Dracula (2013)

7.4 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Mandy Gelling geeft "Dracula - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Mandy Gelling op 27 oktober 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Dracula - Eerste aflevering

Al meer dan 35 jaar ben ik fan van Dracula en al zijn nazaten. Vraag me welke film of serie ik heb gezien of welk boek ik heb gelezen over Dracula en ik zal steevast antwoorden: “Je kunt beter vragen wat ik niet heb gezien of gelezen.” Dus toen ik op mijnserie.nl zag dat er een nieuwe serie in de maak was over mijn favoriete bloedzuiger kon ik het ook niet laten om een recensie te gaan schrijven. Ik ben meteen gaan spitten in het verhaal achter de serie en het blijkt dat het een gelimiteerde reeks wordt van slechts tien afleveringen gebaseerd op het boek van Bram Stoker. De hoofdrollen worden gespeeld door Jonathan Rhys Meyers (Dracula), die we ook kennen uit The Tudors, en Jessica De Gouw (Mina/Ilona) die in Arrow The Huntress speelt.

Gefascineerd door de trailer die ik in september al had gezien, zat ik 26 oktober met een kop thee voor de buis. Kan de 'nieuwe' Dracula mijn goedkeuring wegdragen of niet? We beginnen de serie in 1881 waar wij Dracula tot leven zien komen in Roemenië. Direct daarna springen we naar 1896 om daar op een groot bal in High Society Londen, Alexander (Dracula) Grayson een groots entree te zien maken. En helaas gaat het daar al meteen mis. Ik wordt niet gepakt, geraakt of gecharmeerd door deze Dracula. Hij heeft niet die charme die elke vrouw doet vallen voor deze bloedzuiger. Dracula hoort elke vrouw en man te doen huiveren, ofwel van angst of van aantrekkingskracht. Meyers overtuigt (nog) niet als de eerst geboren vampier. De oudste van allemaal, de slimste, knapste, sterkste en charmantste. Dat is jammer want ik heb het idee dat het verhaal wel doordacht is. Ze slepen er zelfs heel slim Jack de Ripper bij. Dracula schijnt naar Londen te zijn gekomen om daar wraak te nemen op de Orde van de Draak. Die heeft zijn vrouw Ilona vermoord. De aankleding en decors zijn prachtig om te zien en ook de muziek past bij het beeld. De enige die er niet in past is Dracula. Zelfs de eigenwijze Lucy (Katie McGrath, Merlin) en Mina passen beter in het plaatje van een Londen in de 19e eeuw.

Ik kan niet aan de gedachte ontsnappen dat ze niet echt de moeite hebben genomen om zich te verdiepen in het karakter Dracula. Wellicht hebben ze gedacht; we nemen een knap gezicht en dat is voldoende om Dracula te kunnen spellen. Maar niets is minder waar. Dracula is oud en wijs en deze Dracula is jong en dom. Laat zich leiden door emoties die Dracula nooit zou hebben en/of kennen. Schrijf ik daarom Dracula helemaal af? Nee zeker niet. Ik hoop dat de volgende negen afleveringen meer verhaal en diepgang zullen brengen dan de eerste aflevering. Dat we leren hoe R.M. Renfield (Nonso Anozie, Game of Thrones) in zijn leven is gekomen en waarom hij als trouwe bediende/vertrouweling van Dracula al zijn geheimen bewaard. Waarom de gezworen vijand van Dracula, Van Helsing (Thomas Kretschmann, The River), opeens zijn redder en metgezel kan zijn. En wie of wat die Orde van de Draak precies is en wat dat heeft te maken met Dracula. En is Lady Jayne Wetherby (Victoria Smurfit, Trail & Retribution) de nieuwe vampierenjager die de ondergang wordt van Dracula. Of wordt Dracula haar ondergang?

Ik zal het dus nog even volhouden met kijken, want het zijn maar tien afleveringen en misschien groeit Dracula nog in zijn rol. Voor nu zes bloedeloze punten voor een bloedeloze pilot.
Volg Dracula (2013)
Vorige aflevering
Let There Be Light
Let There Be Light
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (12)

