook een grote rol in de kwaliteit van een programma, en daarin scoort deze serie ook goed. De acteurs en actrices in Misfits spelen hun rol niet alleen heel overtuigend, ze zijn hun rol. Dat brengt iets extra’s in een serie. Jammer genoeg (en logisch) blijft de cast niet in alle vijf seizoenen hetzelfde, maar toch zijn er goede vervangers gevonden voor de ‘oude garde’. Hoe dan ook: ik vind het een enorm goede serie en kijk uit naar de volgende afleveringen!
Volg Misfits
Vorige aflevering
Episode Eight
Episode Eight
05x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen

6.5

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5

8

Onder vuur - Eerste aflevering

7.5

Atypical - Seizoen 4

7

Pennyworth - Seizoen 2

7.5

The Coroner - Seizoen 1 (DVD)

7