Flashpoint

8,0 / 10
50 min
Actie, Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Jos Herbrink geeft "Flashpoint - Seizoen 5" een 10.
Geschreven door Jos Herbrink op 6 september 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Flashpoint - Seizoen 5

Deze serie heeft alles wat je nodig hebt om de regenachtige dagen door te komen. De serie gaat over het Strategic Response Unit (SRU) die allerlei gevaarlijke situaties onder handen neemt en misdadigers oppakt. Het klinkt simpel, maar het is gevaarlijk. Zo spannend. Zo goed. Zo'n aanrader.

Het SRU bestaat uit verschillende teams, maar in de serie gaat het om team 1. Deze bestaat uit vijf personen: Gregory Parker (Enrico Colantoni, Veronica Mars), Ed Lane (Hugh Dillon, Durham County), Jules Callaghan (Amy Jo Johnson, Mighty Morphin Power Rangers), Sam Braddock (David Paetkau, Whistler), en Mike Scarlatti (Sergio Di Zio, Flash of Genius). Ze hebben allemaal hun eigen sterke en zwakke punten, die blijken uit de acties die ze verrichten tijdens hun werk.

Deze vijf mensen hebben een bijzondere relatie met elkaar en moeten moeilijke beslissingen nemen. De baas van team 1, Gregory Parker, moet in seizoen 5 namelijk de belangrijkste beslissing van zijn leven nemen waardoor hij zijn team kwijt kan raken. Andere teamleden krijgen ook met situaties te maken waarin ze moeilijke beslissingen moeten nemen, zodat ze hun eigen leven en de levens van slachtoffers buiten gevaar brengen. De ene keer gaat alles perfect, maar gaat het elke keer goed?

Elke aflevering krijgt het team met eenzelfde soort probleem te maken. Er gebeurt iets door een crimineel, het SRU gaat erop af en probeert het op te lossen. De ene keer hebben ze te maken met een ex-politieagent, de andere keer met een ontsnapte crimineel. De daders zijn in dat geval elke aflevering erg verschillend. Ook de manier waarop het probleem plaatsvindt, is elke keer weer anders, met een ander wapen, met andere betrokkenen enzovoort. Je zou misschien denken dat het saai zou worden als er elke aflevering ongeveer hetzelfde gebeurt, maar dat is in dit geval niet.

Deze serie, en dit seizoen, is ongelofelijk spannend. Ik heb zelf de voorafgaande seizoenen niet gezien, maar ik ben zeker te weten van plan om de serie vanaf het begin te gaan volgen. Dan leer je de personen vanaf het begin af aan kennen, ook al is het ook duidelijk wie wie is als je in een later seizoen begint. Wel kwam ik erachter dat bijvoorbeeld twee personen een relatie hadden met elkaar buiten het werk om, wat dus in de eerdere seizoenen aan bod is gekomen, dus dat is iets wat je dan niet helemaal mee zou krijgen. Maar het wordt wel duidelijk verwoord. Verder is het acteerwerk ook erg goed, ik heb zelden een moment gehad waarvan ik dacht dat het slecht geacteerd werd. Zoals ik al zei: deze serie heeft alles wat een serie nodig heeft. Het heeft actie, spanning, liefde, drama, alles. Daarom geef ik deze serie een 10, het is voor mij persoonlijk helemaal perfect en ik raad hem zeker aan.
Volg Flashpoint
Vorige aflevering
Keep the Peace (2)
Keep the Peace (2)
05x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Hidden (Craith) - Seizoen 2

9

Fate: The Winx Saga - Eerste aflevering

8

Tiny Pretty Things - Seizoen 1

7

The Mandalorian - Seizoen 2

9

Doodstil - Seizoen 1

6.5

The Liberator - Seizoen 1

7