Daredevil

8,0 / 10
54 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "Daredevil - Eerste aflevering" een 5.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 15 april 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Daredevil - Eerste aflevering

Netflix heeft er weer een originele serie bij. Daredevil, de superheld uit de Marvel Comics, is bedacht door Stan Lee en Bill Everett. Daredevil is het alter ego van Matthew ‘Matt’ Murdock (Charlie Cox, Boardwalk Empire). Daredevil is een unieke superheld, want hij heeft geen superkrachten. Matt is blind geworden op negenjarige leeftijd door een ongeluk met radioactief materiaal. Hij gebruikt als Daredevil zijn andere, door het radioactieve materiaal, super ontwikkelde zintuigen om de misdaad in Hell’s Kitchen te bestrijden. Matt is overdag advocaat die samen met zijn beste vriend en advocaat Franklin ‘Foggy’ Nelson (Elden Henson, Smith) een advocatenkantoor ‘Nelson & Murdock’ begint.

De seriekijker heeft er weer een superheld bij, maar is deze Marvel superheld goed genoeg om hem tussen je favoriete helden te zetten? Na één aflevering zeg ik nee. Cox moet zich duidelijk nog bewijzen als superheld en ook Netflix zal alle zeilen bij moeten zetten om mij de komende twaalf afleveringen te overtuigen dat Daredevil een plaatsje verdient tussen Spiderman, de Hulk, X-Men en vele andere Marvel superhelden. Dat Daredevil blind is wil nog niet zeggen dat de kijker ook maar naar donkere beelden en schaduwgevechten moet kijken. Matt heeft het charisma van een natte dweil en dat helpt niet om ook maar enige sympathie voor hem te voelen. Ook zijn alter ego heeft niet de charme of charisma die we van bijvoorbeeld Iron Man of Wolverine gewend zijn. Zelfs de Hulk heeft meer humor en charme dan Matt/Daredevil.

Zijn vriend en collega Foggy probeert iets goed te maken qua humor, maar ook die komt niet uit de verf. Gewoonweg door droge en niet interessante dialogen. Als we kennis maken met hun eerste cliënt Karen Page (Deborah Ann Woll, True Blood) is er geen chemie tussen de drie. Helaas moeten er in de eerste aflevering zoveel draadjes worden uitgelegd dat je op het eind niet zit te springen om te gaan binge-watchen. Ik wilde eerst deze aflevering laten inzinken om misschien over een paar dagen de draad weer op te pakken. Is Daredevil dan slecht? Nee, dat nu ook weer niet. Maar Daredevil steekt niet met kop en schouders uit boven de rest. En misschien had ik meer verwacht van een Netflix original. Misschien had ik gedacht dat het een echte superhelden serie zou worden en geen Gotham kloon.

De sfeer en de beelden gaven mij het idee dat ze de set van Gotham hadden gebruikt. Het kan ook zomaar zijn dat ik kritischer ben geworden en ik niet zomaar meer een serie voor lief neem. Uiteraard wil ik net zoals iedere kijker vermaakt worden maar dan moet dat vermaak wel goed zijn en geen warrige bol met garen en hoofdrolspelers die duidelijk nog niet lekker in hun vel zitten. Met de sfeer en beelden is dus niets mis, maar de vechtscènes zouden wat realistischer mogen zijn en de acteurs wat overtuigender. Op naar aflevering twee dan maar, vooral omdat ik Wilson Fisk/Kingpin (Vincent D'Onofrio, Law & Order: Criminal Intent) wil ontmoeten.

Voorlopig 5,5 punten voor een serie die hopelijk alleen maar beter gaat worden.
Volg Daredevil
Vorige aflevering
A New Napkin
A New Napkin
03x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Ihsaneex
15 apr 2015 19:51 -
Voor mij was alles wel duidelijk en de eerste aflevering was alles behalve 'slecht' of 'middelmatig'. Overigens is 1+1 gewoon 2 en denk ik niet dat er bepaalde dingen heel onduidelijk zijn. Uiteraard hangen ze niet meteen alles aan de grote doek heeft tijd nodig. En na mate je meer afleveringen kijkt (momenteel pas 4 gezien) wordt je er heus wel wijzer uit.

Een serie is altijd opbouwen. Zeker een eerste seizoen. Verder lijkt het me totaal geen copy van Gotham, qua sfeer en beeldmateriaal niet.

