Knight Rider

7.4 / 10
44 min
Actie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Jos Herbrink geeft "Knight Rider - Seizoen 1" een 10.
Geschreven door Jos Herbrink op 7 januari 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Knight Rider - Seizoen 1

Knight Rider is een jeugdserie van de jaren ’80. Maar nu, anno 2013, is deze nog steeds te koop op bijvoorbeeld Bol.com. Op RTL 7 keek ik een keer een stukje, en ik vond het direct geweldig!

In Knight Rider volgen we Michael Long (David Hasselhof). Nadat hij een man probeert beschermen, wordt hij in Nevada bij een mislukte arrestatie neergeschoten door Tania Walker. Half dood achtergelaten wordt hij gevonden door Wilton Knight, een excentrieke miljonair. Knight geeft Long de nieuwe identiteit Michael Knight. Michael gaat samen met zijn superauto KITT (een stem door William Daniels) de strijd aan tegen de misdaad. Zijn eerste klus: Tania Walker en diens handlangers oppakken.

In het eerste - en waarschijnlijk één van de leukste - seizoen, krijgt Michael te maken met een kwaadaardig prototype van de superauto Kitt. Samen met Kitt moet hij het prototype genaamd Karr onschadelijk maken. Daarnaast gaat Michael de strijd aan met een kolonel die diamanten wil stelen en daarvoor zijn mannen traint. Ook wordt zijn opdrachtgever Devon Miles ontvoerd en met behulp van Kitt moet hij Devon terug vinden.

Aan het einde van het eerste seizoen is er een aflevering waarin Michael een luitenant helpt haar vader op te sporen. Als de jonge luitenant opgesloten wordt in een tank, moeten Kitt en Michael door een veld vol explosieven rijden. Als bonus zit er bij seizoen 1 de speelfilm Knight Rider 2000, een film waarin Knight terug geroepen wordt van zijn pensionering en samen met zijn kompaan Kitt alsnog de strijd met de misdaad moet aangaan.

Al met al een uitstekende serie, vind ik. Er zitten levensechte effecten in, de hoeveelheid prachtige stunts is haast niet te tellen, het camerawerk is ook uitstekend, en de levensechte karakters zijn ook een belangrijke aanwinst op de serie.

Inmiddels zijn ook seizoen 2, 3, en 4 bij de diverse webwinkels te koop.
Volg Knight Rider
Vorige aflevering
Voo Doo Knight
Voo Doo Knight
04x22
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_JessicaD
25 jan 2013 22:15 -
Heb je de recentere versie van Knight Rider ook gezien? Ben wel benieuwd naar jouw kijk daarop. Ik vond de versie met Justin Bruening ook erg leuk, jammer dat die zo kort was.
Reageer
avatar_Waku
15 mrt 2013 18:30 -
vooral sentiment. Maar nu wel achterhaald
Reageer
avatar_RFisser
01 nov 2016 23:25 -
Leuke, luchtige serie
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8