Liza Marklund's Annika Bengtzon

7.7 / 10
90 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
7.7 / 10
1seizoenen/6afleveringen/2012 - 2012 
Netwerkweb
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:90 min20122012 (Beëindigd)
Genres:MisdaadDrama
Netwerk:web
Liza Marklund's Annika Bengtzon is een Zweedse dramaserie. De serie ging in première op 20 juni 2012.

Als misdaadjournalist voor het Zweedse roddelblad Kvällpressen duikt Annika Bengtzon in complexe zaken. Een hectische baan, hoge ambities en het moederschap blijken echter geen gemakkelijke combinatie te zijn voor een jonge vrouw. De zes spannende boekverfilmingen van bestsellerauteur Liza Marklund, geven een inzicht in het leven van de charismatische en sensuele journaliste Bengtzon die er niet voor schuwt om grenzen te overschrijden in haar zoektocht naar de waarheid.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Liza Marklund's Annika Bengtzon.

Populaire reacties (1)

8
05 nov 2014
Afgelopen week kreeg ik een Whatsappje. “Lekker belangrijk”, hoor ik je denken, “Ik krijg iedere dag wel een Whatsappje en daar zie je mij toch ook niet over opscheppen?”. Daar heb je een punt maar, de afzender van dit specifieke bericht vond het van belang mij te melden dat die Annika Bengtzon een lekker damhert was en dat hij graag het Zweedse equivalent van een rol beschuit met haar weg zou blaffen. Ik had geen idee wie die Annika precies was, maar je zult begrijpen dat mijn interesse direct gewekt was.

Annika Bengtzon bleek de hoofdpersoon uit een boekenreeks van de Zweedse schrijfster Liza Marklund en zoals dat vaak gaat met boeken, is deze reeks dus ook verfilmd. Prettig voor mensen zoals ik, die boeken voornamelijk gebruiken om de eetkamertafel waterpas te krijgen. Annika verslaat de misdaad voor de krant. Een soort van John van den Heuvel, maar dan lekker. Ze is daar nogal gedreven in en dat vinden ze thuis niet altijd even leuk. Per ‘aflevering’ (het zijn eigenlijk meer films) lost ze een moord op en probeert ze er aan het thuisfront ook nog een punt aan te breien.

Is Annika een soort Birgitte Nyborg? Nee, natuurlijk niet! Een Saga dan? Niemand rockt een leren broek zo meesterlijk als Saga. En nee, ze is bij lange na niet zo verknipt als Sarah Lund. Neemt niet weg dat als je een sucker bent voor het Nordic noir genre, je in Annika voor een uurtje of negen weer een prima metgezel hebt tijdens de koude herfstavonden.

Vergelijkbare series

Forbrydelsen
2 stemmen
Dexter
1 stem
Fringe
1 stem
Damages
1 stem