Fear The Walking Dead

7.6 / 10
43 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Mandy Gelling geeft "Fear The Walking Dead - Seizoen 2B (aflevering 8 en 9)" een 5.
Geschreven door Mandy Gelling op 20 augustus 2016.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Fear The Walking Dead - Seizoen 2B (aflevering 8 en 9)

Altijd leuk previews bekijken, zo ook van de eerste twee afleveringen van de tweede helft van seizoen twee van Fear The Walking Dead. Hoewel ik niet zo tevreden ben over het eerste seizoen. En het eerste deel van het tweede seizoen me ook niet echt voor de buis gekluisterd hield ben ik toch nieuwsgierig naar het tweede deel. Zoals vele van jullie misschien hebben gelezen, is Jos Herbrink (Lange) op de set geweest van Fear The Walking Dead en hij was erg enthousiast wat hij daar had gezien. Hij kon en mocht uiteraard niets verklappen maar wel kon hij vertellen dat het tweede deel heel spannend zou gaan worden.

Nou, spannend kan ik aflevering acht en negen niet noemen. Het leek wel een remake van de eerste paar afleveringen van The Walking Dead, de veel grotere en oudere broer van Fear The Walking Dead. Alleen die eerste paar afleveringen waren wel spannend. En dat is precies het probleem, in mij ogen, van Fear The Walking Dead. Grotere broer heeft het allemaal al laten zien, het begin, de krankzinnigheid, het verval van de menselijke factor, de angst, de onwetendheid, de onzekerheid en vooral hoe de hele wereld gek lijkt geworden.

Het lijkt wel een schooluitje in plaats van vechten voor lijfsbehoud

De groep is verdeeld in drie stukken. We hebben Nick die werkelijk denkt dat hij onschendbaar is. Travis en Chris die verdwenen lijken te zijn, en de grotere groep met Alicia, Madison, Victor en Ofelia. De laatste groep is de domste van allemaal, vooral Victor en Madison hebben het geruite garen niet uitgevonden. Even te herinnering; ‘je bent niet onschendbaar in plek met veel glas en deuren.’ De wereld staat letterlijk in brand en je denkt onschendbaar te zijn, ontastbaar te zijn? Dan moet je het maar op de harde manier leren. Alleen die harde manier komt niet over bij Fear The Walking Dead, althans niet in de afleveringen die ik heb gezien.

© AMC

Been There, Done That

Mijn ergernis gehalte van de stommiteit, de manier waarop de groep met elkaar omgaat, het lijkt wel een schooluitje in plaats van vechten voor lijfsbehoud. Ook Nick ontsnapt niet aan mijn afkeur al vind ik wel dat de jonge acteur het beter doet dan zijn ouderen collega’s. Uiteraard zijn de speciale effecten en de zombies weer prachtig gemaakt. En ook de setting in Mexico past uitstekend in dit zombie verhaal. Het is alleen dat ik nog steeds vind dat Fear The Walking Dead nog steeds niet in de schaduw kan staan van The Walking Dead.

Of dit nu komt omdat ik blijf vinden dat Fear The Walking Dead overbodig is, het verteld niets nieuws en brengt niets nieuws voor de kijker naar de alom bekende zombie Apocalyps. In het Engels hebben ze daar een prachtige uitdrukking voor; ‘Been There, Done That’ (vertaling: ben er geweest, heb dat al gedaan). Mijn hoop is dat Fear The Walking Dead een andere kant opgaat dan The Walking Dead, maar helaas gebeurd dat nog niet in aflevering acht en negen, het blijft een herhaling van zetten met andere acteurs in een andere omgeving. Nog steeds geen voldoende voor Fear The Walking Dead, 5 punten.

Op zondag 21 augustus gaat het tweede deel van start bij AMC Amerika. In Nederland en wereldwijd gaat de zombieserie op 22 augustus van start bij AMC die in Nederland te ontvangen is via onder andere KPN, Ziggo, Vodafone, Breedband Helmond, CAI Harderwijk, Delta Kabelkomfort B.V., CAIW Media, Solcon Internetdiensten, Kabelservice Noord, Cambrium en Compenz.
Volg Fear The Walking Dead
Vorige aflevering
End of the Line
End of the Line
05x16
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_thales
21 aug 2016 14:27 -
Jammer, persoonlijk vind ik fear of the walking dead bijna net zo goed als zijn grote broer. Vooral die Nick vind ik een erg leuk personage. maar ja goed meningen verschillen blijkbaar.
Reageer
avatar_Roeman
21 aug 2016 16:13
Dat is niet blijkbaar, meningen verschillen dat is een feit. Wat de één geweldig vindt kan de ander vreselijk vinden en visa versa. Daarom zijn er ook zoveel verschillende genres in series te vinden. Gelukkig maar anders keek de hele wereld misschien alleen naar Unbreakable Kimmy Schmidt of Game of Thrones.

Geniet van de serie als je hem leuk vind, maar verwacht niet dat iedereen het met je eens is ;-)
Reageer
avatar_ThomasNL92
21 aug 2016 21:03
Tsjah er is ook niet veel ruimte om nieuwigheid in FtwD te hebben om eerlijk te zijn. Ik ben benieuwd waar ze heen gaan (heb 8/9 nog niet gezien), maar vond seizoen 2a wel goed.
Reageer
avatar_michaeljackson
22 aug 2016 16:02 -
Ik ben benieuwd of we dit seizoen weer walkers zullen tegenkomenXD lol.
Reageer
avatar_Lange
22 aug 2016 22:02 -
Heb net aflevering 8 gezien. En vond de aflevering wel goed. Nick speelde erg goed! Wat (voor mij) erg tof was om te zien, is het einde van de aflevering. Ik heb daar namelijk zelf rondgelopen toen ik op de set aanwezig was. Heb op het bed gezeten waren Nick op lag in het ziekenhuisje. Toen ik daar rond liep was ik onder de indruk van de set. Gewoon een heel dorpje na gebouwd. Erg tof! Ben benieuwd naar de rest van de afleveringen. Heb al veel gezien dus erg leuk als het terug komt waar ik ben geweest :-)
Reageer
avatar_Birigitis
22 aug 2016 22:14 -
Ik was niet echt onder de indruk van S1 en S2A dus stond niet echt te popelen om weer te beginnen maar..

ik vond aflevering 8 zeker geen 5 waard. Nick zijn verhaal/reis is iets wat ik tot nu toe niet in The Walking Dead heb gezien dus vind het knap dat FTWD iets nieuws heeft gevonden en zich daarin kan onderscheiden van z'n grote broer. Ik vond m deze aflevering erg goed spelen. Ik ben wel bang voor de volgende afleveringen want dan komt de rest van de cast weer terug en daar had ik dus echt helemaal niks mee..
Reageer
avatar_Javelin
23 aug 2016 11:37 -
Ik heb eigenlijk dezelfde mening. Het is dat mijn vriendin nog zo enthousiast is over FTWD maar wederom gebeurt er weer geen zak in de serie.

Even als mede recensieschrijver Mandy, er staan wat D'tjes waar T'tjes moeten staan in de recensie. Weet niet of dat nog aangepast kan worden door de moderators?

-overbodig is, het verteld niets nieuws.
-opgaat dan The Walking Dead, maar helaas gebeurd dat nog niet in

Just a friendly reminder :) de recensie vind ik erg leuk!
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8