Heroes Reborn

7.2 / 10
44 min
Sciencefiction, Fantasy, Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Henk Vernout geeft "Heroes Reborn - Seizoen 1" een 5.5.
Geschreven door Henk Vernout op 4 februari 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Heroes Reborn - Seizoen 1

Het eerste (en enige!) seizoen van Heroes Reborn zit erop. Tijd om terug te kijken of het vervolg op de toenmalige hitserie Heroes vermakelijk genoeg was geweest voor een tweede seizoen.

Even een korte uitleg; Heroes Reborn draait om een wereld waarin EVO’s (Evolved Humans) openbaar zijn geworden. EVO’s zijn gewone mensen met bijzondere krachten. De grote verhaallijn van de serie draait om een wereldvernietigende ramp die tegengehouden moet worden.

In mijn recensie van de eerste aflevering was ik, tot verbazing van sommigen om mij heen, redelijk kritisch. Ik moet die mensen dan ook helaas teleurstellen, want veel positiever wordt het niet.

Was er dan niets positiefs aan Heroes Reborn? Zeker wel, je moet alleen goed zoeken.

Om gelijk met de deur in huis te vallen, Heroes Reborn was absoluut niet wat ervan verwacht werd. Het verhaal dat verteld wordt hangt af van zoveel toevalligheden dat het volkomen ongeloofwaardig is geworden. De meeste karakters komen eigenlijk nooit uit de verf en maken vaak de meest vreemde beslissingen om het plot beter te kunnen dienen. Op een enkeling na hebben de karakters geen enkele consistentie. Dit is enorm teleurstellend.

In de eerste paar afleveringen zit nog een aardige vaart waardoor het nog wel prettig wegkijkt maar halverwege het seizoen (van slechts dertien afleveringen) lijkt het alsof het allemaal opvul-afleveringen zijn. Tot de laatste twee afleveringen die ineens zo snel gaan dat je het eigenlijk allemaal niet meer kunt bijbenen.

Ook de acteurs weten maar weinig te overtuigen, al ligt dat misschien niet altijd aan henzelf. Robby Kay was in Once Upon a Time een verdienstelijke Peter Pan maar de Tommy die hij hier neerzet kent alleen maar clichés als eigenschappen.

© NBC

Was er dan niets positiefs aan Heroes Reborn? Zeker wel, je moet alleen goed zoeken. Jack Coleman (Heroes) pakte zijn karakter Noah Bennet weer op en dat deed hij op een goede manier, hoewel de schrijvers dit in de laatste aflevering weer volledig ongedaan maken. (Ik kan niet te veel in detail treden, aangezien ik dan nogal een grote spoiler weggeef.)

Ook de sets en special effects zijn meer dan oké. En dan kom ik tenslotte bij het meeste positieve punt; hoewel dan misschien niet alle karakters uit de verf komen lukt het Tim Kring, de bedenker en schrijver van Heroes Reborn, wederom om het voor elkaar te krijgen dat élk karakter uiteindelijk wel ergens voor nodig is. Er zit eigenlijk geen karakter bij die niet ergens moest zijn aan het einde van de serie en dat is knap.

Het verhaal dat verteld wordt hangt af van zoveel toevalligheden, dat het volkomen ongeloofwaardig is geworden.Dit, samen met de acteerprestaties van Jack Coleman, zorgt ervoor dat de serie nog net een voldoende krijgt. Een 5,5!
Volg Heroes Reborn
Vorige aflevering
Project Reborn
Project Reborn
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_pokerheer
04 feb 2016 10:56 -
erg jammer dat het bij 1 seizoen blijft
Reageer
avatar_anonymous
06 feb 2016 01:14 -
had graag nog een seizoen willen zien
Reageer
avatar_TheKnight
08 feb 2016 11:34 -
Hier baal ik van want ik vind deze wel oké
Reageer
avatar_thales
08 feb 2016 20:15 -
Vond de serie wel ok, iets minder als de oorspronkelijke maar zeker de moeite waard. En Noah Bennet was inderdaad wel het leukste karakter, maar dat was hij bij de orginele serie ook.
Reageer
avatar_onceuponatime
09 feb 2016 19:57 -
Ik vind het jammer dat er geen seizoen 2 komt. Ik heb de originele heroes niet gezien maar door reborn ga ik dit zeker kijken.
Reageer
avatar_Nelis076
15 feb 2016 12:12 -
Was er al een beetje bang voor, de laatste 2 seizoenen van Heroes heb ik me echt doorheen moeten slepen. Dus ik wilde eerst afwachten wat deze nieuwe serie zou gaan doen, nu deze is gecanceld ga ik er ook niet meer aan beginnen.
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5