K.C. Undercover

8.8 / 10
25 min
Komedie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
anonymous geeft "K.C. Undercover - Eerste aflevering" een 5.
Geschreven door anonymous op 17 februari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

K.C. Undercover - Eerste aflevering

Middelbare scholieren die spionnen zijn, het is een populair onderwerp voor series. Zo had je al de tekenfilmseries Kim Possible en Totally Spies, de BBC tienerserie M.I. High en op Nickelodeon kon je kijken naar The Troop (niet helemaal spionnen, maar soortgelijk). Disney Channel kon uiteraard niet achterblijven en heeft nu haar eigen serie over een tienerspion gemaakt: K.C. Undercover. Aangezien ik als tiener altijd met veel plezier naar Kim Possible en Totally Spies keek, besloot ik K.C. Undercover een kans te geven. Helaas is K.C. een stuk minder leuk dan haar getekende collega’s en mist de serie naast charme ook originaliteit.

K.C. Undercover gaat over K.C. (Zendaya, Shake it up), een soort wonderkind dat zowel een wiskundegenie is als een zwarte band in vechtsporten heeft. In de eerste aflevering komt ze erachter dat haar ouders eigenlijk spionnen zijn, die haar hulp nodig hebben. K.C. wordt een spion en krijgt haar eerste missie, maar dit moet ze uiteraard wel verborgen houden voor haar beste vriendin. Omdat kijkers zich natuurlijk wel met K.C. moeten kunnen identificeren, heeft ze ook wat typische ‘tienermeisjes gebreken’. Zo kan ze moeiteloos uit een gesloten ruimte ontsnappen, maar een jongen uitvragen naar het schoolfeest: ho maar. Vrij voorspelbaar allemaal, maar dat valt te verwachten bij een Disney Channel programma.

De andere personages in de serie zijn helaas ook vrij één-dimensionaal. Zo zijn er K.C.’s ouders, die dus eigenlijk spionnen zijn en geen accountants. Haar vader (Kadeem Hardison, White Men Can’t Jump) is een typische vader die zichzelf heel wat grappiger vindt dan hij eigenlijk is en haar moeder (Tammy Townsend, Days of our lives) is gelukkig een heel stuk nuchterder. Dan is er nog K.C.’s broer Ernie (Kamil McFadden), die er in de eerste aflevering alleen is om telkens dezelfde grap te maken: namelijk dat niemand hem ziet staan naast de o-zo perfecte K.C. Als laatste is er nog de beste vriendin, Marisa (Veronica Dunne, Kickin’ it), die met één woord te beschrijven is, namelijk feestbeest.

De serie speelt wel goed in op het wereldbeeld van tieners. Zo moet K.C. voor haar eerste zaak een computervirus onderscheppen dat alle mobiele telefoons kan vernietigen. En dat zou dus betekenen dat je niet meer kan sms’en, niet meer kan bellen, en niet meer schattige filmpjes van katten op je mobiel kan kijken. Een echte ramp dus. Ook zijn er verwijzingen naar reality tv series en Dancing with the Stars (waar Zendaya blijkbaar aan meegedaan heeft, wat deze scène extra leuk maakt voor haar fans). Hierdoor zullen tieners de show extra leuk vinden, maar als je niet meer in de eerste helft van je tienerjaren zit, is dit niet genoeg tegenhang voor de onderontwikkelde personages en plot.

Al met al is K.C. Undercover een typisch Disney Channel programma; weinig origineel en heel erg gericht op de bedoelde doelgroep. Ik denk dan ook dat tieners tot een jaar of veertien dit waarschijnlijk een leuk programma zullen vinden. Als iemand die de tienerjaren ondertussen ontgroeid is maar nog best wel eens op een brakke zondag bij Nickelodeon blijft hangen, vond ik er echter niet zo veel aan. Het verhaal heeft niets nieuws te bieden, de gadgets zijn niet origineel en hoewel er een paar grapjes tussen zaten die wel enigszins vermakelijk waren, is de serie bij lange na niet zo grappig als de enorme lachsalvo’s uit de lachtrack doen vermoeden. Heb je nou toch zin in een serie over tienerspionnen? Dan zou ik je aanraden om weer eens een aflevering van Kim Possible of Totally Spies te kijken en K.C. Undercover te laten voor wat het is.
Volg K.C. Undercover
Vorige aflevering
K.C. Undercover: The Final Chapter (2)
03x26
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Fear The Walking Dead - Seizoen 1

7

Criminal Minds - Complete serie

8

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (DVD)

8

Suburra - Seizoen 3

7

The Haunting - Seizoen 2

8

The Alienist - Seizoen 2

8