Ik vind het dus een echte aanrader en zeker geen 5,5.
Reageer
avatar_anonymous
15 apr 2015 22:00
Ik denk ook dat je de plank een beetje mis slaat met deze recensie, Mandy. Niet eens om het cijfer, want wat maakt dat uit in een recensie; het gaat altijd om de argumentatie. En die is niet zo sterk. De serie lijkt idd totaal niet op Gotham. Qua sfeer niet en beelden ook niet. Verder is zoals Ihsaneex aangeeft heel veel duidelijk en donkere beelden valt ook wel mee. Daredevil is een comicheld die voornamelijk opereert in de avond/nacht, dan is het, natuurlijk, al gauw wat donkerder in de meeste scènes. Daarnaast is er genoeg duidelijk door de regie en ook de gevechtschoreografie is gewoon sterk. Er zijn heel weinig series op televisie die beter gechoreografeerd zijn en betere stuntmensen hebben. De vergelijking met Hulk, Xmen en Ironman is ook niet zo sterk, omdat dit personage veel donkerder is van oorsprong waardoor er dus andere dingen gevraagd worden van het personage. En, omdat de vergelijking met film niet eerlijk is voor een serie. Vooral niet na een aflevering. En belangrijker, Matt is tot nu toe ook nog geen daredevil, dit wat wij zien is voordat hij dat cape om doet.

Wat betreft de chemie; die is er juist wel tussen de acteurs. En, iedereen presteert gewoon naar behoren. Daredevil steekt, naar mijn idee, met kop en schouders uit boven alle comicseries op dit moment. Ik ga ervanuit,weet vrijwel zeker, dat dit de meest geprezen comicserie op dit moment is. Zeker superieur aan dingen als Gotham, Flash, Arrow, Agents Of Shield en Agent Carter.
Reageer
avatar_Mandy1966
15 apr 2015 22:26 -
Grappig, heel veel mensen zeggen mij juist dat ik veel te hoge cijfers geef en dat ik vaak te mild ben voor vele series.

Maar ik ga mij niet verontschuldigen voor iets wat ik zo voel. Misschien worden de rest van de afleveringen beter en kunnen ze mij meer boeien, maar aflevering 1 deed dat bij mij totaal niet ;-)
Reageer
avatar_Ihsaneex
15 apr 2015 23:06
Verontschuldigingen zijn ook niet nodig, ook ik gaf alleen mijn mening ik zeg alleen waarom ik bepaalde dingen niet waar vindt.

Vele zullen denken dat Daredevil niks is terwijl ze dan een mooie marvel serie missen en geef toe, kunnen er niet genoeg van hebben.

De tijd met comics series is weer gekomen en maar goed ook.
Reageer
avatar_Mandy1966
16 apr 2015 07:52
Absoluut mee eens, van mij mogen alle superhelden een eigen serie krijgen ;-) Heerlijk elke avond een superheld op de tv haha.
Reageer
avatar_CC11
28 apr 2015 12:53 -
Wat mij betreft is deze serie echt wel een aanrader.
Hoewel de grote lijnen in het verhaal van elke superheld die ik ken wel ergens overeen komen had ik met deze serie na elke aflevering toch het idee dat het beter werd, hetgeen ik met andere series die in eerdere commentaren vermeld werden zeker niet had.
Een Arrow waar ik het 3 afleveringen heb kunnen volhouden, Gotham dat in mijn geval vooral mijn slaap lijkt te stimuleren, en laatst nog Flash waar ik halverwege de eerste aflevering ben afgehaakt maakten dat mijn verwachtingen voor nog een superheld op het kleine scherm niet erg hoog waren.
Niets van dit alles dus, voor mij smaakt het naar meer.
Enige kritiek die ik heb op dit eerste seizoen is het karakter van Foggy die inderdaad wat verloren loopt in het verhaal en weinig meerwaarde geeft aan het hele gebeuren.
Misschien dat de schrijvers van de reeks hem gruwelijk aan zijn eind kunnen laten komen bij aanvang van het 2de seizoen, dan hebben we daar in ieder geval al een goede start.
Reageer

Nieuwste recensies

Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen

6.5

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5

8

Onder vuur - Eerste aflevering

7.5

Atypical - Seizoen 4

7

Pennyworth - Seizoen 2

7.5

The Coroner - Seizoen 1 (DVD)

7