avatar_Roeman
05 nov 2013 12:43 -
Voetnoot: Net aflevering twee gezien en ik stop ermee. Dit is echt niks. Jammer. Zelfs mijn goudvis heeft meer charisma dan deze Dracula.
Reageer
avatar_karin1809
06 nov 2013 10:41 -
Hahaha, leuke voetnoot. Ik heb ook niet veel met deze Dracula. Ik kijk nog een aflevering en als ik er weer niets aan vind stop ik met deze bloedzuiger. (Zou de eerste vampiersserie zijn die ik niet blijf volgen).
Reageer
avatar_Roeman
06 nov 2013 11:06 -
@karin1809, voor mij is dit de tweede serie. True Blood kan ik ook niet verwerken zeg maar, hihi. Heb het een paar keer geprobeerd, maar True Blood is niet mijn idee van een goede vampierenserie. Maar dat is mijn mening en smaak, vele zullen het niet met mij eens zijn in deze denk ik.
Reageer
avatar_karin1809
06 nov 2013 11:35 -
:) True Blood vind ik de serie der series als het gaat om vampiers. The vampire diaries en The originals volgen op twee en drie. True Blood is wel een serie waar je aan moet wennen. Vooral de eerste afleveringen hebben behoorlijk wat bloot. Inmiddels ben ik zo verslaafd (zie al mijn recensies over True Blood) dat ik er wel moeite mee heb dat het volfende seizoen het laatste is. Als ik zo hier en daar de recensies lees over Dracula denk dat deze meneer (en serie) binnenkort gestaakt wordt ;)
Reageer
avatar_Roeman
06 nov 2013 11:58 -
Dat vermoeden had ik al ;-) Het gaat absoluut niet om het bloot of sex, ben wel wat gewend, maar het verhaal en de manier waarop de vampieren zich gedragen. Nee niet mijn ding. En Sookie, haar gezicht en hele houding spreekt mij niet aan. Maar ik snap dat er legio mensen zijn die fan van True Blood zijn. Maar er zullen ook vast legio mensen zijn die dat niet zijn. Gelukkig maar.....;)
En er zijn maar 10 afleveringen van Dracula(2013) en ze zullen, als ze slim zijn, er niet meer bij gaan maken. En een van de ergste dingen van deze Dracula is zijn Amerikaanse accent, brrr...
Reageer
avatar_karin1809
11 nov 2013 15:48 -
Na het bekijken van de tweede aflevering ben ik er echt wel klaar mee. Er zit echt helemaal niets in die serie wat enigszins de moeite waard is om te blijven kijken.
Reageer
avatar_Roeman
11 nov 2013 15:55 -
Nee, dit is een absolute flop. Snel vergeten maar Karin en wachten op de volgende, ongetwijfeld betere, Dracula serie.... ;-)
Reageer
avatar_danniblusanni
20 nov 2013 16:20 -
Deze man was geweldig als Henry de achtste in The Tudors, maar ook hij kan mij niet bekoren als Dracula, te Amerikaans en niet "Dracula-achtig: genoeg :P Ik vind persoonlijk True Blood geweldig, als ook de Vampire Diaries en vroeger natuurlijk Buffy :) Ik blijf wel kijken, wil zien of het nog wat wordt!
Reageer
John Doe
ray (gast)
23 dec 2013 19:04 -
deze dracula heeft de charme van een natte dweil, t'is net of hendrik de VIII dracula speelt. Blijf wel kijken maar mis de sensuele touch, de bijt scenes zijn veel te kort met weinig inspiratie. Wanneer komt de volgende aflevering?
Reageer
John Doe
Silvia (gast)
13 jan 2014 20:56 -
Na de pilot stond ik erg in twijfel maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik dat bij 9 van de 10 pilots heb. Ik ben toch nieuwsgierig naar hoe het verhaal en de karakters zich gaan ontwikkelen dus ik kijk het seizoen af. De twists die ze hier en daar aan de verhaallijn en de personen gegeven hebben vind ik best ok al is het geen serie ik als 'must see' zou betitelen.
Reageer
John Doe
mamadaan (gast)
23 feb 2014 20:34 -
hmm ik lees alleen maar slechte recensies.....maar ik ben echt verslaafd eraan....tuurlijk iedereen is verwent met de softe versies......kijk maar naar....vampire diaries(waar ik ook verslaafd aan ben) en twillight.....geloof mij....het word steeds spannender.....ik kan niet wachten op een seizoen 2! en er zijn vele met mij!
en dat hij word vergeleken met een andere acteer klus vind ik echt boring, datn kan je beter die andere serie blijven kijken! maar alsjeblieft vergelijk hem niet met een 18e eeuwse man! hahahhaha
Reageer
John Doe
ringo pardo (gast)
22 mrt 2015 02:01 -
Inderdaad meestal slechte reacties, maar dat komt omdat de meeste mensen geen geduld hebben... na 2 aflv geven ze al op ! En deze reacties bevestigen ook de meeste hier duidelijk ook niet weten en begrijpen,wat echte passionele liefde is en inhoud .
Reageer

Nieuwste recensies

Hidden (Craith) - Seizoen 2

9

Fate: The Winx Saga - Eerste aflevering

8

Tiny Pretty Things - Seizoen 1

7

The Mandalorian - Seizoen 2

9

Doodstil - Seizoen 1

6.5

The Liberator - Seizoen 1

7