Crowded

6.7 / 10
22 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
anonymous geeft "Crowded - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door anonymous op 3 juni 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Crowded - Eerste aflevering

Komedie op NBC is dood. Als komedie niet helemaal dood is op NBC, dan is het in ieder geval een lopende dode. Komedies op deze zender weten al jaren geen publiek te trekken. Unbreakable Kimmy Schmidt werd zelfs verkocht aan Netflix, omdat NBC inzag dat de serie geen kijkers zou trekken voor de zender. Voor het aankomend televisieseizoen heeft de zender drie komedies besteld en wij kunnen nu al gaan Unibetten welke van de drie in het seizoen 2016-2017 nog op televisie zal zijn. Het wedkantoor is vanaf vandaag geopend; ik zit bij de balie. Er gaan natuurlijk heel veel series weer gecanceld worden dit seizoen. En als komedie hetgeen is wat niet loopt op jouw zender, dan zijn alle ogen op jou gericht. Is Crowded dan de serie die komedie weer echt op de kaart gaat zetten voor NBC? De zender heeft deze pilot sneller laten lekken dan een geslachtsziekte. Op basis van deze pilot zeg ik nee. Maar wie weet; misschien bewijst Crowded mijn ongelijk. Ik gun het Patrick Warburton in ieder geval enorm.

In Crowded hebben Mike (Patrick Warburton, Rules of Engagement) en Martina (Carrie Preston, True Blood) na jaren eindelijk het rijk voor zich alleen. De kinderen zijn gaan studeren en Mike's ouders vertrekken naar Florida. Nu zij hun nieuwe leven helemaal hebben omarmd, gaat het faliekant mis; hun dochters trekken weer bij hen in. Weg is de spontane sex, de wijntjes en het genieten van elkaar. Tot overmaat van ramp besluiten de ouders van Mike dat zij ook niet meer vertrekken naar Florida nu hun kleinkinderen weer thuis zijn. Weg is de vrijheid van Mike en Martina.

Crowded is dus een komedie waarin familie centraal staat. De hamvraag is dan: zijn de avonturen van deze familie de moeite waard? Dat is moeilijk te zeggen, aangezien de hoofdpersonages nog allemaal types zijn. Er wordt zeer nauwkeurig een formule gevolgd. Dat maakt deze pilot meer van het bekende. Je weet hoe personages zich zullen gedragen, wat er van hen verwacht wordt, etcetera. Het is nog te gecalculeerd. De situaties die geschetst worden onderscheiden zich niet van wat reeds vertoond is in vele andere komedies. Ik heb sterk het idee dat NBC dat ook dacht en daarom de pilot heeft laten lekken. Er is namelijk nog genoeg tijd om te sleutelen. Komedie heeft tijd nodig (vaak heel veel tijd) om echt haar ritme te vinden. Het is alleen de betere komedies (en series in het algemeen) gegeven om vanaf de start meteen indruk te maken. Daarbij komt het vaak voor dat pilots veranderen of dat een rol gerecast wordt. En hier mag zeker aan gesleuteld worden. Daarbij is komedie waarschijnlijk het moeilijkste (naast horror) genre dat er is. Niets is zo persoonlijk als humor. Waar de een scheurbuik van krijgt, zit de ander uiterst verveeld naar te kijken.

Warburton en Preston doen het zeker niet onaardig. De droge humor van Warburton past goed bij de wat levendigere Preston. Maar beiden kunnen nog zeker beter. Je merkt dat het voornamelijk nog aftasten is. De dochters, daarentegen, komen nog helemaal niet uit de verf. Dit zijn helemaal personages uit het boekje. Prototypes van personages die in elke gebruiksaanwijzing zijn te vinden. De ouders van Mike kunnen eveneens beter materiaal gebruiken. Vooral wanneer je de lachband van deze multicam sitcom hoort en je afvraagt waarom het publiek zo los gaat. Het is er dus nog niet helemaal. Het is vermoedelijk wachten tot midseason voordat Crowded op ons losgelaten wordt. Er zit wel potentie in, maar Crowded heeft zeker tijd nodig om te groeien. Daar heeft de serie dus tot midseason de tijd voor.
Volg Crowded
Vorige aflevering
Come Back
Come Back
01x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Arjensky
03 jun 2015 16:59 -
Ik kijk erg veel comedy en ik had deze serie op basis van synopsis en cast (ben niet zo'n fan van Warburton) niet aan mijn kijklijst toegevoegd maar ik word door je recensie toch eigenlijk wel een beetje nieuwsgierig. Kijken dus maar weer. Grrrr
Reageer
avatar_anonymous
04 jun 2015 08:35
Dat is altijd goed om te horen. Ik vind Warburton wel tof, maar zijn droge manier van acteren zal zeker niet voor iedereen zijn. Ik ben benieuwd naar september, naar welke aanpassingen er gemaakt zijn.
Reageer
avatar_Christophe
03 feb 2017 13:02 -
Ik zit middenin het eerste (en laatste) seizoen en elke aflevering denk ik: "Waarom hebben ze dit gecanceld?". Vooral Stacy Keach (Mike 's vader) gooit alle remmen los. Ik had nooit gedacht dat deze acteur van ernstige rollen - en notoire zuipschuit - zulk een perfecte timing zou hebben in een humoristische rol. Ik vind Keach geniaal en de rest van cast vond ik ook goed bezig, spijtig dus dat het bij één seizoen zal blijven.
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5