Lore

6.2 / 10
45 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Mandy Gelling geeft "Lore - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 17 juni 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Lore - Seizoen 1

Amazon heeft inmiddels een tweede seizoen besteld van de ‘horror’serie Lore. Na het eerste seizoen te hebben gezien zijn er wel wat punten van aandacht die de serie absoluut naar een hoger niveau zouden kunnen trekken.

I am Aaron Mahnke and this is Lore

Dan begin ik met de verteller Aaron Mahnke, ik begrijp dat hij zijn eigen serie graag zelf wil presenteren maar dat kan hij beter aan een andere stem overlaten. Eén die er wellicht veel beter geschikt voor zou zijn? Mahnke’s stem lijkt uit de computer te komen met na elk woord een miniem kleine pauze. Net.genoeg.om.er.na.zes.afleveringen.helemaal.klaar.mee.te.zijn.

Ook de verhalen, die kennelijk allemaal waar zijn gebeurd, boeien niet. En dat komt door de manier van vertellen. Net als je middenin het verhaal zit, gaat het beeld over naar een andere geschiedenis of verhaal. Dat kun je doen maar het leidt enorm af van het eigenlijke verhaal. Doe het aan het begin of einde maar niet tussendoor. Op deze manier krijg je geen connectie of sympathie met de personages.

De verhalen op zich zijn niet slecht en soms eigenlijk best wel interessant. Vooral als je graag wilt weten waar sommige bizarre folklore verhalen vandaan komen. Maar ook hier schort er weer het één en ander, helemaal nergens mag deze serie het predicaat horror krijgen. Nergens wordt het griezelig en de schrikmomenten zijn al helemaal afwezig.

© Amazon


Everthing you are about to see is based in actual people and events

Ik zou de serie eerder het label documentaire meegeven met elementen die misschien horror genoemd kunnen worden, maar het is vooral een volksvertelling. Lore zit vol met volkswijsheden die wellicht berusten op waarheid al zijn sommige verhalen wel erg ver gezocht. Nee, de zes afleveringen van Lore konden mij niet bekoren en ook niet boeien. Helaas zou ik zeggen, want de verhalen lenen zich uitstekend voor een boeiend narratief met interessante karakters en plaatsen.

Dat Mahnke een podcast had en dat de serie gebaseerd is op die podcast is misschien waar het fout gaat bij de serie. Een serie maken is namelijk iets geheel anders dan even een podcast in elkaar zetten. Het publiek is ook zeer verschillend. Misschien is daar geen rekening mee gehouden met het bedenken en maken van de serie.

Aan de acteurs zal het zeker niet liggen, namen als Colm Feore (House of Cards (2013), Adam Goldberg (The Jim Gaffigan Show), Robert Patrick (Scorpion) en Holland Roden (Teen Wolf) doen hun uiterste best om het script zo goed mogelijk te laten uitkomen. Maar het blijkt lastig om van niets iets te maken. Is Lore dan helemaal slecht? Nee zeker niet. Als je de serie bekijkt zonder de stem van Mahnke en stug blijft volhouden dat je naar een documentaireserie kijkt is het prima te doen.

6,5 punten voor interessante folklore verhalen die een veel betere vertelling verdienen.
Volg Lore
Vorige aflevering
Jack Parsons: The Devil and the Divine
Jack Parsons: The Devil and the Divine
02x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8