Legends (2014)

7.6 / 10
43 min
Actie, Drama, Avontuur
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Mandy Gelling geeft "Legends (2014) - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 24 augustus 2014.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Legends (2014) - Eerste aflevering

Omdat het gegeven en de acteurs mij wel aanspraken ben ik begonnen aan de eerste aflevering van de nieuwe actie-dramaserie van TNT; Legends (2014). En het heeft mij niet teleurgesteld. Een aangename serie in een goed tempo met een gegeven dat ik herken van The Bourne Identity, en actie die mij doet denken aan 24. Als opvuller tussen het zomer- en herfstseizoen is hij prima te doen met slechts tien aflevering.

Legends (2014) vertelt het verhaal van Martin Odum (Sean Bean, Missing) die werkt als ‘deep-cover operative’ bij de FBI. Als we kennismaken met Odum heet hij Lincoln Dittmann, een teleurgestelde man die stottert en het liefst iets wil opblazen. Meteen in de eerste vijf minuten is het tempo hoog en de sfeer duister. Binnenlandse terroristen moeten tegen elke prijs worden gestopt en Odum is de man om ze te stoppen. Odum kan namelijk als geen ander in de huid kruipen van zijn undercover personage, en dat maakt hem waardevol voor de FBI.

Sean Bean speelt de rol van Odum met verve. Het gemak waarmee hij speelt is heerlijk om te zien. Zijn leidinggevende Nelson Gates (Steve Harris, The Practice) kent de tekortkomingen van Odum, maar weet dat hij de beste man voor de klus is. De leidinggevende van veldoperaties, Crystal McGuire (Ali Larter, Heroes), heeft duidelijk nog een appeltje te schillen met Odum, maar weet net als Gates dat Odum als geen ander de binnenlandse terroristen kan stoppen.

Maar als de eerste aflevering erop zit weet je dat het echte verhaal nog verteld moet worden. Pas als Odum een boek krijgt van een stervende man besef je dat het verhaal een totaal andere kant op zal gaan. En als ze dat in hetzelfde tempo doen als de pilot zit ik de komende negen afleveringen aan de buis gekluisterd. Legends (2014) vertelt geen nieuw verhaal, maar steekt het wel in een nieuwer jasje. Martin Odum en ik, als kijker, zullen hopelijk 15 oktober weten wie hij is.

7.5 punten omdat niemand nog weet waar Martins echte leven begint en zijn legende eindigt.
Volg Legends (2014)
Vorige aflevering
The Legend of Alexei Volkov
The Legend of Alexei Volkov
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

John Doe
Elby (gast)
24 aug 2014 17:09 -
Precies zoals ik het ook heb ervaren. Dus het wordt nog spannend als het verhaal een andere wending krijgt. En even tussendoor, je schrijft leuk en vlot.
Reageer
avatar_Roeman
24 aug 2014 17:28 -
@Elby, dank je wel, zou zeggen veel plezier met de volgende negen afleveringen ;-)
Reageer
avatar_anonymous
24 aug 2014 22:56 -
Het verhaal gaat ook juist om de strijd tussen het gewone leven en het undercover leven van zo'n agent, waar eindigt het een en begint het ander? En welke van alle rollen die je hebt ben je nu echt? Je ziet ook dat Odum steeds meer moeite krijgt met verschillende personages uit elkaar houden, Wat voor een stukje drama/mysterie zorgt naast de mooie actie scenens enzo. (beetje iets dat ik in de recensie miste waar het juist veel om draait en meer om gaat draaien. want is Odum wel zijn echte leven of is dat ook maar een Legend waar hij zo in is opgegaan dat hij het nu echt ervaart?)
Reageer
John Doe
Elby (gast)
24 aug 2014 23:11 -
De recensent schrijft m.i. een recensie en kan niet het hele verhaal al weggeven. Ik heb nu pas 1 afl. gezien dus ik wil verrast worden. En ik vind dat Mandy dat juist erg goed doet, prikkelen om meer te gaan zien en niet vertellen wat er gaat gebeuren want dan hoef ik ook niet meer te gaan kijken.
Reageer
avatar_Roeman
25 aug 2014 09:44 -
Precies @Elby, ik heb het juist niet willen vertellen omdat ik niet alles wil verklappen. De eerste aflevering duur maar 41 min en je kunt ook te veel vertellen. Trouwens ik vertel wel over zijn leven en legends: "omdat niemand nog weet waar Martins echte leven begint en zijn legende eindigt."
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8