Grimm

8.2 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Henk Vernout geeft "Grimm - Seizoen 6 (laatste seizoen)" een 8.
Geschreven door Henk Vernout op 6 april 2017.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Grimm - Seizoen 6 (laatste seizoen)

Everything has a beginning and an end –Eve


Aangezien dit een recensie is van het laatste seizoen van Grimm, volgt er halverwege deze recensie een spoilerwaarschuwing. Het eerste deel kun je met een gerust hart lezen, maar let halverwege dus goed op als je geen spoilers tegen wilt komen!

Dat was het dan. Grimm is voorbij. Seizoen vijf had nog moeite met het vasthouden van menig kijker, maar toen eenmaal aangekondigd werd dat seizoen zes het laatste seizoen zou worden én het slechts dertien afleveringen kreeg, was ik blij verrast. Dit zou een compact en goed geschreven einde kunnen betekenen. Maar is dit ook gelukt?

Als je inmiddels aangekomen bent bij de recensie van seizoen zes, ga ik er voor het gemak vanuit dat je weet waar Grimm over gaat. In het kort gaat het over Nick Burkhardt (David Giuntoli, Privileged) die een grimm is. Een persoon die ‘Wesen’ kan zien en ze, volgens familietraditie, hoort uit te roeien. Wesen zijn mensen die, naast hun menselijke uiterlijk, deels dier zijn. Dit klinkt nu heel vreemd, maar de mythologie van deze serie is behoorlijk goed uitgewerkt.

Seizoen zes begint waar seizoen vijf geëindigd was. Nick is op de vlucht voor ‘Black Claw’, een organisatie voor Wesen die alle grimms wil uitroeien. Zoals verwacht is het probleem dat daardoor ontstaat vrij snel opgelost, zodat de schrijvers van Grimm kunnen toewerken naar een einde.

Opvallend is dat, ondanks dat dit het laatste seizoen is, de makers van Grimm ervoor hebben gekozen om er toch nog wat ‘gewone case of the week’-afleveringen in te stoppen. De afgelopen seizoenen hebben voor het grootste gedeelte daaruit bestaan en, wetend dat dit het laatste seizoen was, vond ik het prettig om het team nog een paar keer gewoon aan de slag te zien gaan.

Maar zo rond aflevering tien is het duidelijk dat we naar het einde toewerken. Een apocalyptisch wesen dreigt de wereld binnen te stappen en iedereen moet helpen om het te kunnen verslaan.

Hierna volgt de spoilerwaarschuwing!

© NBC

!! Waarschuwing: vanaf hier spoilers !!

Heb je de waarschuwing gelezen? Prima, verder lezen op eigen risico ;-).

Alles kwam voorbij van de afgelopen seizoenen. De ‘sleutels’, de ‘Stick’, oude bekenden (zelfs uit de pilot!) en de caravan. Voor de echte Grimm kijker allemaal bekende termen.
Ik wil het eigenlijk hebben over de laatste twee afleveringen. Want wat een feest was dat? Grimm heeft, naar mijn bescheiden mening, zijn beste twee afleveringen voor het laatst bewaard. Het was snel, spannend, betekenisvol, goed geacteerd en vooral heel schokkend.

De dood van vrijwel de hele cast, zorgde voor een schokgolf binnen de ‘grimm-community’. Maar het was verhaaltechnisch goed uitgevoerd en acteer-technisch een solide prestatie.

Sommigen zullen het uiteindelijke einde een goedkope uitweg vinden, ik ben het daar niet mee eens. Grimm is een serie over vriendschap, liefde, grimms en wesen. En al die vier elementen maken dit voor Grimm een goede afsluiting.

Deze laatste afleveringen zorgden daarnaast voor een mooi rond verhaal door alles af te laten hangen van grimms, en zo hoort het. Uiteindelijk heet de serie niet voor niets Grimm.

Zoals het veel series betaamt, eindigt de serie met een ’20 years later’ fragment. Hierin zien we de inmiddels opgegroeide Kelly en Diana, in een nieuwe caravan, bezig zijn zoals hun ouders dat ook waren in de pilot. Door de laatste twee minuten heb ik nu alweer zin om opnieuw aan Grimm te beginnen.

!! Einde spoilerwaarschuwing !!

Het laatste seizoen van Grimm was erg goed. Een van de betere seizoenen. Het acteerwerk was goed en de camerabeelden en special effects zagen er dit seizoen ook prima uit. Dit was een passend einde voor de serie Grimm. Hier kunnen veel series nog wat van leren.

Een 8,0!
Volg Grimm
Vorige aflevering
The End
The End
06x13
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_crix
06 apr 2017 10:37 -
mooi cijfer. goede serie
Reageer
avatar_mier75nl
06 apr 2017 11:37 -
ik hoop dat de geruchten waar worden dat er een spinoff komt oa met trubbel. zie het liefste dat de serie door gaat via een andere zender dan.
Reageer
avatar_tweetyfilm73
06 apr 2017 13:24 -
Erg jammer dat deze mooie serie gestopt is.. Ik heb genoten van elke aflevering.
Reageer
avatar_RooRay
07 apr 2017 20:40 -
Je zegt:" Seizoen zes begint waar seizoen vijf geëindigd was. Nick is op de vlucht voor ‘Black Claw’, een organisatie voor Wesen die alle grimms wil uitroeien. Zoals verwacht is het probleem dat daardoor ontstaat vrij snel opgelost, zodat de schrijvers van Grimm kunnen toewerken naar een einde".
Dit klopt niet. Black claw wil de Wesen aan de macht hebben en in het openbaar. Dat ze de Grimm dood willen hebben is omdat hij zich niet wilde aansluiten bij hen.
Goede serie maar is ook mooi geweest zo, is zonder veel losse eindjes afgesloten. Al was het even schrikken toen ze ala game of thrones anyone can die gingen
Reageer
avatar_Hangmat
07 apr 2017 21:12
Oei, je hebt gelijk! Mijn beschrijving van 'Black Claw' is iets te kort door de bocht.
Dank voor de aanvulling!
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5