Dynamo: Magician Impossible

7.7 / 10
45 min
Documentaire, Reality
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Mandy Gelling geeft "Dynamo: Magician Impossible - Complete serie" een 8.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 8 januari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Dynamo: Magician Impossible - Complete serie

Vier seizoenen van elk vier afleveringen lang mogen we meekijken met Steven Frayne beter bekend als Dynamo: Magician Impossible. En het is waar, hij laat dingen zien die onmogelijk lijken. Als we kennis met de kleine magere magiër maken loopt hij op de Theems in Londen op het wateroppervlak. Frayne neemt ons mee op zijn vele reizen over de hele wereld en overal waar hij komt laat hij mensen verbaasd staan met zijn trucs en magie. Maar doet de jonge tovenaar nu zoveel anders dan Houdini, Klok, Copperfield, Maskelyne, Blaine, Angel en Brown?

We maken in de seizoenen kennis met Steven, hij is vrij open over zijn leven en zijn ziekte, maar we zien nooit met wie hij is getrouwd. Als zijn opa, die tevens zijn mentor en inspirator was, overlijdt leef je met de rustige, tikkeltje verlegen man mee. Zijn opa was zijn alles en het verdriet is groot. Dat weerhoudt Dynamo niet om nog meer trucs te doen. Van kaarttrucjes die we allemaal wel een keer hebben gezien, tot het weghalen van tattoos, witte strepen op een pols en een bril van een skateboard, tot het verticaal van een gebouw aflopen. Maar er zijn truc die je absoluut versteld doen staan.

Het lopen op water, het zweven bij het Jezus beeld in Rio en de lichtjes op de Ganges in India. Ook het verticaal steunen op een bankje in Los Angeles. Of de voorspellingen die hij doet over de krantenkop en de WK voetbal van 2014 zijn bijzonder. Er zijn ook dubieuze beelden. Het verplaatsen van een citroen waarbij het lijkt alsof er camera trucage is gebruikt. Of op Timesquare waarbij alle telefoons gaan rinkelen, is er spraken van manipulatie? Ik weet het niet. Maar Dynamo laat je versteld staan en je constant afvragen: "Hoe doet die man dat?". Alle vissen die uit de lege emmer komen in de sloppenwijken in Zuid Afrika het zweven en lopen op water. Ik ontkwam er niet aan om aan Jezus te denken.

Sommige trucs doet hij vaker, maar dan verpakt in een ander jasje. Vele trucs blijven een raadsel. Maar misschien zal over een aantal jaren de trucs worden ontmaskerd, zoals vele goocheltrucs zijn verklapt in de serie Goochelaars ontmaskerd. Want ik ben er van overtuigd dat alle trucs van Dynamo te verklaren zijn, alleen niet door ons als kijker, maar door andere goochelaars die nog komen gaan. Dynamo is er groots in om ons voor de gek te houden. Hij is zelfs beschuldigd van oplichting. Zover wil ik niet gaan, want door naar Dynamo te kijken weet je dat je voor de gek word gehouden. Bij elke goochelaar trouwens.

In de laatste aflevering zweeft de goochelaar in The Shard van Londen vrij boven de grote stad. En hij eindigt door in stilte te verdwijnen. Geen poespas en geen uitleg. Wat Dynamo hierna gaan doen zal te zien zijn op het podium. Dynamo gaat vanaf oktober 2015 live shows doen. De tickets voor deze shows zijn al bijna uitverkocht. Dynamo is geen kleine goochelaar meer uit Bradford die de straten in Rio, Parijs, India, Engeland, Amerika, Zuid Afrika, Venetië en Ibiza afloopt op zoek naar gewillige ‘slachtoffers’. Hij zal net als de grootte der aarde voor veel geld te zien zijn in de theaters. Of hij ooit in Nederland komt en of ik dan ga kijken blijft, net als hoe hij de goocheltrucs doet, in het duister gehuld.

8.5 punten voor de grote kleine man.
Volg Dynamo: Magician Impossible
Vorige aflevering
The Final Ever Episode
The Final Ever Episode
04x04
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_DevilForze
09 jan 2015 14:53 -
De illusies die hij neer zet zijn altijd spectaculair. Vooral als er andere mensen bij betrokken zijn, alleen rest mij altijd nog de vraag of diegene ook in het complot zitten of, net als ik, voor de gek gehouden worden?
Reageer

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9